Biblioteca

Informatii Referat:
Numar de pagini: 40
Marime arhiva: 743.81Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Nota pe site: 8 Ambalaje Ecologice, 8 out of 10 based on 1 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Radu Popa
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Ambalaje Ecologice.doc

Extras din document:

INTRODUCERE
Aderarea la Uniunea Europeana a Romaniei impune standarde stricte privind protectia mediului . Una din masurile pe care tara noastra a trebuit sa le adopte a fost si cea care se refera la stabilirea procedurii de acordare a etichetei ecologice. Scopul acordari etichetei ecologice este acela de a promova produsele ecologice, care nu pot afecta mediul pe parcursul intregului ciclulu de viata , astfel incat de resursele mediului inconjurator sa se profite o perioada cat mai indelungata.
Eticheta ecologica este o actiune voluntara, promovearea produselor ecologice contribuie la utilizarea eficenta a resurselor protejand mediul, prin furnizarea catre consumatori a unor infornatii corecte, exacte despre produse.
O eticheta ecologica poate sa faca referire la unul sau mai multe criterii, maxim trei, care protejeaza mediul. Eticheta ecologica se acorda anumitor grupe de produse printre care: masini de spalat vase, aparate frigorifice,detergenti pentru vase,detergenti pentru rufe,lacuri si vopsele pentru uz gospodaresc, vopsele de interior,lacuri, masini de spalat rufe,produse textile,incaltaminte etc.
Autoritatea competenta care ecorda eticheta ecologica este Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor ( MMGA).
Deoarece etichetele ecologice constituie un atu pentru patrunderea exportatorilor din tarile in curs de dezvoltare pe piata UE, in Uniunea Europeana se utilizeaza ecoetichete in vederea atestarii conformitatii produselor respective cu standardele ecologice in vigoare. In general, produsele etichetate ecologic care provin din tarile in curs de dezvoltare au o pondere scazuta in totalul produselor cu ecoetichete, deoarece majoritatea etichetelor ecologice se aplica produselor pentru care tarile in curs de dezvoltare detin in comertul mondial doar o cota redusa pe piata.
Producatorii finali din tarile membre ale UE pot utiliza materii prime care provin din tari in curs de dezvoltare. In cazul in care intentioneaza sa obtina ecoetichete, acestia cer furnizorilor de materii prime din tarile in curs de dezvoltare sa respecte criteriile ecologice.
In mai multe tari din UE (de exemplu, in Germania si Belgia), se utilizeaza etichete ecologice obligatorii pentru ambalaje. Obligativitatea etichetarii ambalajelor decurge, in acest caz, din obligatia pe care o au persoanele care raspund de ambalare de a participa la sistemele de colectare a acestora dupa folosire, conform Directivei UE referitoare la ambalaje si reziduurile de ambalaje.
In UE exista mai multe sisteme nationale de etichetare ecologica marca ecologica “Blue Angal”, marca ecologica”Der Grune Punkt”, marca ecologica ”Environmental Choice”,marcarea ecologica “Eco-Mark”, ,majoritarea acestor sisteme sunt utilizate in nordul UE (Germania ,Olanda si Tarile Scandinave).
Capitolul 1
MARCAREA PRODUSELOR SI AMBALAJELOR
1.1. Conceptul de marca
Marcile sunt semne distinctive folosite de intreprinderi pentru a deosebi produsele sau serviciile lor de cele identice sau similare ale altor intreprinderi, semnele care pot fi folosite ca marci sunt urmatoarele:cuvinte, litere, cifre, reprezentari grafice, combinatii intre aceste elemente,una sau mai multe culori, prezentarea sonora sau alte asemenea elemente,forma produsului sau ambalajului acestuia.
Conceptul de "marcă"- cardinal în publicitate - rezumă destul de bine posibilităţile unui "limbaj" al consumului. Toate produsele (în afara celor alimentare, perisabile) se propun atenţiei printr-o siglă impusă: orice produs "demn de acest nume" are o marcă (care se substituie uneori numelui obiectului: frigider). Funcţia mărcii e semnalarea produsului, iar funcţia ei secundară e mobilizarea conotaţiilor afective: „În economia noastră, puternic concurenţială, puţine produse îşi păstrează superioritatea tehnică”.
Ele trebuie să primească rezonanţe care le individualizează şi să fie înzestrate cu asocieri şi cu imagini, să aibă semnificaţii la niveluri numeroase, dacă vrem să se vândă bine şi să trezească un ataşament afectiv ce se exprimă prin fidelitatea faţă de o marcă.


Previzualizare pagini: (40)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Marcarea Ecologica a Produselor si Ambalajelor in...
  Proiectul contine 84 pagini in format doc cu o marime totala de 1.33 MB.
  Preview document similar
  Evolutia Designului Ambalajelor - Studiu de Caz
  Proiectul contine 12 pagini in format doc cu o marime totala de 400.23 KB.
  Preview document similar
  Evaluarea Ciclului de Viata
  Proiectul contine 25 pagini in format doc cu o marime totala de 1 MB.
  Preview document similar
  Premisele Dezvoltarii Agriculturii Ecologice in...
  Proiectul contine 52 pagini in format doc cu o marime totala de 285.98 KB.
  Preview document similar
  Ambalaje si Design - Napolitanele Joe
  Proiectul contine 21 pagini in format ppt cu o marime totala de 628.66 KB.
  Preview document similar
  Marketing Ecologic
  Cursul contine 97 pagini in format doc cu o marime totala de 530.24 KB.
  Carti recomandate:
  Daniel Goleman
  Cum ar fi oare sa se gaseasca in magazine produse care, pe langa pret, sa afiseze pe etichete si detalii despre modul si conditiile reale in care au fost fabricate? Clientii ar putea astfel alege in cunostinta de cauza marfurile, asigurandu-se ca nu au fost realizate cu ajutorul muncii copiilor si ca nu dauneaza mediului inconjurator. Aceasta... citeste tot
  Paul O. Stanescu, Daniela Teodorescu, Gheorghe Hubca
  CAPITOLUL 1: Introducere
  CAPITOLUL 2: Polimeri utilizati in industria ambalajelor
  CAPITOLUL 3: Aditivi,agenti de umplutura si auxiliari de prelucrare
  CAPITOLUL 4: Adezivi
  CAPITOLUL 5: Tehnologii primare pentru producerea ambalajelor
  CAPITOLUL 6: Tehnologii secundare de obtinere a ambalajelor alimentare
  CAPITOLUL 7:... citeste tot
  Daniel Goleman
  Cum ar fi oare sa se gaseasca in magazine produse care, pe langa pret, sa afiseze pe etichete si detalii despre modul si conditiile reale in care au fost fabricate? Clientii ar putea astfel alege in cunostinta de cauza marfurile, asigurandu-se ca nu au fost realizate cu ajutorul muncii copiilor si ca nu dauneaza mediului inconjurator. Aceasta... citeste tot