Proiect tehnici promoționale - Forbes

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3635
Mărime: 69.70KB (arhivat)
Publicat de: Todor Bunea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Daniela Iosub
A fost predat la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor, Iasi, la specilaizarea Marketing-ZI, la disciplina tehnici promotionale.

Cuprins

  1. I. Istoricul promoţional al brandului
  2. II. Strategia de comunicare actuală
  3. III. Macromediul şi Micromediul
  4. IV. Analiza SWOT & Poziţia pe piaţă
  5. V. Obiective
  6. VI. Strategie
  7. VII. Tehnica de promovare & Piaţa ţintă
  8. VIII. Program operaţional
  9. IX. Implementare şi Monitorizare
  10. X. Evaluare & Concluzii

Extras din referat

I. Istoricul promoţional al brandului

Revista „FORBES” a ajuns să fie tipărită în nouă ediţii internaţionale. Expansiunea revistei Forbes a început în 1992, când a apărut pentru prima dată în Japonia, ajungând ulterior în ţări precum Polonia, Arabia şi Rusia. Povestea publicaţiei începe în 1917, în Statele Unite, când un imigrant de origine scoţiană pe nume B.C Forbes a lansat revista de afaceri ce îi poartă numele. Forbes fusese înainte cel mai important editorialist al publicaţiilor din cadrul grupului Hearst. Revista a apărut încă de la început, o dată la două săptămâni, iar fondatorul a fost redactor-şef până la moartea sa, în 1954. Publicaţia este tipărită în nouă ediţii internaţionale, a zecea fiind România, începând de luni, 23 martie.

Expansiunea Forbes la nivel mondial a început în 1992. Prima ţară străină în care a apărut revista a fost Japonia, cu un tiraj de 80.000 de exemplare, urmată de Coreea în 2002, cu 52.000 de copii. Un an mai târziu, a venit rândul Chinei să aducă pe piaţă „stilul” Forbes. În 2004, revista a fost lansată în alte patru ţări: Polonia, Arabia, Rusia şi Israel, iar în 2005 s-a extins în Turcia şi Asia (în limba engleză). Toate cele nouă ediţii internaţionale au apariţie lunară.

În 2009, Forbes ajunge şi în România, fiind singura care apare cu aceeaşi frecvenţă cu varianta americană: o dată la două săptămâni.

Mai mult, clasamentul celor mai bogaţi 500 de români, lansat în 2008 de Adevărul Holding, va fi publicat în acest an tot sub brandul Forbes. În prezent, Forbes USA are împreună cu ediţiile locale din toată lumea, o audienţă de peste 5,5 milioane de cititori. Editorul revistei Forbes din America a mai lansat de-a lungul anilor şi alte publicaţii devenite celebre: ForbesLife, ForbesLife Executive Woman şi ForbesLife Mountain Time. Însă, brandul Forbes s-a făcut remarcat la nivel mondial şi prin publicarea clasamentelor cu cei mai bogaţi oameni de pe planetă. Primul top a fost lansat chiar în 1918 şi oferea informaţii despre averile celor mai înstăriţi 30 de americani.

Celebrii americani Donald Trump şi Steve Forbes au vorbit publicului român prin intermediul hologramelor proiectate la evenimentul de lansare Forbes România. Lansarea Forbes România a coincis cu o premieră tehnologică. Pentru prima dată, un trust de presă românesc, Adevărul Holding, a apelat la proiecţia holografică. Pentru Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, întâlnirea a fost încă un prilej de a se aşeza confortabil la o discuţie amicală. Jovial ca întotdeauna, Năstase a mărturisit că a venit să fie alături de vechiul său prieten la cea mai importantă lansare a unei publicaţii de business în media românească. Printre cei prezenţi la eveniment s-au mai numărat şi Octavian Radu (Diverta), Camelia Şucu (Class Mob), Florentin Ţuca şi Gabriel Zbârcea (Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii), Bogdan Baltazar (analist financiar), Veronica Savanciuc (Lowe) ş.a.

Revista „FORBES” abia a fost lansată pe piaţa românească şi a folosit până în prezent doar următoarele tehnici promoţionale: discount la abonamente pe 3 sau 6 luni, 1an sau 2 şi reducerea de preţ.

