Biblioteca

Educatia - Iubire, Edificare, Desavarsire de Constantin Cucos - Recenzie

Referat / Pedagogie
Informatii Referat:
Numar de pagini: 10
Marime arhiva: 23.48Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Pedagogie
Nota pe site: 8 Educatia - Iubire, Edificare, Desavarsire de Constantin Cucos - Recenzie, 8 out of 10 based on 1 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Diana Csorba
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Educatia - Iubire, Edificare, Desavarsire de Constantin Cucos - Recenzie.doc

Extras din document:

In momentul achizitionarii acestei carti, interesul meu s-a indreptat in mai mare masura catre autorul ei decat spre titlu. Urma sa adaug in portofoliul personal recenzia unei carti din domeniul pedagogiei si, studiind oferta din librarii, m-am oprit asupra acesteia, in mare masura, din considerente “tehnice”, strict “scolaresti”, daca se poate spune asa, si mai putin din motive profesionale, pedagogice.
Lectura lucrarii mi-a oferit una din cele mai mari si mai placute surprize profesionale avute vreodata, descoperind in paginile cartii , in mare parte, un mesaj de suflet, o dorinta calda si sincera de a impartasi cititorului pasiunea, framantarile si amaraciunile acestei profesiuni atat de dragi mie, cea de dascal, daca imi este permis a o numi asa, generic.
Am retrait citind, pe rand, multe din sentimentele incercate si de mine in anii petrecuti la catedra, cu mult devotament, aplecare si dragoste de copii si am inteles ca multe din frustrarile, nemultumirile, esecurile dar si unicele reusite si fericite clipe de implinire profesionala alaturi si impreuna cu elevii mei nu sunt straine acestei “tagme” nobile, cea a dascalilor.
Cartea este o confesiune pornita din sufletul unui dascal cu vocatie, a unui apostol al timpurilor noastre, ce se adreseaza mai ales colegilor cu indemnuri cucernice, pline de iubire si respect, dar si cu ingrijorare si teama pentru viitor.
Citind lucrarea lui Constantin Cucos mi s-a confirmat (a cata oara!!!) ca sunt unul dintre acei oameni fericiti ca si-au descoperit si realizat menirea profesionala, ca in randul celor care lumineaza mintile si spiritul copiilor ma regasesc si eu, cu demnitate, aplecare, dragoste si dorinta
Multumesc autorului pentru randurile care mi-au adus fericirea personala, impartasindu-i, la randul meu, multe din temerile, convingerile, bucuriile si sperantele asternute in cartea sa.
Iata de ce am considerat cuvenit ca recenzia acestei carti sa fie mai explicita, mai detailata si (sper eu) mai incitanta pentru dascalul ce o frunzareste, ca apoi sa o citeasca.
Este un mesaj pe care numai noi, cei daruiti a educa si modela suflete il putem intelege cu adevarat, spus atat de bine de autorul sau:
“Implinirea faptelor noastre educative se realizeaza in timp, fara constiinta sau consimtamantul evident al celui pentru care am avut (eventual) vreun rol. Aceasta este esenta educatorului: de a lucra in anonimat, obscur, departe de aclamatii, urari, amagiri. Ne implinim valoric prin altii, pe care de multe ori nu-i mai revedem, si in timpuri cand vom fi disparut, poate. Rasplata noastra nu este acum ci (mult) mai tarziu.
Cam acesta ar fi pe scurt, destinul nostru. Cred ca este unul dintre cele mai fericite!”
Aceasta carte se vrea a fi un alt mod de a vorbi educatie, mai putin doct, sistemic si metodic. Multe ganduri se pot irosi in noianul de situatii, de oameni si de lucruri, dar ele pot fi descoperite atunci cand reflectam putin la ele.De regula, ne fundamentam ideile pe ale altora. Pt a fi siguri ca nu gresim, tinem cont de verdictele altora, apelam la autoritatea citatului. E bine insa sa mergem la radacina lucrurilor, la temelia relatiilor cu semenii si cu noi insine. Sa ne privim in fata si sa avem curajul sa spunem ceea ce constatam. Poti invata astfel mult mai mult decat ceea ce se “povesteste” in carti. Sa nu mai ai nevoie de medieri, de incorsetari, de prelegeri ale altora. Astfel de “farame” de viata au de multe ori o valoare experientiala mult mai insemnata decat lucrurile mari, nodale, si atunci cand le evoci pot antrena idei mult mai profunde decat cele adapostite de marile opuri.


Previzualizare pagini: (10)

  Comentarii:

  Document prezentat in cadrul seminarului de "Bazele pedagogiei" la Facultatea de Psihologie, sectia pentru invatamantul primar


  Documente similare:
  Preview document similar
  Recenzie - Etapele Educatiei
  Proiectul contine 7 pagini in format doc cu o marime totala de 11.56 KB.
  Preview document similar
  Recenzie - Ghidul Practic al Directorului Unitatii...
  Referatul contine 12 pagini in format doc cu o marime totala de 63.69 KB.
  Preview document similar
  Pedagogie
  Cursul contine 10 pagini in format doc cu o marime totala de 26.35 KB.
  Preview document similar
  Educabilitatea
  Cursul contine 7 pagini in format doc cu o marime totala de 18.38 KB.
  Preview document similar
  Fundamentele Pedagogiei
  Cursul contine 131 pagini in format doc cu o marime totala de 233.59 KB.
  Preview document similar
  Analiza Critica privind Tipologia Mijloacelor de...
  Referatul contine 10 pagini in format doc cu o marime totala de 24.72 KB.
  Carti recomandate:
  Constantin Cucos
  Un alt mod de a vorbi despre educatie, mai putin doct si sistematic, care incearca sa imbine abstractul cu faptul de viata, generalul cu situatia particulara. Unitatea cartii se contureaza abia la sfarsit, prin structurarea unor campuri tematice congruente. Sunt abordate teme diverse, de la institutia discipolatului, iubirea pedagogica,... citeste tot
  Constantin Cucos
  Aparuta intr-o noua editie, datorita numeroaselor solicitari, lucrarea prezinta aspectele cerute la examenele de titularizare in invatamantul preuniversitar, la definitivat, perfectionari si examene de grad. Cuprins: Pedagogia - Stiinta a educatiei Educatie si contemporaneitate Finalitatile educatiei Normativitatea activitatii... citeste tot
  Sanda arsene, Florin Constantin
  Educa prin iubire, cu intelepciune face parte din colectia Gandeste cu inima a editurii Inger drag. ,,Aceasta carte pe care o tii in maini este o carte care trateaza copilul ca fiind un intreg: trup, minte si spirit. Este o carte care te indruma cum sa-l ajuti pe copil sa se dezvolte armonios sub toate aspectele existentei umane, o car-te... citeste tot