Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3191
Mărime: 4.50MB (arhivat)
Publicat de: Atanasio Lazăr
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Iacob Catoiu
Universitatea București Facultatea de Administratie și Afaceri Marketing

Cuprins

  1. Cuprins
  2. Etapa I-planul de informare generală pg. 4
  3. 1.1. Obiectivele companiei pg. 4
  4. 1.2. Caracteristicile țintei/destinatarilor mesajului pg. 5
  5. 1.3. Caracteristiciele ofertei pg. 5
  6. 1.4. Competitorii organizației și modul în care aceșia comunică cu segmentele proprii de consumatori pg. 6
  7. 1.5. Conținutul campaniei pg. 7
  8. 1.6. Rezultate așteptate pg. 8
  9. Etapa II- Planul Logistic pg. 9

Extras din referat

Etapa I-planul de informare generala

1.1.Obiectivele companiei

Din dorința de a relaționa, de a comunica cât mai bine cu segmentele de clienți aflate in vizor, La Vie En Rose Spa a adoptat campania “relaxare în doi”. De asemenea, prin aceasta campanie ne dorim să atingem noi piețe tintă și să atragem un număr cât mai mare de amatori de metode de relaxare și răsfăț, instruirea continuă a angajaților și lărgirea gamei de servicii oferite.

La Vie En Rose Spa este un centru wellness, beauty and spa, unde se realizează

tratamente faciale și corporale, împachetari corporale, ce asigură relaxarea și tonifierea organismului, rejuvenarea feței, tonifierea și liftingul sânilor, tratamente anticelulitice, fără efort și într-o atmosferă relaxantă și de confort, împreună cu aromoterapia și meloterapia.

La Vie En Rose Spa oferă, de asemenea, cure de salina, hamam, piscină interioara și exterioară, sala de fitness de ultima generatie, fresh bar, si nu in ultimul rand spinning si aerobic.

Campania “Relaxare in doi” constă în pachete promoționale pentru două persoane, de preferabil cuplu, oferindu-le prețuri avantajoase și tratamente de lux. Clienții fideli au parte de reduceri de preț de până la 50% in funcție de frecvența cu care vin la spa.

Pentru a desfășura campania, vom folosi scrisori nominale cu caracter comercial care vor fi trimise prin poștă sau în format electronic. Alături de mesajul pe care îl va conține scrisoarea vor fi atașate pliante în care sunt prezentate ofertele și listele de prețuri împreună cu imagini din timpul tratamentelor pentru a oferi detalii despre confortul existent la locație.

De asemenea, vom apela la site-uri speciale de oferte, precum Golden Deals, Zumzi, Fundeal, Kuponiada pentru a oferi încredere și a avea o putere mai mare de convingere.

Vom trimite, de asemenea, ofertele noastre la diferite redacții pentru a publica in reviste si ziare, femeile in special fiind mai sigure de publicațiile din revistele cumparate de ele decât de mailurile trimise sau de anunturile de pe internet.

În felul acesta, sperăm să ne recâștigăm fidelitatea clienților existenți și fidelizarea unor clienți noi. Să ne forăm pe o piață largă de consum nu doar un segment și anume acela al oamenilor cu venituri foarte mari. Dorim ca și cei care au venituri medii și mari să reușească sa ajungă măcar o data pe saptamană la Spa-ul nostru.

1.2.Caracteristicile tintei/destinatarilor mesajului

Segmentul tinta al acestei campanii ,,Rasfat in doi”este reprezentat de cupluri fiind in primul rand o oferta pentru indragostiti si pentru familii.Sunt asteptati in primul rand atat barbati,cât și femei cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani, cu venituri de la medii până la foarte mari, amatori de răsfăț și relaxare, cu o viață agitată și cu un nivel ridicat de stres, care sunt deschiși la tratamente noi și inovatoare, atât de infrumusețare cât și de aromoterapie, relaxare etc.

1.3.Caracteristicile ofertei

Ofertele La Vie En Rose Spa sunt foarte convenabile avand in vedere faptul ca exista o scadere accentuata a preturilor in aceste oferte, iar faptul ca reuneste doi oameni in centrul spa unde se relaxeaza si isi lasa toate grijile si stresul cotidian, poate ajuta foarte mult in relatia lor. Este, putem spune si o “terapie in cuplu”.

Ofertele ”relaxare in cuplu” constau in:

-doua masaje la pret de unul 150 lei.

-4 sedinte de sauna la pret de doua 200 lei.

-Pachet de abonamente lunare la sala de fitness la jumatate de pret pentru amandoi 200 lei.

In comparatie cu ofertele spa-urilor competitoare spa-ul nostru ofera profesionalism si un personal foarte bine instruit cu o uniforma impecabila, iar preturile sunt vizibil reduse fata de competitorii nostri, noi le numim « preturi de criza ». Pachetele noastre pot avea numeroase beneficii, atat fizic cat si psihic dar si asupra relatiilor de cuplu.

Clientii nostrii care vin in cuplu, ne spun ca viata lor impreuna s-a imbunatatit vizibil, amandoi fiind mult mai relaxati si descatusati de stresul zilnic intampinat la servici.

Preview document

Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa - Pagina 1
Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa - Pagina 2
Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa - Pagina 3
Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa - Pagina 4
Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa - Pagina 5
Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa - Pagina 6
Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa - Pagina 7
Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa - Pagina 8
Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa - Pagina 9
Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa - Pagina 10
Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Direct Mail al Unui Centru Spa.doc

Alții au mai descărcat și

Comportamentul consumatorului de servicii turistice

Lucrarea de licenta titlul„Studiul privind procesul decizional al consumatorului de servicii turistice”are ca scop principal tratarea unei problem...

Plan de Marketing - Pizza Hut

CAP. I SCURT ISTORIC Pizza Hut a luat naştere în 1958, în orăşelul Wichita, Kansas, la iniţiativa fraţilor Dan şi Frank Carney. Când un prieten a...

Instrumente de Marketing Direct Utilizate de Oriflame

Introducere Într-o epocă în care totul evoluează cu o rapiditate nu foarte uşor de urmat pentru întreprinderile existente, în care progresul...

Analiza demersurilor promoționale realizate pentru rujul Water Shine Diamonds de la Maybelline

Compania Maybelline este o companie renumita, fiind cea mai cunoscuta marca de machiaj din SUA, datorita gamei variate de produse cosmetice pe care...

Plan de Marketing pentru Biroul de Calculator - Ergodesk

Plan de marketing pentru birou de computer Firma SC MOBSTAR SRL din Iași produce și comercializează începând cu anul 2011 mobilier având ca...

Marketing Direct - Campania de Direct Mail Kangoo Jumps

Capitolul I - PLANUL DE INFORMARE GENERALĂ 1.1 Obiectivele campaniei Obiectivele campaniei se îndreaptă către o “țintă” nouă, aceea de a schimba...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Analiza unei campanii de marketing direct prin e-mail

Campania de marketing direct pe care o voi analiza în acest proiect este a celor de la TAKKO FASHION. Această campanie a avut loc în luna aprilie a...

Ai nevoie de altceva?