Managementul în cadrul Hotelului Căciulata

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4416
Mărime: 319.82KB (arhivat)
Publicat de: Maxim Manolache
Puncte necesare: 10
UNIVERSITATEA “CONSTANTIN BRÂNCOVEANU” PITEŞTI - Facultatea de Management Marketing in Afaceri Economice - Râmnicu Valcea

Cuprins

  1. C U P R I N S
  2. 1. CONDUCEREA SI ORGANIZAREA SOCIETĂŢII 3
  3. 1.1. S.C. CĂLIMĂNEŞTI - CĂCIULATA S.A 3
  4. 1.2. STATUTUL ŞI FUNCŢIONAREA HOTELULUI CĂCIULATA 4
  5. 1.3. ORGANIZAREA şi FUNCTIONAREA HOTELULUI CĂCIULAT 4
  6. 1.4. PERSONALUL ŞI CONDUCEREA HOTELULUI CĂCIULATA 4
  7. 1.5. DEPARTAMENTELE ŞI OBIECTIVUL DE
  8. ACTIVITATE AL HOTELULUI CĂCIULAT 5
  9. 1.6. OFERTA HOTELULUI CĂCIULATA 6
  10. 2. MEDIUL DE AFACERI 7
  11. 2.1. MEDIUL EXTERN 7
  12. 2.2. MEDIUL INTERN 9
  13. 3. ANALIZA CIRCULATIEI TURISTICE 10
  14. 4. ANALIZA PRINCIPALILOR INDICATORI
  15. ECONOMICO-FINANCIARI 14
  16. 5. PROPUNERI DE ÎMBUNĂTĂŢIRE A
  17. ACTIVITĂŢII HOTELULUI CĂCIULATA 18
  18. ANEXA
  19. ORGANIGRAMA HOTELULUI CACIULATA 20

Extras din referat

1. CONDUCEREA SI ORGANIZAREA SOCIETĂŢII

1.1. S.C. CĂLIMĂNEŞTI - CĂCIULATA S.A

În anul 1997 s-a înfiinţat Societatea S.C. CĂLIMĂNEŞTI - CĂCIULATA S.A. cu sediul în Călimăneşti, str. Calea lui Traian, nr.794, Judeţul Vâlcea, tel: 0250/750270, fax: 0250/751138, înregistrat la Registrul Comerţului sub numărul J38/344/1991. Societatea s-a constituit in baza legii numărul 15/1990, si HG Nr.l041/25.09.1990 prin preluarea activelor şi obiectului de activitate ale fostului Complex Balnear Călimăneşti, parte componenta a OJT Vâlcea.

Structura acţionariatului :

- S.C. COTEXIM COM SRL BUCUREŞTI - 91,07% ,

- persoane juridice - 0,39%,

- persoane fizice- 8,52%

S.C. CĂLIMĂNEŞTI - CĂCIULATA S.A. are in componenţa sa următoarele structuri de primire:

- Hotel Căciulata (3*)

- Hotel Cozia (2*) modernizat complet in anul 2008 dispune de 198 de camere şi două apartamente (400 de locuri). Camerele sunt dotate cu televizor color, cablu TV, grup sanitar propriu. Turiştii au la dispoziţie un restaurant de trei stele, cu 500 de locuri, bar de zi de 3 stele cu 40 de locuri, bar-disco de 3 stele cu 440 de locuri şi o sală polivalentă cu o capacitate de 220 de locuri, o piscină acoperită cu apă geotermală.

- Hotel Oltul (2*) a fost modernizat complet in anul 2003: hotelul dispune de 492 de locuri in camere cu pat double si twin si 8 apartamente. Camerele sunt dotate cu Tv color, cablu, minibar; baie cu dus,uscator de par si ventilaţie. In cadrul hotelului turiştii dispun de restaurant, bar de zi, farmacie.Hotelul dispune de 2 săli de conferinţa cu o capacitate de pana la 80 locuri cu dotările corespunzătoare.

- Hotel Teilor (2*) este renovat si dispune de 103 locuri în camera cu 2 locuri si 1 loc dotate cu TV color, cablu TV, baie cu duş, ventilator.hotelul dispune de o sală de conferinţă cu o capacitate de 70 de locuri.

- Hotel Central (1*) dispune de 130 de camere, 2 apartamente si 18 garsoniere (268 de locuri). Hotelul are în dotare un restaurant de 2 stele, cu 230 de locuri, bar de zi de 2 stele cu 50 de locuri , piscină interioară cu apă provenind din surse geotermale.

- Vilele Liliacul si Trandafirul (3*) construcţie finalizata in anul 2003 dispune de 56 de locuri in camere cu pat double si twin,restaurant si bar,baza proprie de tratament. Camerele sunt dotate cu Tv color, cablu, minibar; baie cu dus,uscator de par si ventilaţie.

- Pensiunea Pescăruş (3*) este complet renovată si dipune de o camera DBL şi 3 apartamente dotate cu Tv color, cablu, minibar; baie cu dus,ventilator.

- Popasul turistic Căciulata (1*) – sezioner – dispune de 60 de căsuţe pentru cazare şi o piscină descoperită cu apă geotermală.

1.2. STATUTUL ŞI FUNCŢIONAREA HOTELULUI CĂCIULATA

Hotel Căciulata (3*) este amplasat în centrul statiunii Calimanesti Caciulata.

Clădirea în care se află în prezent Hotel Căciulata a fost construită în anul 1976 fiind cotat la categoria 2*, iar în anul 2008 a devenit hotel de 3*.

Prima consolidare şi renovare a clădirii a fost facută în anul 2001.

