Francmasoneria

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 66 în total
Cuvinte : 21198
Mărime: 397.78KB (arhivat)
Publicat de: Pavel S.
Puncte necesare: 9
Universitatea Constantin Brâncoveanu Facultatea Management Marketing în Afaceri Economice Specializarea: Afaceri Internaţionale

Cuprins

  1. Introducere pag 3
  2. Capitolul I: FRANCMASONERIA-organizaţie ocultă pag 4
  3. 1.1-Definirea Francmasoneriei pag 4
  4. 1.2-Originea Francmasoneriei pag 7
  5. 1.3-Structura şi modul de organizare al Francmasoneriei pag 13
  6. 1.4-Sloganuri Francmasonice pag 17
  7. Capitolul II: SCOPURILE FRANCMASONERIEI pag 20
  8. 2.1-Modalităţi de realizare a acestor scopuri în diferite domenii
  9. de activitate pag 23
  10. 2.1.1-Economic pag 23
  11. 2.1.2-Social ( Demografic, Învăţământ,
  12. Culştură, Religie) pag 27
  13. 2.1.3-Politic ( Militar, Justiţie) pag 43
  14. 2.2-Soluţii pentru contracararea scopurilor
  15. Francmasonice pag 50
  16. Capitolul III: FRANCMASONERIA ÎN ROMÂNIA-studiu de
  17. caz pag 54
  18. 3.1-Scurt Istoric pag 54
  19. 3.2-Marea Lojă Naţională a României pag 60
  20. Concluzii pag 63
  21. Blibliografie pag 65

Extras din referat

Introducere

Am ales aceast subiect al lucrării, deoarece m-au inpresionat discreţia şi cruzimea cu care Frnacmsoneria îşi pune semnătura pe vieţile noastre. Vedem în zilele noastre această recesiune şi ne putem da seama câtă putere trebuie să ai ca să poţi să pui în practică un astfel de haos economic.

O altă influenţă în a scrie lucrarea au mai fost multele cunoştinţe pe care le aveam despre această organizaţie si de multele personalităţi din viaţa de zi cu zi a lumii în care ne trăim vieţile.

În această lucrare doresc să pun în evidenţă faţa neştiută a societăţii în care trăim.O faţă ascunsă a economiei lumii acesteia.

În primul capitol prezint definiţia, originea,modul de organizare şi sloganurile francmasonice.

În al doilea capitol pun în evidenţă scopurile francmasoneriei şi modalităţile prin care putem să contracarăm aceste scopuri,iar în capitolul trei am făcut un mic studiu de caz asupra francmasoneriei din Romania.

O societate în care suntem conduşi din umbră de o organizaţie care are în vedere dominaţia globală prin ori ce mijloc.

„Cunoaşte-te pe tine însuţi, iubeşte-ţi şi ajută-ţi aproapele, respectându-i opiniile şi demnitatea” (Regula de aur a Francmasoneriei) Ce este masoneria? Căutând în dicţionarul explicativ al limbii române o să regăsim mai multe definiţii care sunt trecute în dreptul acestei noţiuni. În primul rând vedem o similitudine între noţiunile de „masonerie” şi „francmasonerie”. Cuvântul provine din limba franceză de la „maçonnerie”. O primă definiţie a termenului ar fi următoarea: „Curent religios şi filozofic care se caracterizează prin ritualuri mistice şi prin îmbinarea lor cu principiile etico-morale şi politice”

Cpitolul I

FRANCMASONERIA

1.1. Definiţia Francmasoneriei

Această mână de oameni avizi după putere este formată din conducătorii secreţi ai unei organizaţii tainic malefice numită FRANCMASONERIA.

Francmasoneria este o organizaţie secretă, ocultă, o conspiraţie mondială cu orientare tainic malefică ( singura organizaţie politică care utilizează în scopuri malefice energiile subtile ale naturii) ce acţionează din umbră urmărind să manipuleze în mod malefic oamenii acestei planete şi să instaureze până în anul 2050 o aşa-zisă Nouă Ordine Mondială, care în realitate este noua dezordine a lui Lucifer, prin care să donine întreaga planetă.

