Hangzhou Bay Bridge China

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1898
Mărime: 365.74KB (arhivat)
Publicat de: Felix Lazăr
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihaela Hermina Negulescu
UNIVERSITATEA DE ARHITECTURA SI URBANISM “ION MINCU”

Cuprins

  1. 1. Date generale privind zona in care a fost intreprinsa operatiunea urbana pag 3
  2. 2. Date generale privind operatiunea urbana pag 3
  3. 2.1 Actori implicati pag 4
  4. 3. Principiile de organizare spatiala adoptate si tipurile de masuri urbanistice
  5. corespunzatoare acestora, care au vizat remodelearea mobilitatii pag 5
  6. 3.1 Probleme in timpul construcţiei pag 6
  7. 4. Tipurile de masuri de diverse naturi pag 8
  8. 4.1 Sistemul de Pozitionare Globala (GPS) pag 8
  9. 4.2 Instalaţii auxiliare şi structuri pag 8
  10. 5. Indicatori ai mobilitatii pag 9
  11. 6. Efecte directe sau indirecte, de diverse naturi, ale remodelarii mobilitatii pag 9
  12. 7. Webliografie pag 10

Extras din referat

Hangzhou Bay Bridge China

1. Date generale privind zona in care a fost intreprinsa operatiunea urbana

Hangzhou Bay sau Golful Hangzhou este o intrare a Marii Chinei de Est, mărginită de provincia Zhejiang şi municipalitatea din Shanghai. Golful se afla la sud de Shanghai , şi se termină în oraşul Hangzhou. Râul Qiantang se varsă în acesta. Hangzhou Bay conţine multe insule mici numite Insulele Zhoushan. Golful este cunoscut pentru găzduirea uneia dintre cele mai mari maree ,aceasta fiind de până la 9 metri (30 ft) inaltime, şi cu o viteza ce poate ajunge până la 40 km (25 mile) pe oră.

2. Date generale privind operatiunea urbana

Hangzhou Bay Bridge a fost cel mai lung pod trans-oceanic din lume in anul 2008. El se întinde peste golful Hangzhou din Marea Chinei de Est şi traversează râul Qiantang catre delta raului Yangtze. A depăşit Podul Donghai la vremea respectiva, acesta fiind cel mai lung pod transoceanic din lume, ce fusese inaugurat în 2005. Totodata realizat din ciment si otel, podul Hangzhou il depaseste cu mult pe cel care uneste Bahrein de Arabia Saudita, lung de numai 25 km.

Avand o lungime lungime de 36 km, acesta face legatura intre Jiaxing City, din apropiere de Shanghai si Cixi City, aflat la circa 70 de kilometri de Ningbo. Podul are două deschideri principale, o deschidere spre nord de 448 m, si una spre sud de 318 m. Taxa de trecere intr-un singur sens este de 80 yuani.

Hangzhou Bay Bridge a fost principala componentă a unei autostrăzi naţionale de 5.2 km între provinciile Heilongjiang din nord şi Hainan în sud. Wang Yong, director şef al Hangzhou Bay Bridge Trans-Oceanic Construction Command Post, a declarat la vremea respectiva că podul va fi unul dintre cele mai importante, nu numai în China, dar si în lume « pentru că nu este numai cel mai lung (peste o mare) dar, de asemenea, va fi construit în mediul cel mai complicat din lume, cu una dintre cele mai mari trei maree de pe Pamant, numeroase taifunuri ,dar şi datorita conţinutului dificil al solului mării ».

2.1 Actori implicati

17 întreprinderi non-guvernamentale din provincie au contribuit cu aproximativ 180 milioane de $ din costul total al proiectului (1,7 miliarde de $). Aproximativ 35% din această sumă a fost ridicata de la companii private din Ningbo, 59% au fost oferite ca împrumuturi de la băncile centrale şi regionale ale Chinei. Grupul Songcheng este cel mai mare actionar non-guvernamental în cadrul proiectului de contabilitate, investiţiile sale fiind de 17,3% din capitalul de bază. Construirea podului de traversare maritimă este un indiciu al cresterii puterii economice din China, şi este de aşteptat ca acesta sa ajute dezvoltarea economică în zona deltei fluviul Yangtze, zona denumita triunghiul industrial de aur. Oficialii aşteaptă să recupereze costurile de capital ale proiectului în 15 ani.

Lv Zushan, guvernator al Zhejiang, a patra provincie ca economie din China, a declarat: "Podul va ajuta la formarea unei reţele de trafic mai convenabil şi eficient în zona deltei raului Yangtze, si va permite fiecarei parti să dezvolte relaţii mai strânse cu cealalta Noi credem ca podul va oferii mult mai multe oportunităţi pentru dezvoltarea regiunii generale şi va spori foarte mult puterea economică şi cea competitivă."

China Railway Bridge Bureau Group Co. Ltd. a fost principalul contractor al proiectului. Contractul pentru consultanta si servicii de inginerie a fost atribuit lui Hardesty & Hanovra, LLP. Ty Lin International a fost proiectantul podului. Ben C Gerwick a asigurat un sistem de protectie pentru pod in cazul unui impact cu o nava.

3. Principiile de organizare spatiala adoptate si tipurile de masuri urbanistice corespunzatoare acestora, care au vizat remodelearea mobilitatii

Hangzhou Bay este un golf in Marea Chinei de Est unde, una dintre minunile naturale ale Chinei, mareea raului Qiantang creează valuri mari. Mareele pot ajunge pana la o viteza de 30 km (19 mile), ce suna ca un tunet şi pot fi de până la 8 metri inaltime (25 picioare). Zona este, de asemenea, predispusa taifunurilor. Aceşti factori au condus la o preocupare majora pentru proiect, podul fiind finalizat doar după nouă ani de consultare şi dupa 120 de studii tehnice, cu ajutorul a mai mult de 700 de experţi din întreaga lume.

Cablul de sustinere al podului a fost ales special pentru proiect, deoarece poate rezista condiţiilor nefavorabile, curenţilor multi-direcţionali, valurilor mari, şi de asemenea condiţiilor geologice din zona. Structura podului a fost de asemenea proiectata conform criteriilor seismice, păstrandu-si astfel integritatea în condiţii de cutremur până la şapte grade pe scara Richter.

Preview document

Hangzhou Bay Bridge China - Pagina 1
Hangzhou Bay Bridge China - Pagina 2
Hangzhou Bay Bridge China - Pagina 3
Hangzhou Bay Bridge China - Pagina 4
Hangzhou Bay Bridge China - Pagina 5
Hangzhou Bay Bridge China - Pagina 6
Hangzhou Bay Bridge China - Pagina 7
Hangzhou Bay Bridge China - Pagina 8
Hangzhou Bay Bridge China - Pagina 9
Hangzhou Bay Bridge China - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Hangzhou Bay Bridge China.doc

Ai nevoie de altceva?