Tratarea deșeurilor menajere și medicale prin energie de microunde

Referat
8.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Medicină
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1797
Mărime: 63.27KB (arhivat)
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. 1.1. Procesul depolimerizarii
  2. 1.2. Diferentele majore intre procesele de depolimerizare si cele de incinerare sau piroliza
  3. 2. COMPONENTA INSTALATIEI DE TRATAMENT A REZIDUURILOR MENAJERE SI MEDICALE PRIN ENERGIE DE MICROUNDE
  4. 3. CARACTERISTICILE TEHNICO-ECONOMICE ALE INSTALATIEI DE TRATAMENT A REZIDUURILOR MENAJERE SI MEDICALE PRIN ENERGIE DE MICROUNDE
  5. 4. PRINCIPALELE AVANTAJE ALE PRINCIPIULUI
  6. DEPOLIMERIZARII PRIN ENERGIE DE MICROUNDE CU APLICABILITATE IN TRATAREA REZIDUURILOR MENAJERE SI MEDICALE
  7. 5. NECESITATEA ADOPTARII MASURILOR ECOLOGICE DE TRATARE A DESEURILOR MENAJERE SI MEDICALE
  8. 6. BIBLIOGRAFIE
  9. 1. PRINCIPIUL METODEI

Extras din referat

Procesul principal prin care se pot trata reziduurile de natura municipala

(organica si neorganica), precum si reziduurile de natura medicala, este depolimerizarea ( polimerizarea inversa ), in camp controlat de microunde, si in mediu antioxidant ( in atmosfera de nitrogen ).

1.1. Procesul depolimerizarii

Procesul de depolimerizare reprezinta un proces chimic care descompune materiile organice la stadiul de simple molecule, intr-un mediu cu atmosfera controlata de nitrogen ( antioxidanta ).

Tratamentul cu microunde in atmosfera controlata de nitrogen, previne formarea si eliminarea gazelor nocive ( toxice ), care se dezvoltau in procesele de piroliza sau incinerare.

1.2. Diferentele majore intre procesele de depolimerizare si cele de incinerare sau piroliza

a) Energia microundelor este aplicata, prin radiatie directa, reziduurilor supuse tratamentului de depolimerizare, in atmosfera controlata de nitrogen

( sarac in oxigen ), si ca urmare, nu se mai produc fenomenele de oxidare a reziduurilor.

b) Reziduurile de natura organica, prin depolimerizare, sunt reduse la stadiul de molecule.

c) Procesul de incinerare este un proces de oxidare masiva, cu eliminare de gaze toxice, nocive.

d) Depolimerizarea, ca reactie controlata, are loc la temperaturi relativ joase, in jur de 150 0C la 350 0C, depinzand de aplicatie.

e) In cadrul proceselor de piroliza sau de incinerare, se dezvoltau temperaturi mult mai mari, peste 1.000 0C, care complicau constructia unor astfel de instalatii de tratare a reziduurilor.

f) Aplicarea energiei de microunde incalzeste uniform reziduurile supuse tratamentului, producand o sterilizare omogena, in toata masa produsului.

g) Piroliza si incinerarea, sunt procese termice in cadrul carora caldura dezvoltata in infrarosu, incalzeste materialele din exterior catre interior, cu toate inconvenientele de rigoare.

h) In cadrul procesului de depolimerizare, in camp controlat de microunde, microundele interactioneaza direct cu obiectele, cu materialele ce trebuie tratate.

Aceasta interactiune este legata de proprietatile chimice ale respectivului material, si materialul va fi incalzit de o maniera uniforma, omogena, in tot volumul sau, ceea ce nu se poate obtine prin nici o alta metoda conventionala de incalzire ( convectie, conductie, radiatie termica ).

Microundele penetreaza materialul in toata masa sa, si transfera energia sub forma de caldura la nivelul moleculelor, care intra in vibratie pe frecventa microundelor, incercand o aliniere in camp electromagnetic.

Ca rezultat, microundele incalzesc materialul ( reziduul ), volumetric, omogen, in toata masa sa.

i) Incalzirea conventionala presupune transferul energiei termice din afara catre exterior, cu toate dezavantajele acestei metode ( tratament neuniform, durate mari de tratament, necesitatea obtinerii de temperaturi ridicate, constructii complicate ale incintelor de tratament, neobtinerea sterilizarii reziduurilor, manevrabilitate greoaie si implicand riscul contaminarii cu diversi agenti patogeni ).

j) Prin metoda depolimerizarii in camp de microunde si atmosfera controlata, se pot trata si toate tipurile de reziduuri medicale : patologice, anatomice, fluide organice, resturi organice si anatomice, materiale sanitare infectate si utilizate, etc.

k) Sistemul de depolimerizare elimina gazele nocive de ardere, obtinute in urma incinerarii sau pirolizei - ceea ce face din metoda depolimerizarii in camp de microunde un procedeu complet ecologic de tratare a reziduurilor, de orice natura.

l) Prin depolimerizare in camp de microunde se produce o sterilizare completa, de peste 6log10 ( nivel considerat corect pentru sterilizare ), a reziduurilor medicale si a resturilor carbonizate rezultate in urma tratamentului.

Preview document

Tratarea deșeurilor menajere și medicale prin energie de microunde - Pagina 1
Tratarea deșeurilor menajere și medicale prin energie de microunde - Pagina 2
Tratarea deșeurilor menajere și medicale prin energie de microunde - Pagina 3
Tratarea deșeurilor menajere și medicale prin energie de microunde - Pagina 4
Tratarea deșeurilor menajere și medicale prin energie de microunde - Pagina 5
Tratarea deșeurilor menajere și medicale prin energie de microunde - Pagina 6
Tratarea deșeurilor menajere și medicale prin energie de microunde - Pagina 7
Tratarea deșeurilor menajere și medicale prin energie de microunde - Pagina 8
Tratarea deșeurilor menajere și medicale prin energie de microunde - Pagina 9
Tratarea deșeurilor menajere și medicale prin energie de microunde - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Tratarea Deseurilor Menajere si Medicale prin Energie de Microunde.doc

Alții au mai descărcat și

Starea de sănătate și caracteristicile ei în România

SCOPURILE SANATATII PUBLICE: 1.Promovarea sanatatii, care vizeaza ca oamenii sa fie tot mai sanatosi, apti de a participa la viata sociale (se...

Te-ar putea interesa și

Metode noi de tratare a deșeurilor

I.1 Metode alternative Abstract: Diversele metode utilizate în mod frecvent pentru tratarea deşeurilor periculoase provenite din activităţile...

Deșeuri Medicale

1. Intoducere Deşeurile medicale sunt toate deşeurile periculoase sau nepericuloase care se produc în unităţile sanitare. Deşeurile medicale...

Tehnologii de tratare a deșeurilor periculoase

Ce sunt deseurile periculoase? Detergentii cum ar fi clorul, innalbitorii, substantele folosite la deblocarea tevilor, vopseaua, produsele pentru...

Ai nevoie de altceva?