Actorii în promovarea vânzărilor

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2752
Mărime: 18.58KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sorina Garboveanu
documetul face parte din cadrul facultatii de economie si administrarea afacerilor sectia mk an 3.documentul a folosit la conceperea unui material universitar.Este tradus din limba engleza in limba romana .

Cuprins

  1. I. Agentii de publicitate actori in promovarea vanzarilor
  2. II. Sfaturile agentiilor in promovarea vanzarilor
  3. III. Cand si cum sa alegem o agentie?
  4. IV. Cum se lucreaza cu o agentie?
  5. V. Cum sa estimam pretul unei agentii?
  6. VI. Ceilalti prestatori
  7. VII. Concluzii

Extras din referat

Actori in promovarea vanzarilor

Profesionistii promovarii vanzarilor, care lucreaza in agentii sunt in general dotati cu un talent aparte.Luand considerare multitudinea de componente si fatete ale creativitatii pentru realizarea obiectivului precis in timp foarte scurt,ne imaginam ca profesionistii sunt adeseori prea curiosi, foarte rapizi, foarte organizati, descurcareti...si imaginativi.Vina lor este aceea ca uneori sunt lucizi partial si atrag empatia tintelor finale si intermediare.

In concluzie <<promovarea vanzarilor>> reprezinta o disciplina ce necesita adevarati profesionisti pentru predarea si punerea ei in practica si pentru a o face eficace.

I.Agentii de publicitate actori in promovarea vanzarilor

Preturile promotionale afecteaza direct marja de productie si implicit beneficiul intreprinderii, cuprinde cum am vazut, atat comerciantii cat si marketingul, directia financiara si foarte des directia generala.

Alegerea acestor preturi promotionale difera in functie de lidership sau de statutul produsului.Astfel, pentru un produs de baza, deci indispensabil, trebuie puse in aplicare actiuni putin numeroase, dar semnificative. Pentru un produs ce ocupa locul doi pe piata, pentru pastrarea acestui loc, politica sa promotionala trebuie gestionata cu dibacie in functie de cea a liderului, a ocupantei locului 3 si de ce nu,de cea a unui produs nou pe piata.Daca este vorba de un produs de nisa, marketingul este construit pe volume mici ale marjelor importante.Se va evita astfel acordarea de remize pretului de vanzare, in vederea pastrarii unui echilibru in contul de exploatare.

Pretul promotional releva astfel politica pusa in aplicare, care doreste prin cvasitotalitatea sa ,sa participe la punerea in valoare a acesteia.

Majoritatea marcilor de produse pun pe prima linie serviciul de marketing sau serviciul de comunicare din cadrul intreprinderii.Aceste servicii ocupa un loc principal in promovarea vanzarilor, in generarea de idei si de mijloace de punere in valoare.De aceea, dupa cum am vazut, comerciantul trebuie in permanenta sa eleboreze cate o promotie, fara de care el nu ar putea fi eficace.Interviurile noastre au permis constatarea unei implicari din partea directiei generale in operatiunile destinate promotiilor; importanta lor bugetara si problemele lor in ceea ce priveste imaginea de marca le confera un interes tactic si un loc strategic.

Promovarile in vederea comertului sunt cele mai des efectuate printr-o publicitate speciala, o etalare exceptionala apeland la comunicarea prin mijloace media:

• este vorba despre preturile promotionale simple, comerciantii ocupandu-se singuri sa-si gestioneze bugetul comercial

• este vorba despre publicitatea marcilor, marketerii si comerciantii muncesc impreuna : unii concep si propun, ceilalti au cele necesare pentru efectuarea vanzarii si a distributiei.

Publicitatea marcii este din ce in ce mai apreciata de catre distribuitori, chiar daca este totodata asociata pretului promotional, care se vrea a fi un mijloc suplimentar de diferentiere de concurenta. Operatiile de promovare a comertului fac apel la registrele publicitatii marcii, ce are o tendinta neta de multiplicare si complicare,aceasta aducand un beneficiu de noi cunostinte si de noi marci organizatiei.

Anumite intreprinderi, pentru a raspunde ferm la diferentierea de concurenti au structurat deja oferta de marketing/ comerciala intr-un singur serviciu.Marketerii si comerciantii isi asociaza compenentele, pentru a le dedica nu numai unui produs creat pe convingerea ca acesta va “pazi” toata familia de produse.Aceasta reprezinta categoria management ,momentan in dezvoltare.Principiul este acela de a defini daca este preferabil, spre exemplu, de a genera pe plan national o oferta de produs care raspunde la 25% din cererea de pe piata sau de a genera un lant de distributie care ar satisface 25% din valoarea distributiei nationale pentru gama de produse a aceleiasi intreprinderi.Aceasta structura de tip categorii de management nu reprezinta o tendinta.Majoritatea intreprinderilor au creat posturi pentru responsabilii cu marketingul comercial si marketingul promotional.

