Modalități de păstrare a utilizatorilor într-un site și de creștere a angajamentului - Gamification

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 2093
Mărime: 21.25KB (arhivat)
Publicat de: Melina Nicoară
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Florea Daniel

Extras din referat

Gamification este pur și simplu o aplicatie de gândire a jocului și mecanisme de joc- care include puncte, insigne, sau stimulente similare- în contexte non-joc, în scopul de a afecta comportamentul. Adesea, întreprinderile folosesc gamification pentru a crește vânzările, angajamentul utilizatorilor, randamentul investițiilor, de calitate a datelor, viteza procesului, și de a îmbunătăți învățarea.

Gamification a fost folosit în setările de afaceri în trecut, dar utilizatorii au jucat de multe ori într-un vid - sau succesul lor la "joc" a fost vizibil doar pentru un manager. Gândiţi-vă la o cerere de resurse umane, în cazul în care un utilizator ar putea câştiga puncte pentru fiecare document citit. Scorul persoanei ar putea face o diferenţă în evaluarea performanţelor sale de viitor, dar modelul de jocuri nu a mobilizat ceea ce face cu adevărat oamenii, sa se angajeze in jocuri - dorinţa omului de a concura, împotriva altora şi împotriva lor.

Organizaţiile folosesc platforme de social networking extern - pentru marketing, customer service, şi dezvoltarea de produse - şi pe plan intern - pentru managementul fluxului de lucru şi de colaborare. Acum, utilizatorii sunt concurenti împotriva celuilalt pentru puncte, sau insigne sau de a fi cunoscut ca un lider. Starea este clar vizibila, astfel încât chiar şi atunci când utilizatorii nu sunt concurenti între ei, există însă un stimulent pentru a-l atinge.

Modelul gamification integrat în aplicaţiile business sociale include adesea insigne care arată niveluri diferite de realizare, progresul sub forma de bara şi, puncte şi alte recompense care pot fi câştigate, premii de loialitate, şi clasamente.

Gartner a identificat patru mijloace principale de angajare, de conducere folosind tehnici gamification:

1. cicluri de feedback accelerate: Gamification creşte viteza de feedback, bucle pentru a menţine un angajament.

2. obiectivele clare şi reguli de joc: Gamification oferă obiective clare şi norme bine definite de joc pentru a asigura jucatorilor în măsură pentru a atinge obiectivele.

3. O naraţiune convingătoare: Gamification construieşte o naraţiune in care se angajează jucătorii să participe şi sa realizeze obiectivele activităţii.

4. Sarcinile care sunt provocatoare, dar realizabile: Gamification oferă multe pe termen scurt, obiective realizabile pentru a menţine angajamentul.

Preview document

Modalități de păstrare a utilizatorilor într-un site și de creștere a angajamentului - Gamification - Pagina 1
Modalități de păstrare a utilizatorilor într-un site și de creștere a angajamentului - Gamification - Pagina 2
Modalități de păstrare a utilizatorilor într-un site și de creștere a angajamentului - Gamification - Pagina 3
Modalități de păstrare a utilizatorilor într-un site și de creștere a angajamentului - Gamification - Pagina 4
Modalități de păstrare a utilizatorilor într-un site și de creștere a angajamentului - Gamification - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Modalitati de pastrare a utilizatorilor intr-un site si de crestere a angajamentului - Gamification.docx

Alții au mai descărcat și

Gamification în managementul proiectelor

1. Introducere cu privire la conceptul de gamification Managementul proiectului este o disciplină în creştere şi este considerată o funcţie...

Gamified in-store marketing mobil - Efectul digitalizării publicității ca un joc la punctul de cumpărare

I. Introducere Acest studiu investighează efectul gamificării asupra publicității mobile în magazine. Mai exact, investighează efectul jocului...

Modalități de păstrare a utilizatorilor într-un site și de creștere a angajamentului

Introducere Gamification se referă la folosirea de elemente specifice jocurilor, în website-uri și aplicații diverse care nu au legătură cu...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?