II. Strategia de comunicare actuală

Celebrii americani Donald Trump şi Steve Forbes au vorbit publicului român prin intermediul hologramelor proiectate la evenimentul de lansare Forbes România. Lansarea “Forbes” România a coincis cu o premieră tehnologică. Pentru prima dată, un trust de presă românesc, Adevărul Holding, a apelat la proiecţia holografică. Dinu Patriciu, cel mai bogat român, singurul prezent în topul Forbes, a salutat venirea brandului în România. „Nu spun că revista Forbes va putea să devină un profesor pentru întreaga societate, dar cred că este o oglindă în care noi, oamenii de afaceri, trebuie să ne uităm”, a subliniat el.

Revista şi-a făcut prezenţa şi prin spotul publicitar de la televizor, prin care se făcea cunoscut renumele ei pe plan internaţional.

Revistele „Forbes” sunt împărţite la chişcurile de ziare din supermarketuri, hypermarketuri şi la chioşcurile speciale pentru ziare, din oraş, împreună cu restul presei. Acestea au o apariţie bilunară. Distribuţia abonamentelor la revistă se realizează direct la domiciliul clientului, prin serviciul Poştei Române.

III. Macromediul şi Micromediul

Macromediul

Mediul economic are în atenţie, în principal, criza economică mondială, care influenţează, pe de-o parte, în mod negativ piaţa revistelor din cauza problemelor financiare apărute la tot pasul; însă pe de-altă parte, oamenii sunt interesaţi de schimbările ce se produc din cauza crizei şi vor să afle cât mai multe informaţii despre acest subiect pentru a şti la ce să se aştepte.

Mediul politic influenţează pozitiv rata de creştere a pieţei revistelor şi a ziarelor, deoarece se apropie alegerile parlamentare, care vor avea loc pe data de 6 iunie. Oamenii se interesează de cei care vor candida pentru Parlament şi de activităţile acestora în ultima perioadă şi mai ales de comentariile aduse de specialişti la adresa candidaţilor, pentru a şti pe cine să voteze şi, de asemenea, pentru a observa ce fel de conducători vor avea, cum vor acţiona aceştia şi cât de potriviţi sunt pentru aceste posturi.

Preview document

Proiect tehnici promoționale - Forbes - Pagina 1
Proiect tehnici promoționale - Forbes - Pagina 2
Proiect tehnici promoționale - Forbes - Pagina 3
Proiect tehnici promoționale - Forbes - Pagina 4
Proiect tehnici promoționale - Forbes - Pagina 5
Proiect tehnici promoționale - Forbes - Pagina 6
Proiect tehnici promoționale - Forbes - Pagina 7
Proiect tehnici promoționale - Forbes - Pagina 8
Proiect tehnici promoționale - Forbes - Pagina 9
Proiect tehnici promoționale - Forbes - Pagina 10
Proiect tehnici promoționale - Forbes - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Proiect Tehnici Promotionale - Forbes.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza mixului de marketing la firma SA Vel Pitar SA

INTRODUCERE Promovarea tot mai largă în practica economică contemporană a concepţiei de marketing, îmbogăţirea continuă a arsenalului său de...

Mixul de marketing

1. Introducere De-a lungul timpului, societatea s-a bucurat de diversele domenii din evoluţia culturală precum: pictura, grafica, sculptura,...

Studiu Oportunității privind Lansarea unui Săptămânal în Arad

1. INTRODUCERE ÎN MARKETING Viaţa omului ca şi altor vieţuitoare, se bazeazã pe un schimb continuu între organism şi mediul lui de existenţã....

Modalități de promovare a produselor și serviciilor oferite de către firma SC Start Quick RL

Capitolul 1 Promovarea produselor si serviciilor 1.1 Conceptul de promovare Realizarea unui comerţ eficient, într-o concepţie de marketing...

Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco

1. ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING (analiza SWOT) 1.1 Analiza mediului intern de marketing şi determinarea forţelor şi slăbiciunilor firmei...

Tehnici promoționale - Elseve

1.Analiza preliminara a brandului Gama de produse Elseve aparţine companiei L΄Oreal din Franţa,Paris. Compania L΄Oreal Paris este liderul mondial...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?