Raport de practică - Crucea Roșie din Brașov

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Sociologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3222
Mărime: 14.14KB (arhivat)
Publicat de: Iridenta Iliescu
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Crucea Roşie Română este o organizaţie voluntară, care face parte din Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, fiind condusă în activitatea sa de Principiile Fundamentale ale Mişcării: Umanitate, Imparţialitate, Neutralitate, Independenţă, Voluntariat, Unitate şi Universalitate.

Prin reţeaua sa de voluntari din întreg teritoriul ţării, CRR asistă persoanele vulnerabile în situaţii de dezastre şi de criză. Prin programele şi activităţile sale în beneficiul societăţii, CRR contribuie la alinarea şi prevenirea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţă, asigură respectul faţă de demnitatea umană fara a face nici o discriminare legata de nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta militara, sociala sau politica.

Data infiintarii: 4 iulie 1876.

Strategia SNCRR: misiune umanitara in caz de conflict armat, iar in timp de pace actioneaza ca auxiliar al autoritatilor publice, instruieste si pregateste prin cursuri de prim ajutor diverse categorii profesionale, sa organizeze cursuri de formare si instruire a personalului si voluntarilor necesari indeplinirii misiunii sale,sa organizeze cursuri de surori de Cruce Rosie conform legii si regulamentelor in vigoare sa organizeze cursuri si alte activitati pentru formare si perfectionare profesionala, in conformitate cu scopul sau declarat, sa incheie acorduri, contracte sau parteneriate cu organizatii neguvernamentale, cu ministere si alte institutii de specialitate ale administratiei publice locale si centrale, precum si cu sectorul privat, invederea elaborarii si desfasurarii unor programe/ proiecte agreate de comun acord.

Forma de organizare: Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este persoana juridica de drept public, autonoma, neguvernamentala, apolitica si fara scop patrimonial.Ea isi desfasoara activitatea cu caracter umanitar, ca organizatie de ajutor voluntar, auxiliara a autoritatii publice.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania se organizeaza si functioneaza pe baza statutului propriu, ca singura societate de Cruce Rosie.

Membrii SNCRR.Conform statutului adoptat de Adunarea Generala a SNCRR din data de 8 martie 2003: SNCRR este deschisa tuturor persoanelor, fara deosebire de cetatenie, nationalitate, rasa, sex, varsta, clasa sociala, religie si opinii politice.Categoriile de membrii ai SNCRR sunt: membru activ, membru sustinator si membru de onoare.

Fiecare filiala a SNCRR are un Comitet de conducere format din un Presedinte si 3 vice-presedinti.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania- filiala Brasov este o organizatie non guvernamentala care are doar doi angajati: directorul si un angajat care realizeaza activitate de secretariat si asistenta sociala.Contracte de colaborare au un sofer si un contabil.Restul persoanelor care colaboreaza cu Crucea Rosie Brasov sunt voluntari.

Patrimoniul – gestiune si control.Patrimoniul SNCRR este format din bunuri mobile si imbile.

Resursele SNCRR provin din:

- Cotizatii (30.000 lei /membru),

- donatii in bani si in natura din partea oricarei persoane fizice sau juridice

- sponsorizari in bani si in natura din partea oricarei persoane fizice sau juridice

- venituri din organizarea de manifestari publice, tombole, baluri si alte asememnea actiuni, precum si din desfasurarea de actiuni economice directe, daca acestea au caracter accesoriu si sunt in stansa legatura cu scopul SNCRR

- inchirierea spatiilor proprii disponibile, autovehiculelor si lator bunuri

- organizarea impreuna cu Compania Nationala Loteria Romana –SA de evenimente speciale de colecta de fonduri

- venituri din bugetele autoritatilor publice centrale sau locale

- organizarea de campanii nationale de colecta de fonduri pentru sustinere aunor proiecte si programe

Preview document

Raport de practică - Crucea Roșie din Brașov - Pagina 1
Raport de practică - Crucea Roșie din Brașov - Pagina 2
Raport de practică - Crucea Roșie din Brașov - Pagina 3
Raport de practică - Crucea Roșie din Brașov - Pagina 4
Raport de practică - Crucea Roșie din Brașov - Pagina 5
Raport de practică - Crucea Roșie din Brașov - Pagina 6
Raport de practică - Crucea Roșie din Brașov - Pagina 7
Raport de practică - Crucea Roșie din Brașov - Pagina 8
Raport de practică - Crucea Roșie din Brașov - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica - Crucea Rosie din Brasov.doc

Ai nevoie de altceva?