Verificarea asamblării - probe de mers în gol și probe de mers în sarcină

Referat
6/10 (1 vot)
Domeniu: Mecanică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 929
Mărime: 7.35KB (arhivat)
Publicat de: Narcis Niculescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ing.Matei Nicolae

Extras din referat

1.Verificarea asamblarii

Dupa operatiile de asamblare si montaj a masinilor-unelte se procedeaza la verificarea calitatii executiei

La mecanismele cu deplasari calculate se admit curse moarte de maximum 0,05 mm la masini de precizie normala si de 0,002 mm la masinile cu precizie ridicata .

Cursa in gol a suruburilor de avans si de ridicare nu trebuie sa depaseasca 0,1 mm la masinile de precizie normala si de 0,05 mm pentru cele de precizie ridicata.

Functionarea rotilor dintate se va face fara socuri si fara zgomot prea mare , iar jocul dintre flancul dintilor nu trebuie sa depaseasca valorile stabilite.Rotile dintate baladoare trebuie sa se deplaseze usor pe arbori.Mecanismul lor de deplasare trebuie sa asigure o pozitie de lucru precisa , in asa fel inacat roata cu care angreneaza sa se suprapuna perfect peste roata baladoare.Eroarea de nesuprapunere este de maximum 0,05 mm.

La angrenajele melcate , spira melcului va atinge fiecare dinte al rotii elicoidale pe o distanta de cel putin 2/3 din lungimea arcului de infasurare .

Cursele in gol la angrenajele cu cremaliera ale mecanismelor de avans ale masinilor de burghiat si filetat trebuie eliminate.

Piesele si subansamblurile in rotatie care genereaza solicitari dinamice vor trebui echilibrate, conform prevederilor din documentatia de baza .Bataia radiala a rotilor de transmisie fixate pe arbori nu trebuie sa depaseasca 0,2 mm pentru diametrul de pana la 250 mm, iar bataia frontala sa nu depaseasca 0,1 mm pentru fiecare 50 mm din diametrul rotii .

Ambreiajele cu frictiune trebuie sa cupleze fara patinare pana la o suprasarcina a arborelui de 25% din turatia maxima.

Nu se admit jocuri longitudinale ale ambreiajelor cu gheare in pozitii extreme si ale parghiilor care comanda cuplarea.Pozitia deschisa si inchisa a piulitei surubului condus trebuie sa se fixeze liber si sigur.

Stifturile de centrare conice si cilindrice se controleaza inainte de montarea in alezajele respective cu vopsea, pentru a se vedea daca adera pe toata suprafata lor.

Pinolele papusii mobile sau a suporturilor nu trebuie sa aiba joc la scoaterea din papusa.

Lunetele trebuie sa se deplaseze usor sa se fixeze strans pe ghidaje sis a asigure directia si sustinerea corecta a pieselor ce se rotesc iar falcile de centrare sa fie bine ajustate in locasurile lor sa se deplaseze lin fara joc si gripare.

Sistemul de fioltrare a uleiului , a apei de racier sau a aerului comprimat trebuie sa fie usor accesibil pentru curatare.In timpul functionarii maisinii lagarele nu trebuie sa se incalzeasca mai mult de 70 grade C.Daca aceasta temperature este depasita se produc defectiuni la rulmenti, defectiuni ale lagarelor cu alunecare.

Ungatoarele , orificiile si conductele de ulei trebuie sa fie protejate contra patrunderii prafului si aschiilor.

Preview document

Verificarea asamblării - probe de mers în gol și probe de mers în sarcină - Pagina 1
Verificarea asamblării - probe de mers în gol și probe de mers în sarcină - Pagina 2
Verificarea asamblării - probe de mers în gol și probe de mers în sarcină - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Verificarea Asamblarii - Probe de Mers in Gol si Probe de Mers in Sarcina.doc

Alții au mai descărcat și

Proiectarea procesului tehnologic și matriță sau ștanță pentru o piesă cilindrică

Sa se proiecteze procesul tehnologic si stanta sau matrita pentru obtinerea piesei din figura 1. Materialul utilizat este TDA3 ( tabla decapata...

Ai nevoie de altceva?