Aşa cum afirma şi Pavel Corut în „Cartea Adolescentului”:

Omenirea secolului nostru se confrunta cu un fenomen politico-economic

negativ, cunoscut de foarte putini oameni ca fiind „dezvoltarea fara precedent a unui grup bazat pe forta financiara, infiltrarea acestuia in organismele nationale si internationale in scop de stapânire a intregii lumi, prin metode foarte perverse:

santaj economic, politic, militar, informativ, manipularea unor intregi natiuni prin metode clasice ( propaganda deschisa, coruptie, santaj), dar si prin tehnici de rayboi psihologic, intoxicarea cu informaţii false, pervertirea conştiinţelor omeneşti, dirijarea unor naţiuni şi popoare în direcţii contrare intereselor proprii,

semănarea urii şi dezbinării între cetăţenii aceleiaşi naţiuni sau între popoare diferite, etc

Un alt autor român, Victor Duţă, în lucrarea „Mistere-Fenomene şi întâmplări paranormale” bazată pe o serioasă documentaţie, arată că foarte mulţi analişti politici sunt de părere că cel de-al treilea război mondial s-a şi declanşat

şi că „el reprezintă de fapt voinţa de a instaura pe Terra o aşa-zisă nouă ordine mondială, în care statele mici şi mijloci vor fi îngiţite economic de o superputere care va guverna lumea”

Acest plan malefic, de a instaura o aşa-zisă Nouă Ordine Mondială de pe urma caăreia să profite o mână de oameni care se închină diavolului aparţine Francmasoneriei. Viitorul Dictator Mondial, Anticristul, este Francmasoneria care utilizează tehnici subtile de magie neagră, încheie tratate ( a se vedea cel de la Malta), stabileşte ierarhii între state şi puteri militare, intervine politic, organizează blocade economice şi de orice tip asupra ţărilor care îşi apără independenţa ameninţată şi adesea ocupă teritorii şi ţări, nu se dă în lături de la nici o fărădelege, iar în final, când stăpâneşte un obiectiv, vorbeşte de democraţie şi de drepturile omului pe care le apără în vorbe şi le încalcă în fapte.

Iată ce spune în acest sens masonul David Rockefeller: „Suntem în pragul unei transformări globale. Tot ce ne trebuie este o criză majoră potrivită şi naţiunile vor acepta Noua Ordine Mondială”.

Noua Ordine Mondială ( condusă din umbră de Francmasonerie în SUA, prin sistemul bancar Rotschild/Rockefeller), a anulat toate drepturile americanilor garantate constituţional: libertate, sănătate şi fericire.

Francmasoneria nu poate fi de fapt definită în câteva propoziţii. Cel mai adesea se spune despre Francmasonerie că este un sistem alegoric al moralităţii, ilustrat prin simboluri. Este adevărat, însă ea reprezintă mult mai mult. Putem vorbi despre ea ca de un curs despre moralitate care face apel la alegorie şi simbol, însă, pe lângă această semnificaţie, Masoneria este şi o societate organizată, o Fraternitate. Simbolistica Masoneriei are în mare parte surse biblice, bazându-se, în special, pe istoria despre construcţia Templului lui Solomon. Accentul cade pe cultivarea virtuţiilor morale, estetice, pe crearea unui caracter bazat pe principiul Adevarului. De aceea, Francmasoneria a fost (şi este) combătută şi persecutată nemilos de către biserică şi de către regimurile totalitare de stânga sau de dreapta.

Despre însemnătatea lor istorica ieşită din comun, este suficient să amintim că multe din evenimentele ultimilor 200-300 ani au fost gândite şi proiectate de către francmasoni, printre care: declaraţia de independenţă a SUA ( şi creerea SUA); revoluţiile din Franţa (1789), din Europa (1848-1849) şi din Rusia (1917); unificarea Italiei în secolul 19; întemeierea Ligii Naţiunilor ( între cele două războaie mondiale) şi a ONU ( după al doilea război mondial); creerea statului Israel; răscoala lui Horea, Cloşca şi Crisan (1784) Unirea Principatelor Române (1859); aducerea unui rege din fam. Hohenzollern în România (1866); rascoala din 1907 şi multe altele.

