Biblioteca

Iertarea

Referat / Religie
Informatii Referat:
Numar de pagini: 4
Marime arhiva: 8.54Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Religie
Nota pe site: 7 Iertarea, 7 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Iertarea.doc

Extras din document:

1. Ce este iertarea?
A ierta înseamnă a scuti pe cineva de o pedeapsă, a trece cu vederea vina, greşeala cuiva, a nu mai considera vinovat pe cineva.( DEX)
„ Este vorba despre regula creştină: << Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.>> În morala creştină, termenul „ aproapele tău” include şi pe „ duşmanul tău”, şi astfel ajungem la această datorie teribilă de a-i ierta pe duşmanii noştrii.
Oricine va spune că iertarea este un lucru splendid, până când trebuie să ierte ceva, aşa cum s-a întâmplat în timpul războiului. Şi atunci, menţionarea acestui subiect este întâmpinată cu huiduieli pline de mânie. Acest lucru se petrece nu pentru că oamenii ar considera că aceasta este o virtute prea înaltă şi prea dificilă, ci pentru că o consideră detestabilă şi de dispreţuit.”
Deci, iertarea nu este o acţiune pe care o întreprind oamenii în mod obişnuit. De fapt, oamenilor le este foarte greu să ierte. Dar noi ca şi creştini trebuie să facem din iertare o obişnuinţă şi să urmăm exemplul lui Isus Hristos. El a fost răstignit pe o cruce, lovit şi batjocorit, totuşi primele lui cuvinte au fost:<< Tată, iarta-i căci nu ştiu ce fac.>>( Luca 23:34). El a venit să ne binecuvinteze şi să ne mântuiască, oferindu-ne viaţă veşnică.
2. De ce trebuie să iertăm?
Efeseni 4:32 : „ Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi, şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat Dumnezeu pe voi în Hristos.”
Coloseni 3:13 : „ Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos aşa iertaţi-vă şi voi.”
„ Vă spun ce este creştinismul. Nu l-am inventat eu. Şi în mijlocul învăţăturilor creştine o găsesc pe aceasta: << Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum iertăm şi noi greşiţilor noştri.>>. Nu este nici cea mai vagă indicaţie că ni s-ar oferi iertarea în alţi termeni. Se arată cât se poate de limpede că dacă nu iertăm, nu vom fi iertaţi. Nu există nici o altă cale.”
Trebuie să învăţăm să iertăm pentru că precum iertăm noi aşa ne iartă şi Dumnezeu. Doar Dumnezeu ne poate învăţa să ne raportăm la semeni aşa cum se raportează El la noi. Iertarea are de-a face cu rezolvarea relaţiilor. În rugăciune trebuie să ne luptăm să iertăm.
2.1 Dacă nu iertăm...
„ Atunci când suferim vreun rău făcut de cineva drag nouă este foarte uşor pentru inimile noastre să se întărească. Aceasta poate duce la resentimente, amărăciune(„ Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul. Luaţi seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare, şi mulţi să fie întinaţi de ea.”- Evrei 12:14,15), chiar ură; şi dacă îngăduim ca inimile noastre să se umple cu astfel de sentimente distructive, ne facem nouă înşine foarte mult rău, şi de aceea a accentuat Isus nevoia noastră de a-i ierta pe alţii, indiferent de ceea ce ne-au făcut.”
Dacă nu-i iertăm pe cei din jurul nostru suferim şi consecinţe pe plan fizic: „ Într-un program BBC, pe 17 ianuarie 2001 câţiva doctori au spus că o persoană de vârstă medie care nu renunţă la supărare sau resentimente are mai multe şanse să sufere boli de inimă, cancer, depresie, dureri de cap, izolare socială sau accidente.”
Noi nu trebuie să ne îngrijim de răsplata celorlalţi sau de pedeapsa lor căci de acest lucru se îngrijeşte Dumnezeu. Noi trebuie să ne facem partea noastră, chiar dacă noi uneori iertăm, dar respectiva persoană nu uită sau nu vrea să treacă peste. „ Dumnezeu ne promite că El va purta de grijă şi că a Lui este răzbunarea faţă de cei răi, pentru că numai El cunoaşte inima omului şi numai El are înţelepciunea de a se apropia de ea aşa cum trebuie(„ Prea iubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri; ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: << Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti>>, zice Domnul


Previzualizare pagini: (4)

  Comentarii:

  intotdeauna ne este foarte greu sa iertam. cum putem sa ne imbunatatim


  Documente similare:
  Preview document similar
  Despre Preotie
  Referatul contine 9 pagini in format doc cu o marime totala de 14.29 KB.
  Preview document similar
  Eliberarea Omului din Pacat si Indreptarea prin...
  Proiectul contine 59 pagini in format doc cu o marime totala de 74.54 KB.
  Preview document similar
  Taina Sfantului Botez
  Proiectul contine 32 pagini in format doc cu o marime totala de 49.08 KB.
  Preview document similar
  Misiunea Bisericii si Deschiderea Ecumenica in...
  Cursul contine 189 pagini in format doc cu o marime totala de 286.53 KB.
  Preview document similar
  Insemnatatea Maicii Domnului
  Seminarul contine 13 pagini in format doc cu o marime totala de 47.55 KB.
  Preview document similar
  Invatatura Biblica si a Sfintilor Parinti cu Privire...
  Proiectul contine 24 pagini in format doc cu o marime totala de 34.05 KB.
  Carti recomandate:
  Jacques Derrida
  Impreuna cu Scriitura si diferenta si Vocea si fenomenul, Despre Gramatologie marcheaza, in 1967 intrarea in scena, prin acest triplu debut, a unuia dintre cei mai importanti filosofi contemporani, Jacques Derrida, initiatorul deconstructiei. Despre Gramatologie analizeaza necesara si in acelasi timp imposibila constituire a stiintei scrierii,... citeste tot
  Gerald G. Jampolsky
  Cartea Iertarea: cea mai mare putere vindecatoare este scrisa intr-un limbaj simplu si accesibil. Ea explica de ce atat de multi oameni considera ca este atat de greu sa ierte si de ce cramponarea de durerea provocata de ceilalti reprezinta de fapt o decizie de a suferi. Cartea analizeaza factorii care ne fac sa refuzam iertarea si felul in care... citeste tot
  Robert D. Enright
  Fiecare a intalnit oameni care l-au ranit, umilit si din aceasta cauza a fost prins in vartejul maniei, depresiei si resentimentului. Aceasta lucrare de referinta demonstreaza faptul ca iertarea, daca este corect perceputa, ii aduce mai multe beneficii celui care iarta decat celui care este iertat. Cartea este plina de intelepciune si caldura,... citeste tot