Biblioteca

Analiza Economico-Financiara a unei Agentii Turism - SC Cristal Tour SRL

Referat / Turism
Informatii Referat:
Numar de pagini: 13
Marime arhiva: 189.50Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Turism
Nota pe site: 7 Analiza Economico-Financiara a unei Agentii Turism - SC Cristal Tour SRL, 7 out of 10 based on 1 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Firoiu Constantin
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Analiza Economico-Financiara a unei Agentii Turism - SC Cristal Tour SRL.doc

Extras din document:

Descrierea generala a firmei
Agentia de turism CRISTAL TOUR, a fost infiintata in anul 2003, cand a fost obtinuta licenta de turism nr. 3726, licenta necesara si obligatorie in acelasi timp pentru desfasurarea activitatii in domeniul turistic la acest nivel. A fost posibila obtinerea acestei licente numai in urma absolvirii unor cursuri de management turistic si obtinerii brevetului de turism.
Statutul juridic al firmei este cel de societate cu raspundere limitata(SRL), firma avand un capital social subscris si varsat de 5000 RON. Numarul angajatilor care isi desfasoara in prezent activitatea in firma este de 4 dar acesta urmand sa creasca intr-un viitor apropiat datorita tendintei si totodata necesitatii de extindere a activitatii atat in planul diversificarii serviciilor cat si privind locatiile, respectiv punctele de lucru ale firmei.
In prezent agentia isi desfasoara activitatea in Municipiul Tecuci, jud. Galati intr-un spatiu inchiriat, in imediata apropiere a centrului orasului, acest lucru fiind un atu al firmei intrucat este stiut faptul ca pozitionarea este unul din aspectele cheie in succesul unei afaceri.
Agentia a fost înfiintata cu scopul de a veni in întâmpinarea dorintelor si nevoilor clientilor intr-un mod cat mai profesional si mai placut cu putinta. Astfel echipa agentiei încearca mereu sa inteleaga nevoile clientilor sai si sa priveasca situatia din punctul de vedere al acestora.
Serviciile prestate la o calitate superioara si preturile competitive sunt obiectivele propuse de catre firma.
Din serviciile oferite enumerez:
- Bilete de avion si autocar
- Asigurari de calatorie
- Închirieri autoturisme
- Consultanta turistica
- Turism intern
- Turism extern
- Turism de afaceri
Descrierea pietei din domeniul turistic
Factorii economici exteriori au facut ca in ultimii zece ani piata romaneasca a turismului sa se caracterizeze printr-o mare recesiune, fapt relevat si de ultimele sondaje de opinie in randul populatiei. Incepand cu anul 1989 turismul romanesc a suferit numeroase schimbari, astfel ca incepand cu acest an hotelurile au inceput sa fie din ce in ce mai putin populate, iar lucrurile au inceput sa mearga din ce in ce mai prost. La aceasta a contribuit scaderea nivelului de trai si al puterii de cumpare a celor mai multi romani.
In urmatorii cativa ani in care indicatorii economici au cotinuat sa scada si oamenii de rand sa o duca din ce in ce mai greu, a aparut totusi o clasa de mici intreprinzatori care prin desfasurarea unor activitati economice au inceput sa inregistreze profit, si deci sa-si permita un concediu de odihna intr-o statiune. Cum Romania iesise de curand de sub un regim totalitar a existat dorinta de a “iesi afara”,prin afara intlegand tariile din apropiere (Grecia, Turcia, Bulgaria, Ungaria), in afara de acest aspect a mai existat si o tendinta de continua scadere a numarului de turisti autohtoni din statinile romane.
In aceste conditii turismul nu a mai adus profit fiind la un pas de a deveni o gaura neagra a bugetului. Statul care inca mai detinea majoritatea in consiliile de administratie a diverselor societati de turism nu a avut bani sa mai investeasca in modernizarea si intetinerea hotelurilor, vilelor si a statiunilor in general, astfel incat totul a intrat in stare de conservare si de cele mai multe ori conservarea a insemnat distrugere. Ca urmare lucrurile au mers din ce in ce mai prost si aproape nici un strain nu mai era atras de statiunile tarii, iar lucru cel mai grav era ca turistii romanii care de la an la an erau mai putini la numar, nu puteau sa-si mai permita un concediu.
Odata cu privatizarea statiunilor si concesionarea hotelurilor, lucrurile au inceput sa se schimbe in mai bine, dar standardele “noastre” erau net inferioare in comparatie cu cele internationale. Totusi lumea continua sa mearga vara la mare hotelurile functionand la capacitate de peste 40% .
Dupa 1992 pentru turismul national in formula sa clasica a aparut un mare competitor, agroturismul. Familiile de tarani care doreau un venit suplimentar s-au organizat intr-o asociatie care sa-i reprezinte si sa le asigure un venit mai mare. Turistii au fost deosebit de receptivi la aceasta noua oportunitate pentru ca le raspundea exact nevoilor; era o forma organizata de turism, cu o larga acoperire si cel mai important la preturi nu deloc piperate. Astfel pe langa deschiderea granitelor, care i-a atras pe cei mai instariti dintre romani, cei mai nevoiasi aveau acum o alternativa. Fosta retea nationala de turism ce detinea monopolul a intrat intr-o mare criza, pentru ca acum existau alternative. Cu exceptia hotelurilor de la mare, nimeni nu mai era incantat de a petrece o vacanta intr-o statiune la hotel.
In aceste conditii a fost necesara privatizarea sau concesionarea spatiilor de cazare sau a unor statiuni intregi pentru a putea salva situatia, numai ca in cele mai multe cazuri cei care au cumparat aceste “perle ale turismului” au asteptat profitul fara a investi nimic in afara de suma initiala. Abia in ultimii doi ani hotelurile si vilele au fost reconditionate sau imbunatatite astfel incat sa ajunga la standardele Romaniei din 1989, care oricum erau inferioare celor vest europene sau chiar central europene.
Apreciez ca momentul scoaterii Romaniei de pe lista tarilor ce au nevoie de viza pentru spatiul Shengen, va marca in doua feluri turismul national. In primul rand pe termen scurt se va constata o crestere (de pana la 5 %) in randul turistilor care vor prefera strainatatea, iar in al doilea rand, pe termen lung, odata cu intrarea in UE, va creste numarul turistilor straini.