Preview document

Francmasoneria - Pagina 1
Francmasoneria - Pagina 2
Francmasoneria - Pagina 3
Francmasoneria - Pagina 4
Francmasoneria - Pagina 5
Francmasoneria - Pagina 6
Francmasoneria - Pagina 7
Francmasoneria - Pagina 8
Francmasoneria - Pagina 9
Francmasoneria - Pagina 10
Francmasoneria - Pagina 11
Francmasoneria - Pagina 12
Francmasoneria - Pagina 13
Francmasoneria - Pagina 14
Francmasoneria - Pagina 15
Francmasoneria - Pagina 16
Francmasoneria - Pagina 17
Francmasoneria - Pagina 18
Francmasoneria - Pagina 19
Francmasoneria - Pagina 20
Francmasoneria - Pagina 21
Francmasoneria - Pagina 22
Francmasoneria - Pagina 23
Francmasoneria - Pagina 24
Francmasoneria - Pagina 25
Francmasoneria - Pagina 26
Francmasoneria - Pagina 27
Francmasoneria - Pagina 28
Francmasoneria - Pagina 29
Francmasoneria - Pagina 30
Francmasoneria - Pagina 31
Francmasoneria - Pagina 32
Francmasoneria - Pagina 33
Francmasoneria - Pagina 34
Francmasoneria - Pagina 35
Francmasoneria - Pagina 36
Francmasoneria - Pagina 37
Francmasoneria - Pagina 38
Francmasoneria - Pagina 39
Francmasoneria - Pagina 40
Francmasoneria - Pagina 41
Francmasoneria - Pagina 42
Francmasoneria - Pagina 43
Francmasoneria - Pagina 44
Francmasoneria - Pagina 45
Francmasoneria - Pagina 46
Francmasoneria - Pagina 47
Francmasoneria - Pagina 48
Francmasoneria - Pagina 49
Francmasoneria - Pagina 50
Francmasoneria - Pagina 51
Francmasoneria - Pagina 52
Francmasoneria - Pagina 53
Francmasoneria - Pagina 54
Francmasoneria - Pagina 55
Francmasoneria - Pagina 56
Francmasoneria - Pagina 57
Francmasoneria - Pagina 58
Francmasoneria - Pagina 59
Francmasoneria - Pagina 60
Francmasoneria - Pagina 61
Francmasoneria - Pagina 62
Francmasoneria - Pagina 63
Francmasoneria - Pagina 64
Francmasoneria - Pagina 65
Francmasoneria - Pagina 66

Conținut arhivă zip

  • Francmasoneria.doc

Alții au mai descărcat și

Politici Publice

În sensul comun, termenul politica se considera de obicei ca se aplica la ceva “mai mare” decât deciziile particulare, dar la ceva “mai mic” decât...

Blocada Berlinului

Sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial aduce cu sine era Razboiului Rece,o confruntare deschisa, nonmilitara si limitata intre doua grupuri de...

Organizații Regionale latino-americane

Organizaţie Data creãrii Ţãri membre (Nr). Ţãri membre AEC Asociaţia Statelor din Caraibe 1994 26 Antigua şi Barbuda, Bahamas, Barbados,...

Triunghiul violenței în Columbia

Triunghiul violentei in Columbia Format din: 1. Miscarile de gherila 2. Cartelurile de droguri 3. Organizatiile paramilitare Miscarile de...

Rusia după Încheierea Războiului Rece

Rusia si strainatatea apropiata Dupa încheierea razboiului rece, fiecare tara europeana a blocului socialist a fost confruntata cu problemele...

Planul de dezvoltare rurală și ocuparea forței de muncă în Comuna Feleacu, județul Cluj

Prezentarea generalǎ a comunei Feleacu Transilvania este consideratǎ de cǎtre mulţi specialişti ca fiind ţara tuturor formelor de relief, de la...

Te-ar putea interesa și

Alexandru Ioan Cuza și reformele sale bisericești - evaluare din perspectivă istorică și teologică

Introducere Personalitate remarcabilă a istoriei românilor, Alexandru Ioan Cuza şi-a legat indisolubil numele de Unirea Principatelor, act care a...

Mișcarea New Age și ezoterismul contemporan. analiză ortodoxă

ARGUMENT Tema lucrării mele pentru gradul I este denumită „Mișcarea New Age și ezoterismul contemporan. Analiză ortodoxă”. Motivul alegerii...

Teosofie și Antroposofie

Introducere Societatea românească se confruntă astăzi cu fenomene negative ce nasc în rîndul membrilor ei adevărate crize sufleteşti. Fenomenele...

Francmasoneria

Ce reprezinta Francmasoneria? Francmasoneria este o organizatie fraterna. Membrii sai sunt uniti de idealuri comune de natura atât morala cât si...

Biserica - un grup de interese ancestral în România și Vatican

1.Argument Diversitatea credintelor este parte a diversitatii culturale a omenirii, este parte a traditiilor, parte a dreptului la libera...

Francmasoneria și Ortodoxismul

Francmasoneria „Francmasoneria este o societate secretă, răspândită azi în lumea întreagă, pretinzând a avea un scop filosofic şi umanitarist”. Nu...

Partide Politice în România

Rolul asumat in ultimul secol de catre partid in desfasurarea procesului democratic, incepand cu gruparea cetatenilor in functie de opinii,...

Elemente de Istorie a Franc-Masoneriei în România

INTRODUCERE ÎN FRANCMASONERIE Dacă încercăm să analizăm cuvântul francmasonerie, ve¬dem că el se compune din două cuvinte : Franc şi Mason care...

Ai nevoie de altceva?