Etapele unei cazări prin programul Medallion

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 444
Mărime: 3.38MB (arhivat)
Publicat de: Lemnaru L.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Cazare 3 persoane în apartament pentru 2 nopţi, se modifică tariful camerei astfel încât o noapte de cazare să coste 168 EUR cu micul dejun inclus. Se face plata cazării.

Modalitatea prin care am decis să cazez este luarea unui apartament direct de pe plan, şi anume apartamentul 113, fig. 1 şi fig. 1.1.

Fig. 1. Cazarea direct de pe plan

Fig. 1.1. cazarea pentru 2 nopţi

După selectarea celor 2 nopţi de cazare, apare planul de rezervare numit “Reservation” (fig. 2), unde se fac toate modificările cerute de problema de mai sus, şi anume:

fig. 2 Reservation

- Introducerea numelui clientului, a numărului de personae, a rack rate-ului în euro şi a datelor SOB (Display Market Segment: Turist şi Source of Bussines: prin Agenţie de turism) fig.3.a, 3.b, 3.c

- Pentru a putea modifica tariful camerei mai întâi se face check-in cu ajutorul următorilor paşi: (fig4.a şi 4.b, fig. 4.c şi fig. 4.d)

fig. 4.d

- Dublu click pe cazare pentru a apărea planul de rezervare, şi se dă click pe create individual rate, în dreapta rack-rate-ului şi se confirmă prin click pe yes (fig.5.a şi fig.5.b)

- Apare Plan Rate, sub posting code se selectează serviciul Room, se dă click pe “Start Edit”, iar sub rubric “3 Adults” se modifică tariful camerei cu micul dejun inclus. Pentru că micul dejun pentru un adult este 2 euro, la trei persoane rezultă 6 euro şi se scade din preţul camerei pentru 3 adulţi (adică 168 Euro din problemă). Din 300 de euro trecem 162 fără preţul micului dejun (fig. 6.a, fig. 6.b, fig 6.c, fig.6.d)

- Se dă click pe save changes, se confirmă, iar la individual reservation va apărea preţul camerei pe o noapte (fig. 7.a, fig. 7.b, gif. 7.c)

- Pentru plata camerei, mergem în folios unde trebuie mai întâi să afişăm preţul total. Pentru aceasta se urmează paşii: “Posting Adjustment – Post – Yes – Close” (fig. 8.a, fig. 8.b, fig. 8.c, fig. 8.d)

- Apare din nou planul Folios, însă cu afişările preţului întreg pentru 3 persoane, 2 nopţi. Pentru plata (care se face în lei) camerei se intră la rubrica Payments – Payment – Posting Code – Cash (fig. 9.a, fig. 9.b)

- Urmând paşii de la fig. 9 apare rubrica Payment, se selectează “Cash Lei”, se dă Ok, apare din nou Folios, însă serviciile sunt plătite şi apare Balanţa zero (fig. 10.a, fig. 10.b)

fig. 10.a şi fig. 10.b.

Preview document

Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 1
Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 2
Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 3
Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 4
Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 5
Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 6
Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 7
Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 8
Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 9
Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 10
Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 11
Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 12
Etapele unei cazări prin programul Medallion - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Etapele unei Cazari prin Programul Medallion.doc

Ai nevoie de altceva?