Morihei Eushiba - arta păcii

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Religie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4514
Mărime: 20.68KB (arhivat)
Publicat de: Camelia Ilie
Puncte necesare: 0

Extras din referat

Morihei Eushiba este fondatorul AIKIDO-ului...

Cele trei viziuni:

I. Calea unui luptator consta în manifestarea Iubirii Divine, spiritul care cuprinde si hraneste tot ceea ce exista. Lacrimi de recunostinta si de bucurie au început sa-mi siroiasca pe obraji. Am perceput Pamântul ca fiind propria-mi casa, iar soarele, luna, stelele îmi erau prieteni apropiati. Atasamentul pentru lumea materiala a disparut. (anul 1925 la vârsta de 42 de ani)

II. Pe la ora doua dimineata, în timp ce executam ritualul de purificare, am uitat brusc toate tehnicile de arte martiale pe care le cunoscusem vreodata. Tot ceea ce învatatorii mei îmi transmisesera îmi era acum complet nou pentru mine. Aceste tehnici reprezentau în noua viziune modalitati de cultivare a vietii, a cunoasterii, a bunului simt, si nu instrumente de doborare a dusmanului. (anul 1940, luna decembrie)

III. Calea luptatorului a fost gresit înteleasa, ca o modalitate de a ucide si de a distruge pe ceilalti. Aceia care cauta competitia comit o grava eroare. Lovirea, jignirea sau distrugerea cuiva constituie cel mai mare pacat pe care îl poate face o fiinta umana. Adevarata Cale a Luptatorului consta în evitarea masacrului. Ea este arta Pacii, puterea iubirii.

Lumea va cotinua sa se schimbe dramatic, însa disputele si razboaiele ne pot distruge complet. Avem nevoie acum de tehnici de armonizare, si nu de conflicte. Este nevoie de Arta Pacii si nu de Arta Razboiului.

Principiile lui Morihei Ueshiba: reconcilierea, armonia, cooperarea, empatia.

Frumusetea divina

A cerului si a pamântului!

Toate creaturile

Apartin

Unei singure familii.

Ai - armonie, echilibru, unitate.

Ki - energie, vitalitate, spirit

Do - cale, metoda, mod de viata.

Arta Pacii începe cu tine. Munceste cu tine si lasa Arta Pacii sa se manifeste în toate activitatiile tale. Fiecare are un spirit care poate fi selfuit, un corp care poate fi antrenat si o cale pe care sa o urmeze. Esti în viata pentru a cunoaste ceea ce este sacru în tine. Adu pacea în propria ta viata si aplica Arta Pacii în tot ce te înconjoara.

Omul nu are nevoie de case, bani, putere, sau de un anumit statut pentru a practica Arta Pacii. Paradisul se afla acolo unde te afli si acela este locul unde te poti antrena.

Toate lucrurile, materiale si spirituale, îsi au originea într-o singura sursa si sunt legate între ele, ca si cum ar fi o singura familie. Trecutul, prezentul si viitorul sunt cuprinse toate în forta vietii.

Universul a luat nastere si s-a dezvoltat dîntr-o singura sursa, iar noi evoluam prin procesul de unificare si armonizare.

Arta Pacii este medicamentul pentru o lume bolnava. Raul si dezordinea din lume exista pentru ca omenirea a uitat ca tot ceea ce exista îsi are originea într-o singura sursa. Întoarce-te la sursa si paraseste gândurile pe egoism, dorinte meschine, mânie. Cel care nu are nimic, de fapt are totul.

Daca nu devii una,

Cu Vidul Cosmic,

Nu vei întelege niciodata,

Arta Pacii.

Arta Pacii este aplicabila oriunde pe pamânt, începând cu vastitatea spatiului si terminând cu cele mai mici plante si animale.

Forta vietii patrunde peste tot si puterea ei este nelimitata. Arta Pacii ne permite sa fim constienti si sa patrundem în aceasta rezerva uriasa a energiei universale.

Opt forte sustin creatia

Miscarea si nemiscarea,

Solidificarea si fluidizarea,

Expansiunea si contractia,

Unificarea si divizarea.

Viata înseamna evolutie,

Daca încetam sa mai crestem, fizic si spiritual, suntem ca si morti.

Arta Pacii este o sarbatorire a unirii cerului, pamântului si umanitatii. Este tot ceea ce este adevarat, bun si frumos.

Preview document

Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 1
Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 2
Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 3
Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 4
Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 5
Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 6
Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 7
Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 8
Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 9
Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 10
Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 11
Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 12
Morihei Eushiba - arta păcii - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Morihei Eushiba - Arta Pacii.doc

Te-ar putea interesa și

Istoria Economiei

1.Citate reprezentative despre trecutul economic și istoria economică „Istoria tuturor societăților de până azi este istoria luptelor de clasă.”...

Ai nevoie de altceva?