Delaco - Strategii de Promovare

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1631
Mărime: 685.50KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristi Nistor
prezentat in cadrul facultatii FEAA in anul universitar 2008-2009

Extras din referat

Delaco este unul dintre principalii furnizori de produse lactate pentru marile reţele de magazine şi ai comerţului tradiţional. Compania Delaco este situată în Codlea, la caţiva km de Braşov, în centrul ţării, la 170 km nord faţă de Bucureşti.

Delaco este o afacere de familie care a pornit în anul 1996 cu 3 angajaţi, cu producţia de produse lactate proaspete. Începând cu anul 2000 s-a concentrat pe distribuţia de brânzeturi şi a creat un sistem care a permis creşterea fără limitările producţiei. A dezvoltat o facilitate de porţionare/ambalare/ etichetare. Firma este certificată ISO 22000 de către o firmă elveţiană. În prezent se lucrează cu o echipă de 370 de oameni.

Portofoliul firmei cuprinde în primul rând brânzeturi şi specialităţi vândute sub brandul DELACO, respectiv DEL.

În 2007 Delaco a devenit distribuitorul exclusiv în România al produselor Zott, unul dintre cei mai mari producători din Germania, cu o tradiţie de peste 85 ani. Acest parteneriat a ajutat să îmbogăţească substanţial gama de lactate distribuite: brânzeturile tradiţionale româneşti din portofoliul firmei româneşti au fost completate cu iaurturi, deserturi pe baza de lapte, delicioase specialităţi de branză, lapte pentru cafea, unt si multe altele.

La 1 noiembrie 2007 Delaco a preluat, în exclusivitate, distribuţia brânzeturilor speciale Bergader. Societatea Bergader Privatkaserei GmbH este unul dintre cei mai mari producatori privaţi de brânzeturi din Germania, înfiinţată în 1902 şi specializată în producţia de brînzeturi cu mucegai nobil.

Tot în noiembrie, Delaco a semnat parteneriatul cu Mona Naturprodukte Gmbh, producător austriac de produse din soia. Delaco devine astfel unic distribuitor al brandului Joya pe piaţa românească.

Cei peste 3000 de clienţi s-au obişnuit deja cu flexibiliatea şi promptitudinea firmei.. Se răspunde prompt celor mai dificile provocări. La solicitarea partenerilor DELACO şi în întâmpinarea dorinţelor consumatorilor, sunt pregătite produsele pentru vânzare în cele mai diverse ambalări: vrac, ambalări mici, dar şi în pachete economice sau tip multipack, cu acordarea de gratuităţi.

Echipa de vânzari lucrează de zor pentru ca produsele distribuite să ajungă la toate magazinele din retailul modern, în cât mai multe magazine din comerţul tradiţional, la restaurante, pizzerii, fast food-uri, unităţi hoteliere şi chiar şi la companii aeriene.

Furnizorii sunt aleşi cu multă grijă şi responsabilitate, pentru că nu se vrea nici un fel de compromis în privinţa calităţii produselor.

Produsele pe care DELACO le distribuie provin de la producători de renume din Europa, din ţări precum Germania, Austria, Franţa, Olanda - ţări cu tradiţie în producerea brânzeturilor şi a produselor lactate proaspete.

Printre furnizorii se numără şi producători autohtoni care îndeplinesc noile standarde de calitate şi siguranţă a alimentelor, impuse de Uniunea Europeană.

Strategiile de comunicare DELACO

În ceea ce priveşte comunicarea cu clienţii în firma DELACO acesta este una diversificată. Pe primul loc s-ar situa publictatea, prin intermediul mass-mediei. Publicitatea se defineşte ca fiind suma acţiunilor “... care au drept scop prezentarea indirectă (nepersonală) - orală sau vizuală- a unui mesaj în legatură cu un produs, serviciu, marcă sau firmă de catre orice sustinător (plătitor identificat)”.

Caracteristica principală a publicităţii este aceea că reprezintă un mijloc de comunicaţie în masă deoarece:

• mesajele publicitare nu sunt transmise unui singur individ, ci, cel puţin unui grup de persoane, în mod simultan; orice persoană expusă unei reclame poate să simtă că mesajul I se adresează şi nu este exclusă din comunicare;

• raportul emiţător-receptor nu se realizează direct, ci se stabileşte prin intermediul unui canal de comunicaţie în masă, deci este simultan şi, totodată, este transmis în sens unic, raspunsul primindu-se de la receptori după o anumită perioadă de timp.

Pentru a se mentine pe piaţă, firma DELACO prezintă date reale, pentru a putea fi credibilă. Astfel, sinceritatea este un punct forte al publicitaţii. Delaco a lansat deja campania de comunicare pentru promovarea brânzei topite Delaco. Spotul publicitar, care îl are in centrul atenţiei pe Toni Delaco - naşul brânzeturilor, a început să ruleze pe principalele posturi de televiziune din 6 februarie 2009. Misiunea lui Toni este de această dată promovarea combinaţiilor delicioase de branză topită Delaco cu caşcaval, emmentaler, şuncă sau smântană care se găsesc deja in galantare.

Pe locul doi se situează promoţiile. Acestea includ grupul de tehnici şi instrumente folosite de către marketeri pentru a creşte vânzările pe termen scurt ale producătorului sau ale comerciantului.

Compania are o cota de piaţă de 15% pe segmentul brânzeturilor, situându-se astfel pe locul doi, potrivit oficialilor companiei care citează date din studiul de piaţă MEMRB, lider pe piatţă fiind Hochland, DELACO urmând îndeaproape. Delaco este lider pe piaţa internă a caşcavalului, dar nu produce in România.

Preview document

Delaco - Strategii de Promovare - Pagina 1
Delaco - Strategii de Promovare - Pagina 2
Delaco - Strategii de Promovare - Pagina 3
Delaco - Strategii de Promovare - Pagina 4
Delaco - Strategii de Promovare - Pagina 5
Delaco - Strategii de Promovare - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Delaco - Strategii de Promovare.doc

Alții au mai descărcat și

Hochland - tehnici promoționale și strategii de promovare

1.Analiza preliminara a brand-ului Hochland AG este o companie germana,de familie, cu importanta traditie specializata in din 1927 in...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Stategia de Marketing la SC Delaco Distribution SRL

Stategia de marketing la S.C. DELACO DISTRIBUTION S.R.L 1. Misiunea si obiectivele strategice ale S.C. Delaco Distribution S.R.L: Misiunea...

Untul

Capitolul I. PREZENTAREA PRICIPALELOR INGREDIENTE ALE PRODUSULUI ALES ȘI BENEFICIILE ACESTORA 1.1 UNTUL Untul este un produs lactat obţinut prin...

Plan de afaceri Prodlacta SA Brașov

A. Prezentarea generala a afacerii A.1. Societatea 1.1. Ramura de activitate : industria alimentara; Subramura : industrializarea laptelui;...

Delaco

1.Produsul 1.1. Istoric Delaco este unul dintre principalii furnizori de produse lactate pentru marile retele de magazine si ai comertului...

Promovare Delaco

1. ANALIZA PIETEI. “Delaco stǎ bine pe cascaval”, acesta este sloganul cu care isi lansează campania de comunicare Delaco - distribuitor naţional...

Strategia de comunicare pentru brandul lansat - cașcaval

Strategia de comunicare pentru brandul lansat 1 Analiza strategiei de comunicare anterioare (pentru branduri existente) - Identificare insight –...

Ai nevoie de altceva?