Biblioteca

Sistemul Educational in Marea Britanie

Referat / Pedagogie
Informatii Referat:
Numar de pagini: 10
Marime arhiva: 93.94Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Pedagogie
Nota pe site: 8 Sistemul Educational in Marea Britanie, 8 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Sistemul Educational in Marea Britanie.doc

Extras din document:

INTRODUCERE
Starea de fapt din acest moment în oricare tara a lumii este cauzata de un factor ceva mai putin vizibil, un factor ce actioneaza de ceva timp si îsi va arata efectele pentru multi ani de acum încolo: sistemul de învatamant.
Lipsiti de alternative, multi au acceptat ce li s-a spus orbeste in dulcele stil leninist: “Învatati, învatati, învatati!”. Un sistem de învatamant performant este cel care asigura egalitatea de sanse în învatamantul obligatoriu si care promoveaza excelenta în învatamantul superior.
Datorita acestui fapt am ales pentru tema de fata prezentarea educatiei in Regatul Unit al Marii Britanii, care este un model de urmat pentru tarile post-comuniste si nu numai, aflat la pol opus fata de învatamantul romanesc, departe de a asigura toate aceste lucruri.
SCURTA ISTORIE ÎNVATAMANTULUI BRITANIC
În Anglia si Tara Galilor secolului 19, cele mai multe scoli au fost înfiintate de catre binefacatori, functionand ca “educational charities”. Statul s-a implicat in constructia scolilor din Anglia si Tara Galilor in 1833, prin Actul Educatiei Elementare, constituind astfel cadrul pentru educatia universala britanica.
Educatia obligatorie a fost introdusa în 1888, iar Actul „Balfour” pentru educatie din 1902 au adus majoritatea scolilor din Anglia si Tara Galilor sub controlul Autoritatii Educationale Locale. Actul „Butler” pentru Educatie din 1944 a schimbat sistemul educational pentru scolile secundare britanice. Initial, scolile erau împartite în scoli primare (infant schools 5-7 ani si junior schools 7-11 ani) si scoli secundare (împartite în more academic grammar schools si more vocational secondary modern schools).
Sub tutela guvernelor muncitoresti si conservatoare a anilor 1960-1970, cele mai multe scoli secundare au fost reorganizate în unele mult mai cuprinzatoare din punct de vedere al profilului.
În Scotia, eduucatia obligatorie pentru baroni si proprietarii bogati de pamanturi a inceput prin Actul Educational din 1496. Actul Educational din 1633 a hotarat crearea si functionarea scolilor parohiale. Acest act a fost întarit prin actul din 1646 si 1696, care vor reglementa educatia pana la actul scotian pentru educatie din 1872, atunci cand Departamentul Scotian pentru Educatie a preluat acest rol.
CURRICULUM SCOLAR
Marea Britanie (united Kingdom, UK) este alcatuita din patru tari separate: Anglia (England), Tara Galilor (Wales), Scotia (Scotland) si Irlanda de Nord (North Ireland). Acestea au sisteme de invatamant separate, sub guverne separate. Sistemele de invatamant din Anglia, Tara Galilor si Irlanda de Nord sunt asemanatoare, cel scotian find putin mai diferit.
Toate insa au un sistem educational recunoscut international, care poate oferi elevilor de peste hotare o experienta educationala de calitate, fiind destinatia ideala pentru invatarea limbii engleze.
Scolile de stat din Anglia, Tara Galilor si Irlanda de Nord urmaresc un curriculum national care a fost introdus de Regatul Unit prin actul de reforma a educatiei din 1988. Scolile independente nu sunt nevoite sa apeleze la acest curriculum, atata timp cat detin un standard rezonabil pentru educatie.
In Tara Galilor, toti elevii sunt obligati sa invete galeza. In cele mai multe scoli, galeza se învata ca o a doua limba.
Scotia nu detine un curriculum national desi scolile sunt nevoite sa respecte anumite reguli nationale în acest sens. Learning and Teaching Scotland are un rol cheie in ajutarea scolilor sa-si ajusteze si perfectioneze curriculum-ul pe care il ofera.
Sistemul de învatamant este împartit în gradinita (varsta 3-5), învatamantul primar (varsta 5-11), învatamantul secundar (varsta 11-16) si învatamantul tertiar (varsta 16 +).
Prin lege, toti copii intre varsta de 5 ani si 16 ani ,trebuie sa mearga la scoala pentru educatie. Marea Britanie a introdus National Curriculum in 1992 si toti scolarii sunt obligatii sa urmeze studiile pana la varsta de 16 ani. Scolile private sau indepedente nu sunt obligate prin lege de a urma sistemul public.


Previzualizare pagini: (10)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Francois Rabelais
  Referatul contine 5 pagini in format doc cu o marime totala de 10.81 KB.
  Preview document similar
  Autoeducatia si Educatia de-a Lungul Vietii
  Referatul contine 12 pagini in format doc cu o marime totala de 23.5 KB.
  Preview document similar
  Forme de Organizare a Procesului de Invatamant
  Cursul contine 11 pagini in format doc cu o marime totala de 28.87 KB.
  Preview document similar
  Teoria Curriculum-ului
  Cursul contine 58 pagini in format doc cu o marime totala de 147.22 KB.
  Preview document similar
  Didactica
  Cursul contine 62 pagini in format doc cu o marime totala de 102.83 KB.
  Preview document similar
  Tipuri de Curriculum
  Referatul contine 8 pagini in format doc cu o marime totala de 14.52 KB.
  Carti recomandate:
  Alan Farmer
  Continuare a studiului dedicat de autor perioadei precedente, 1919 - 1939, cartea ofera un tablou al politicii externe britanice in perioada determinata de izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial si venirea la putere a guvernului condus de Harold Wilson. Autorul insista asupra relatiilor Marii Britanii cu Europa, cu coloniile sale si cu... citeste tot
  Francois-Charles Mougel
  Lucrarea de fata prezinta istoria recenta a celei mai statornice monarhii, printre momentele culminante, de inflorire sau de criza acerba, conturandu-se fundamentele, devenirea, progresele si experientele pe care le-a cunoscut Regatul Unit, de la epoca imperial-coloniala, pana la implicarea si rolul sau actual in marile probleme ale lumii. O... citeste tot
  Alan Farmer
  Lucrarea se concentreaza asupra analizei cailor principale ale evolutiei politicii externe britanice in perioada interbelica, acordand o atentie deosebita relatiei din anii `30 cu Germania si analizei asupra atitudinii de conciliere promovate de Marea Britanie in aceasta directie. in plus, cartea aduce in discutie si problema relatiilor Marii... citeste tot