Șamponul

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3270
Mărime: 121.71KB (arhivat)
Publicat de: Zamfira Giurgiu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andreea Barbu
Academia de Studii Economice Bucuresti 2009

Extras din referat

La origine cuvantul sampon insemna masaj capilar in mai multe limbi nord-indiene. Atat termenul cat si conceptul au fost introduse in Britania de catre India Coloniala.

In anii ’90, cuvantul isi schimba intelesul de masaj capilar in acela de aplicare a sapunului pe par.

In perioada incipienta existentei samponului, hair-stilistii britanici fierbeau bucati de sapun ras impreuna cu ierburi pentru a da parului stralucire si mireasma. Pe atunci sapunul si samponul erau doua produse similare, ambele continand surfactanti, un fel de detergent.

Samponul modern, cel utilizat in zilele noastre a fost introdus prima data in anul 1930 sub denumirea Drene, primul sampon sintetic(fara sapun).

De-a lungul timpului produsul si-a largit gama astfel ca astazi acesta nu numai ca lasa parul curat si parfumat, dar si rezolva anumite probleme ale acestuia.

Cateva exemple de sampoane: antimatreata, pentru par normal, pentru par drept, pentru par ondulat, 2 in 1(sampon si balsam), pentru par vopsit, pentru par deteriorat, etc.

De asemenea exista sampoane pentru animale care la fel sunt utilizate pentru a rezolva mai multe probleme ale patrupedelor.

Scopul acestui proiect este de a realiza un mic studiu de marketing pe aceasta piata a sampoanelor asa ca ne-am oprit la cei mai importanti producatori de acest gen:

1. Procter&Gamble cu produsele:

a. Head&Shoulder

b. Pantene ProV

c. Wash & Go

2. Unilever cu produsele:

a. Clear

b. Dove

c. Sunsilk

3. L’Oreal cu produsele:

a. Garnier

b. Elseve

1. Procter&Gamble

Scurt istoric

Înfiintata în anul 1837, Compania Procter&Gamble a început ca o mica afacere de familie ce producea sapun si lumânari în Cincinnati, statul Ohio, SUA. Astazi produsele P&G ajung la peste 5 miliarde de consumatori în 140 de tari.

1992 P&G îsi începe activitatea în Balcani deschizând primul birou regional în România. Sediul principal pentru regiunea Balcani este situat la Bucuresti.

1993 Primele produse importate sub marca P&G au început sa fie vândute în regiune. Printre ele si detergentul de clasa superioara Ariel.

1994 P&G inaugureaza filiala din Bulgaria, la Sofia si îsi începe activitatea si în aceasta tara. Detergentul Tide, renumit în întreaga lume începe sa fie vândut în Balcani.

1995 P&G cumpara fabrica din Timisoara si începe imediat dupa aceasta lucrarile de reamenajare. Compania se lanseaza pe piata produselor pentru îngrijirea parului prin lansarea unor marci de renume ca Pantene si Head&Shoulders în România si Bulgaria.

1996 Fabrica din Timisoara, având acum o noua înfatisare, este inaugurata, si se începe productia locala a detergentului Tide.

1997 P&G îsi începe activitatea în Iugoslavia, deschizând biroul local la Belgrad.

1998 Încep activitatile din Republica Macedonia (FRIAM) si Moldova. P&G intra pe piata regionala a produselor de îngrijire orala prin relansarea pastei de dinti Blend-a-med în toate tarile regiunii.

1999 Biroul P&G din Sarajevo, Bosnia este deschis.

2000 Pentru a sarbatori noul mileniu, P&G lanseaza programul P&G 2002. Prin intermediul acestui program, P&G a dotat160 de scoli din România cu laboratoare informatice. Procter&Gamble a finantat proiectul prin alocarea unui fond de 3% din valoarea vânzarilor sale. Compania intra pe piata produselor anti-perspirante prin lansarea marcii Secret.

2001 Tide a adus România în Cartea Recordurilor Guiness prin fabricarea "celei mai mari camasi din lume". "Tide a aratat ca poate spala chiar si cea mai mare camasa din lume". Dimensiunile ei au fost de 45m lungime si 50m circumferinta bustului. Greutatea ei totala era de 370kg.

2002 Pampers a demarat campania de "dotare" în România, prin donarea catre 20 de maternitati, a 300 de paturi neonatale si a 20 de mese pentru schimbarea bebelusilor, acoperind astfel 20% din toti noii nascuti într-un an.

Preview document

Șamponul - Pagina 1
Șamponul - Pagina 2
Șamponul - Pagina 3
Șamponul - Pagina 4
Șamponul - Pagina 5
Șamponul - Pagina 6
Șamponul - Pagina 7
Șamponul - Pagina 8
Șamponul - Pagina 9
Șamponul - Pagina 10
Șamponul - Pagina 11
Șamponul - Pagina 12
Șamponul - Pagina 13
Șamponul - Pagina 14
Șamponul - Pagina 15

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Lansarea pe piață șampon Nivea Micellar

INTRODUCERE Un păr frumos este cartea de vizită a fiecărei femei. Prin abordarea acestei teme am urmarit sa evidentiez procesul de lansare a unui...

Comportamentul consumatorului de șampon - Pantene Pro-V

Capitol II Procesul decizional de cumparare In acest capitol vom prezenta cele cinci etape ale procesului decizional de cumparare si maniera in...

Analiza pieței șamponului

1.Produsul analizat - Scurt istoric al produsului la nivel mondial si national La origine cuvantul sampon insemna masaj capilar in mai multe...

Șampon pentru animale de companie - SC Venelli SRL

1. Introducere Calitatea unei decizii de marketing este de obicei dependentă de calitatea informaţiei, care se află la baza acestei decizii....

Achiziții - șampon

1. Motivatia Motivul pentru care am ales acest produs este larga raspandire a acestei game de produse (produse de ingrijire personala) ,piata de...

Raport de cercetare calitativă cu privire la lansarea unui nou tip de șampon pe piață

În scopul obţinerii unor informatii relevante cu privire la problema investigată a fost realizat un focus-grup cu persoane de sex feminin care sunt...

Strategia de comunicare pentru un nou șampon lansat pe piață

Capitolul 1. Analiza strategiei de comunicare anterioare. Stabilirea conceptelor cheie ale strategiei de comunicare. 1.1. Analiza strategiei de...

Procesul Decizional de Cumpărare al unui Șampon

Constientizarea nevoii Samponul Y va face parul stralucitor, matasos si bogat. Suna cunoscut? Cam asa suna majoritatea reclamelor pentru...

Ai nevoie de altceva?