Previzualizare pagini: (13)

  Comentarii:

  analiza economico-financiara a unei agentii turism


  Documente similare:
  Preview document similar
  Plan de Afaceri - Agentie de Turism Miracle SRL
  Proiectul contine 20 pagini in format doc cu o marime totala de 38.72 KB.
  Preview document similar
  Prezentarea Agentiei Touroperatoare Malya Iasi
  Proiectul contine 39 pagini in format doc cu o marime totala de 109.81 KB.
  Preview document similar
  Rentabilitatea Firmei de Turism
  Proiectul contine 295 pagini in format pdf cu o marime totala de 1.85 MB.
  Preview document similar
  Perspective de Dezvoltare si Promovare a Agentiei de...
  Proiectul contine 55 pagini in format doc cu o marime totala de 3.59 MB.
  Preview document similar
  Contributia Turismului la Imbunatatirea Calitatii...
  Proiectul contine 44 pagini in format doc cu o marime totala de 415.89 KB.
  Preview document similar
  Tehnica Operatiunilor de Turism
  Cursul contine 91 pagini in format doc cu o marime totala de 762.16 KB.
  Carti recomandate:
  "Economia mediului - tratat" este una dintre cele mai noi si inovative carti stiintifice ale mediului universitar romanesc. Fiind structurata pe 12 capitole, aceasta carte are ca principal scop prezentarea catorva dintre problemele societatii moderne, impreuna cu argumente stiintifice si pedagogice care sa pledeze in favoarea reflectarii... citeste tot
  Oana (Pana) Mionel
  In prezent, traim intr-o lume financiara foarte interesanta, unica in felul ei, si totusi atat de diferita, caracterizata de piete financiare din ce in ce mai sofisticate, de inovatia produselor financiare si de o competitie acerba intre investitorii financiari globali. Asa cum Oana Mionel surprinde in aceasta carte, schimbarea atitudinala... citeste tot
  Mihai Paunescu
  Analiza institutionala se inscrie intr-o orientare teoretica si metodologica noua, care inglobeaza dezvoltari convergente din economie, sociologie si stiinta politica. Autorul explica mecanismele de realizare a cooperarii si a actiunilor colective si, implicit, generarea organizarii sociale, in mod special in sfera activitatilor economice. Sunt... citeste tot