Kinetoterapia Postpartum

Referat / Medicina
Informatii Referat:
Numar pagini: 16 pagini
Marime arhiva: 15.62 KB
Contine fisiere: doc
Numar fisiere: 1 fisier
Nota pe site: Nota  8 Kinetoterapia Postpartum , 8 out of 10based on 1 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Balteanu Veronica
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?
 • Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.
 • Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.
 • Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.
 • Click pentru mai multe detalii.

Extras din document:

Perioada postpartum, numita si lehuzie, are ca scop sa readuca organismul femeii, cat mai rapid posibil, la nivelul sau estetic si functional de inainte de sarcina.

Modificarile generate de sarcina in arhitectonica organelor si viscerelor abdominale prin distensia peretelui abdominal pot duce la dureri si la deschiderea orificiilor herniare. Refacerea presei abdominale are o mare importanta in prevenirea ptozelor viscerale.

Distensia perineului prin trecerea mobilului fetal poate duce la afectari de structura anatomica si modificari in functia nevilor rusinosi (cresterea perioadei de latenta motorie), scaderea presiunii maxime de constrictie la nivelul sfincterului anal, alterarea coborarii colului vezical in timpul manevrei Valsalva si scaderea capacitatii musculaturii planseului pelviperineal de a ridica uretra, uneori cu incontinenta urinara, instabilitate temporara, inconfort pelvin, etc.

Restabilirea aliniamentului corporal isi inscrie aportul in vederea recuperarii tulburarilor de statica vertebrala, a hiperlordozei generate de sarcina, cifozei dorsale determinate de cresterea in volum a sanilor si pozitiei pentru alaptat, precum si a prabusirii boltii plantare. Treptat organismul isi reia respiratia normala dupa ce fundul uterin a decomprimat diafragmul, tulburarile circulatorii dispar si hiperlaxitatea articulara se reduce aducand stabilitatea articulara la normal.

In aceasta perioada de refacere organismul trece de la o stare in care s-a acomodat treptat la alta, pe care o parasise de demult :

Uterul involueaza de la o greutate de 1000 gr la 100 gr (dupa 10 zile uterul de la nivelul ombilicului trebuie sa devina organ pelvin) .

In contrast cu regresiunea uterului, la nivelul glandei mamare apare productia lactata indusa de influente neurohormonale in perioada de gestatie. Laptele matern inlocuieste colostrul la 3 zile de la nastere. Sanii devin tumefiati, eritematosi si sensibili la palpare datorita furiei laptelui si angorjarii fiziologice la 3-4 zile post partum. Daca apare mastita, este necesara interventia chirurgicala si antibioterapie.

In aceasta perioada pot aparea infectii puerperale si complicatii tromboembolice

Dupa eliminarea placentei, in uter raman portiuni de caduca - resturi de placenta-, caracterizata prin infiltrat hematic si infiltrat leucocitar care se vor elimina ca lohii (secretii) prin vagin, in primele 3 zile avand culoarea rosie (lohiile au aspect hematic, serohematic sau seros) si vireaza spre alb in urmatoarele 10 zile pana la 6 saptamani.

Dupa aceasta etapa incepe sub influente hormonale preponderent estrogenice proliferarea endometriala care dureaza 25-42 de zile. La femeile care nu alapteaza la sfarsitul celor 6 saptamani de lehuzie apare prima menstruatie.

Colul uterin devine ferm dupa 3 zile, orificiul intern al colului se inchide si el dupa 3 zile, iar cel extern dupa 3 saptamani.

Vaginul supradestins de prezentatie revine treptat la dimensiunile anterioare.

Peretele abdominal poate ramane cu dehiscenta - departare - muschilor drepti abdominali.

Pigmentatia de la nivelul fetei si de la nivelul muschilor drepti abdominali dispare treptat.

Hemoroizii daca au existat, dispar si ei treptat.

Sistemul nervos este caracterizat printr-o labilitate psihica exagerata cu tendinta la stari depresive, care este inlocuita treptat de instinctul matern care modifica fundamental comportamentul femeii. Starea extrema a acestei situatii se numeste psihoza puerperala (tulburare psihica ce apare la mama care a nascut) care uneori poate necesita internare cu tratament antipsihotic si antidepresiv.


Fisiere in arhiva: (1)

 • Kinetoterapia Postpartum.doc

Previzualizare pagini (16):


  Alte informatii:

  referal legat de perioada de dupa nastere a gravidei,lehuzia..si exercitiile Pilates care se fac in perioada post-natala


  Documente similare:

  Preview Rolul Valorilor si Principiilor Morale in Kinetoterapie
  Rolul Valorilor si Principiilor Morale in Kinetoterapie
  Proiectul contine 36 pagini in format doc cu o marime totala de 795.76 KB.
  Preview Ginecologie - Kinetoprofilaxia in Primul Trimestru de Sarcina
  Ginecologie - Kinetoprofilaxia in Primul Trimestru...
  Cursul contine 3 pagini in format doc cu o marime totala de 7.29 KB.
  Preview Sarcina Extrauterina
  Sarcina Extrauterina
  Proiectul contine 88 pagini in format doc cu o marime totala de 806.38 KB.
  Preview Sarcina Extrauterina
  Sarcina Extrauterina
  Proiectul contine 59 pagini in format doc cu o marime totala de 413.06 KB.
  Preview Eclampsia
  Eclampsia
  Cursul contine 5 pagini in format doc cu o marime totala de 6 KB.
  Preview Insuficienta Tiroidiana
  Insuficienta Tiroidiana
  Cursul contine 57 pagini in format ppt cu o marime totala de 13.49 MB.