Gandirea

Referat / Psihologie
Informatii Referat:
Numar pagini: 5 pagini
Marime arhiva: 11.61 KB
Contine fisiere: doc
Numar fisiere: 1 fisier
Nota pe site: Nota  9 Gandirea , 9 out of 10based on 2 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Furtuna Marius
Gratis
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?
 • Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.
 • Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.
 • Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.
 • Click pentru mai multe detalii.

Extras din document:

GANDIREA

Structura si dinamica psihicului uman ni se dezvaluie din trei perspective distincte: pe de o parte din doua perspective particulare, pe de alta parte dintr-o perspectiva unica. Prima consta in considerarea psihicului uman in cadrul raportului “individ uman-realitate inconjuratoare”, iar a doua in cadrul raportului “individ uman-societate”; impreuna ele dau o perspectiva integrala.

In cadrul raportului “individ uman-realitate inconjuratoare” psihicul ne apare ca activitate psihica, caz in care avem de-a face cu structura si dinamica activitatii psihice.In cadrul rapotului “individ uman-societate”, psihicul ne apare ca sistem de insusiri psihice ale individului ca fiinta sociala. In cazul primului raport, individul uman ne apare ca individ singular, iar psihicul ca apartinand pur si simplu individului uman.

In cadrul activitatii psihice distingem doua categorii: 1.procesele psihice;2. insusirile psihice.

Procesele psihice sunt interactiuni proprii raportului dintre individ si realitatea inconjuratoare.

Procesele psihice sunt impartite in trei categorii: # procese psihice cognitive (de cunoastere), # procese psihice afective, # procese psihice reglative (involuntare si voluntare).

Din categoria proceselor psihice cognitive fac parte senzatiile, perceptiile, reprezentarea, imaginatia si gandirea. Toate aceste procese psihice formeaza intelectul.

Procesul psihic cognitiv superior (intelectual) prin intermediul operatiilor de analiza si sinteza, abstractizare si generalizare obtine produse sub forma ideilor, conceptelor si rationamentelor se numeste gandire.

Cognitia este termenul folosit de psihologi pentru a descrie gandirea, modul in care acumulam si manipulam cunostintele. Psihologii cognitivisti studiaza gandirea, felul in care oamenii invata, organizeaza cunostintele, rezolva problemele.

Psihologii intr-un mod mai larg, definesc gandirea ca fiind manipularea reprezentarilor mentale ale informatiilor. Manipularea se refera in general la orice transformare, combinare sau modificare a prezentarilor mentale. Reprezentarile mentale pot lua forma cuvintelor, a sunetelor a imaginilor vizuale, a actiunilor. Informatia se refera la semnificatia sau sensul acordat modificarilor energiei din mediul inconjurator.

Rezultatele proceselor psihice prin care se realizeaza reflectarea doirecta, nemijlocita a realitatii obiective au caracter intuitiv; ele sunt desemnate prin termenul generic de imagine psihica. Produsul psihic intuitiv are ca obiect fie o insusire izolata a entitatii, fie insusirile globale ale acesteia. Produsul psihic intuitiv este de doua categorii. Exista produs psihic intuitiv prin care lucrul este redat in conditii in care reflectarea este realizata in cadrul unui raportnu numai direct, nemijlocit dintre subiect si lucru, ci si actual, semnalul care a fost emis de lucru fiind actualmente in contact cu receptorii. Exista, insa, produs psihic intuitiv prin care lucrul, desi este redat in conditiile in care reflectarea este realizata in cadrul unui raport direct, nemijlocit dintre subiect si lucru, acest raport, nu mai este efectiv prezent, ci dimpotriva, este un raport care in mod efectiv a avut loc doar in trecut


Fisiere in arhiva: (1)

 • Gandirea.doc

Previzualizare pagini (5):


  Documente similare:

  Preview Istoria Psihologiei
  Istoria Psihologiei
  Cursul contine 49 pagini in format doc cu o marime totala de 110.54 KB.
  Preview Psihologia Artei
  Psihologia Artei
  Cursul contine 101 pagini in format doc cu o marime totala de 277.32 KB.
  Preview Psihologie Cognitiva
  Psihologie Cognitiva
  Cursul contine 85 pagini in format doc cu o marime totala de 1.42 MB.
  Preview Istoria Psihologiei
  Istoria Psihologiei
  Cursul contine 70 pagini in format doc cu o marime totala de 84.05 KB.
  Preview Psihologie Sociala
  Psihologie Sociala
  Cursul contine 12 pagini in format doc cu o marime totala de 37.98 KB.
  Preview Fundamentele Psihologiei
  Fundamentele Psihologiei
  Cursul contine 141 pagini in format doc cu o marime totala de 290.17 KB.