Obiective cheie de retinut

* Cand este vorba de preturile promotionale, de animarea marcii si de promovare comerciala, serviciile de marketing, comunicare si vanzari ale fiecarei intreprinderi trebuie sa-si uneasca fortele.

* Neglijenta unuia dintre acesti actori poate distruge eficacitatea unei promovari.

II. Sfaturile agentiilor in promovarea vanzarilor

Desi foarte numeroase si specializate, sfaturile agentiilor in promovarea vanzarilor trebuie sa se deosebeasca atat prin experienta cat si prin structura lor.Experienta le face sa stie ceea ce este sau nu eficace, cand, in ce conditii, pentru ce marca si pe ce piata. Rolul lor este acela de a ajuta agentii de publicitate sa-si evalueze cererea in raport cu verdictul clientului final si cu altitudinea la care se afla tinta intermediara.Ele trebuie sa faca dovada imaginatiei, prin utilizarea unor tehnici, inovatii, inventii si in orice caz sa puna in lumina pentru optimizarea operatiilor, atat punctul de vedere legislativ cat si cel financiar.

Doua mari categorii de colaboratori lucreaza in agentii de promovare.Creatorii(directorii artistici si redactorii initiatori lucreaza in echipa) au misiunea de a reunii toate ingredientele promovarii pentru transformarea dorintelor clientului in idei de promovare.Acestea sunt particularitati care reunesc motivele si imaginatia pentru a gasi oferta si expresia care va avea sens in scopul constituirii imaginii de marca.Consultantii comerciali gasesc in mod frecvent resurse pentru: fabricarea cu costuri minime, pentru rezolvarea unor probleme de legislatie ,pentru livrearea in timp optim.Pentru viitor, ei au detectat corect dorinta clientului, apoi interpreteaza obiectivele puse in actiunea promotionala eficace, ajutati de experienta pe care o detin.

Pe scurt, barbatii si femeile din agentiile de promovare, care traiesc in ritmul inventivitatii permanente, sunt dotati cu un entuziasm particular.

Bineinteles, cunoasterea celorlalte sectoare ale comunicarii-publicitatea, unu la unu, relatiile publice, evenimente etc.-fac parte din cultura lor si din experienta lor care fac sa traiasca in armonie impreuna cu celelalte discipline si raportandu-se mereu la interesul fata de marca si fata de eficacitatea investitiilor.

Preview document

Actorii în promovarea vânzărilor - Pagina 1
Actorii în promovarea vânzărilor - Pagina 2
Actorii în promovarea vânzărilor - Pagina 3
Actorii în promovarea vânzărilor - Pagina 4
Actorii în promovarea vânzărilor - Pagina 5
Actorii în promovarea vânzărilor - Pagina 6
Actorii în promovarea vânzărilor - Pagina 7
Actorii în promovarea vânzărilor - Pagina 8
Actorii în promovarea vânzărilor - Pagina 9
Actorii în promovarea vânzărilor - Pagina 10
Actorii în promovarea vânzărilor - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Actorii in Promovarea Vanzarilor.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Tehnici de promovare și stimulare a vânzărilor produselor tehnico-comerciale pe piața națională

1. PROMOVAREA SI STIMULAREA VINZARILOR-LOCUL SI IMPORTANTA LOR IN ECONOMIA MODERNA 1.1 NOŢIUNEA SI CONŢINUTUL POLITICII DE PROMOVARE Marketingul...

Agenția de publicitate prestator de servicii promoționale

1.Comunicaţia promoţională Intervenţia întreprinderii în domeniul comercial, constă în sporirea şi diversificarea produselor, bunurilor materiale...

Descrierea pieței produsului Maggi Secretul Gustului

INTRODUCERE Compania elvetiana Nestle a fost infiintata in 1866 si este liderul mondial al industriei alimentare. In prezent are 253.000 de...

Tehnici de Comunicare Audivizuala - Marketing Audioviziual

INTRODUCERE Astăzi, când suntem martorii unor transformări extraordinare care au loc în societatea românească, este important pentru dezvoltarea...

Proiect la o firmă - Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor

Cap. I. Descrierea generala a afacerii: Firma noastra si-a propus sa dezvolte pe piata natinala un segment nou de activitate oferind posibilitatea...

Proiect Mix Marketing

REZUMAT INTRODUCTIV Proiectul are ca obiect prezentarea activitaţii unui departament de marketing, particularizat pe exemplul unei societaţi...

Comunicarea Promoțională

I. Comunicarea promoţională Din punct de vedere etimologic, substantivul comunicare provine din latinescul comunicatio care semnifică împărtăşire,...

Raport de practică agenția BCR Borca

Cap. I CUNOASTEREA FIRMEI SI A DOMENIULUI DE ACTIVITATE BCR, membra a Grupului ERSTE , este o banca universala care se adreseaza atat clientilor...

Ai nevoie de altceva?