Mesaje Promotionale - Sloganuri in Presa Pentru Firmele de Turism

Imagine preview
(8/10)

Acest referat descrie Mesaje Promotionale - Sloganuri in Presa Pentru Firmele de Turism.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Slusarciuc Marcela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Introducere 4
Cap. I Noțiuni generale privind strategiile promoționale
1.1. Activitatea promoțională: conținutul și rolul său
1.2. Structura activității promoționale
Cap. II Mijloace și tehnici de transmitere a mesajelor publicitare
2.1. Mesajele promoționale
2.2. Sloganurile
Cap. III Legătura dintre firmele de turism și tehnicile promoționale
Bibliografie

Extras din document

Introducere

Marketingul turistic este activitatea de comunicare și promovare a ofertei turistice responsabilă de identificarea, anticiparea și satisfacerea cerințelor clienților într-un mod profitabil.

Lucrarea „Mesaje promoționale + sloganuri în presă pentru firmele de turism” are în vedere promovarea produselor și serviciilor pe care consumatorii doresc să le achiziționeze într-un moment dat.

Lucrarea „Mesaje promoționale + sloganuri în presă pentru firmele de turism”cuprinde două capitole de teorie:

Capitolul I - Noțiuni generale privind strategiile promoționale;

Capitolul II - Mijloace și tehnici de transmitere a mesajelor publicitare.

Publicitatea are o foarte mare importanță în influența consumatorului deoarece cu ajutorul acesteia consumatorul este stimulat să cumpere produsul/serviciul respectiv. Dar în publicitate trebuiesc arătate atât calitățile produsului cât și dezavantajele acestuia (consumatorul nu trebuie mințit).

Activitatea promoțională cunoaște o mare varietate, sub raportul conținutului, rolului și structurii sale.

Mulți oameni de afaceri nu fac o bună diferențiere între promovare, publicitate și relații publice, acestea sunt căile mesajului sau campaniei, nu marketingul ca atare. Cele patru caracteristici ale marketingului se clasifică astfel:

- Produsul: trebuie să aveți produsul sau serviciul potrivit cu piața dumneavoastră;

- Prețul: trebuie să vindeți produsul/serviciul dumneavoastră pentru o sumă care să spună clienților vizați că este o afacere bună;

- Promovarea: trebuie să creați o percepție adecvată prin multiple canale de comunicare, incluzând afișe, pliante, broșuri, cărți poștale, anunțuri în ziare sau reviste, pe internet etc;

- Locul: trebuie să distribuiți produsul dumneavoastră în locurile în care clienții vizați îl pot găsi cu ușurință.

Publicitatea nu este un remediu universal, ea nu poate anula sau estompa erori calitative ale produselor sau serviciilor. Principalele componente ale publicității sunt:

- Mediul de publicitate – reprezintă cadrul general de transmitere a mesajelor promoționale, format dintr-o grupă de suporturi publicitare ce folosesc aceleași mijloace de exprimare;

- Suportul publicitar – reprezintă „vehiculul” publicitar din cadrul unui anumit mediu;

- Mesajul publicitar – este ideea ce se vrea transmisă și care îmbracă diferite forme în funcție de mediu și de suport;

- Sloganul – reprezintă mesajul publicitar format din 3-5-8 cuvinte care să semnaleze produsul sau marca și să-l asocieze cu cele mai importante caracteristici de natură promoțională;

- Axul promoțional/publicitar – reprezintă elementul psihologic central al conținutului publicității; este reprezentat de idea esențială care se dorește a fi transmisă pentru a servi la redarea realității psihologice a produsului în rândul consumatorului;

- Creația publicitară – reprezintă o etapă importantă în cadrul programului promoțional, ea urmărește conceperea axului publicitar, stabilirea unui simbol grafic pentru produsul sau marca promovată.

În capitolul III este prezentată o scurtă descriere a activității turistice și care sunt tehnicile promoționale pe care le utilizează aceasta.

Cap. I

Noțiuni generale privind strategiile promoționale

Importanța și utilitatea desfășurării de către firmele moderne, în cadrul relațiilor de piață, a unei ample activități promoționale, sunt în prezent unanim acceptate.

Ca și în cazul celorlalte variabile ale mixului de marketing – produs, preț, distribuție; elaborarea strategiilor promoționale în ansamblu și a opțiunii strategice derivate constituite un proces complex, dificil de realizat, dar pe deplin posibil.

Fiecărei componente a mixului de marketing îi sunt caracteristice numeroase și variate opțiuni strategice menite să direcționeze acțiunile de marketing prin care firma se implică în mediul său extern, în special în cadrul pieței.

Tipuri de strategii promoționale:

- strategia promovării imaginii globale a firmei;

- strategia promovării exclusive a produsului;

- strategia de extindere a imaginii firmei;

- strategia activității promoționale permanente;

- strategia activității promoționale intermitente;

- strategia ofensivă;

- strategia defensivă;

- strategia concentrată;

- strategia diferențiată;

- strategia nediferențiată;

- cu forțe proprii;

- prin instituții specializate.

Varietatea mijloacelor și instrumentelor de acțiune specifice activității promoționale marchează și procesul elaborării strategiilor aferente. În consecință, strategia promoțională va reprezenta în toate cazurile, o combinație de acțiuni și mijloace subordonate obiectivelor politicii globale de marketing a firmei care au drept scop să contribuie la realizarea lor.

1.1. Activitatea promoțională: conținutul și rolul său

Includerea comunicării promoționale e determinată de rolul decisiv pe care acțiunea de natura promoțională o are în procesul realizării produselor și serviciilor.

Promovarea e considerată ca fiind una dintre cele mai costisitoare componente ale strategiei de marketing.

În epoca contemporană importanța activității promoționale e amplificată de existența unor piețe din ce în ce mai concurențiale, de procesele de globalizare, ceea ce explică eforturile întreprinderilor pentru continua adaptare la mediul în care își desfășoară activitățile. Precum și eforturile pentru sporirea calității serviciilor și produselor pe care le oferă societatea.

În condițiile în care calitatea materiilor prime și a materialelor, a procedeelor de fabricație sunt de cele mai multe ori identice sau aproape identice, în condițiile în care caracteristicile estetice se pot substitui iar produsul se banalizează, prin activitățile promoționale se pot imprima atât produse cât și elemente atribuite distincte care să le confere identitate și personalitate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mesaje Promotionale - Sloganuri in Presa Pentru Firmele de Turism.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA ȘTEFAN CEL MARE SUCEAVA FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ PROGRAMUL DE STUDII: CONTABILITATE ȘI INFORMATICA DE GESTIUNE