În prezent, hotelul deţine 202 de camere, care include 197 camere duble si 5 apartamente unde se poate întâlni stilul tradiţional într-o armonie perfectă cu cele mai moderne facilităţi.

Posibiltati de agrement: drumeţii în împrejurimi cu vizitarea unor obiective turistice: Mănăstirea Cozia, Mănăstirea Turnu, Schitul Ostrov,Ruinele Castrului Roman Arutela, Mănăstirea Stanisoara.

1.3. ORGANIZAREA şi FUNCTIONAREA HOTELULUI CĂCIULATA

Organizarea şi funcţionarea Hotelului Căciulata, adică repartizarea activităţilor şi operaţiunilor pe lucrători, asigurarea coordonării lor şi adoptarea de măsuri concrete pentru realizarea obiectivelor fixate, funcţionează prin gruparea următoarelor activităţi:

- de contact nemijlocit cu clientela (front-office în sens larg);

- cu caracter birocratic;

- recepţia, serviciul de etaj şi serviciul de alimentaţie;

- departamentele de bază-cazarea şi alimentaţia, la care se adaugă departamentele de administraţie şi cel al prestaţiilor auxiliare;

- operaţionale, reprezentate de prestaţia serviciilor hoteliere (sunt activităţile generatoare de încasări);

- funcţionale, activităţi indispensabile bunei funcţionări a hotelului, acoperind funcţii de administraţie, control, comercializare, întreţinere (sunt activităţi care înregistrează numai costuri).

1.4. PERSONALUL ŞI CONDUCEREA HOTELULUI CĂCIULATA

Personalul hotelului, care asigură buna organizare şi funcţionare a acestuia, se ridică la aproape 70 de persoane angajate la care se adaugă cele 30 persoane din departamentul tehnic cu statut de colaboratori.

Personalul hotelului, de la recepţioneri până la directorul hotelului îndeplinesc cerinţele impuse de activitatea în domeniul serviciilor hoteliere: aspect fizic plăcut, naturaleţe, bun simţ, uşurinţă în exprimare, tact, stabilitate emoţională, maturitate, capacitate de perfecţionare, experienţă în domeniu.

Fiecare departament al hotelului este condus de un director de departament care respectă profilul postului, ce cuprinde:

- funcţia;

- superiorul ierarhic;

- sarcinile speciale;

- calificarea necesară.

Conducerea superioară reglementează regulamente de ordine interioară, prin care se stabilesc condiţiile de muncă în cadrul hotelului, aplicarea lor fiind obligatorie pentru orice problemă care nu este reglementată printr-un text legal sau o convenţie colectivă.

Personalul hotelului cunoaşte în detaliu oferta (serviciile), fiecare fiind în masură să satisfacă cele mai pretenţioase cereri ale clienţilor.

1.5. DEPARTAMENTELE ŞI OBIECTIVUL DE ACTIVITATE AL

HOTELULUI CĂCIULATA

În Hotel Căciulata funcţionează următoarele departamente:

- de front-office, activităţile sale specifice desfăşurându-se la nivelul holului de intrare, condus de şeful de recepţie care are în subordine ceilalţi angajaţi ai acestui departament (recepţioner, lucrător rezervări, telefonistă, casier, facturier,);

- de cazare, condus de directorul de cazare care are în subordine şeful de recepţie. Cazarea turiştilor în hotel se face la orice oră, în limita locurilor disponibile (în acest sens lucrătorii de la recepţie trebuie să cunoască foarte bine starea permanentă a camerelor pentru evitarea surprizelor neplăcute) şi în funcţie de rezervările şi contractele facute anterior şi confirmate. Hotelul este dotat cu cele mai moderne facilităţi, având următoarea structură: double şi apartamente.

Preview document

Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 1
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 2
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 3
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 4
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 5
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 6
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 7
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 8
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 9
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 10
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 11
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 12
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 13
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 14
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 15
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 16
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 17
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 18
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 19
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 20
Managementul în cadrul Hotelului Căciulata - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Managementul in Cadrul Hotelului Caciulata.doc

Alții au mai descărcat și

Valorificarea potențialului balnear și diversificarea serviciilor turistice în stațiunea Băile Olănești

INTRODUCERE Turismul reprezintă un fenomen caracteristic civilizaţiei actuale prin rolul şi conţinutul său şi totodată una dintre componentele...

Călimănești- Căciulata

Prezentare generala Izvoarele minerale si mânastirile sunt perlele Calimanestiului. Izvoarele sulfuroase, clorosodice, calcice, magnezice,...

Analiza Produsului Turistic al Hotelului Internațional Băile Felix

INTRODUCERE Turismul este, în înţelegerea multor profesionişti, cu precădere, o problemă de piaţă şi administraţie empirică În timp ce aceste...

Turism balnear pe piața din Marea Britanie

1. Expunerea introductivă Misiunea Agenţia de turism Alexis Travel deţine monopolul vânzării, având două mari avantaje faţă de alte forme de...

Aspecte Strategice privind Dezvoltarea Serviciilor de Turism în Bucovina

Introducere Acest proiect l-am realizat cu scopul de a face cunoscută necesitatea dezvoltării sectorului terţiar şi în special a turismului, în...

Stațiunea balneo-climaterică Călimănești-Căciulata

Staţiunea balneo-climatericǎ Cǎlimǎneşti- Cǎciulata 1.Scurt Istoric: Staţiunea Cǎlimǎneşti-Cǎciulata este consideratǎ “perla” staţiunilor de pe...

Turismul Balnear în România

Turismul se manifesta ca un fenomen cu implicaţii ample in existenta umana prin efectele directe si pozitive asupra sectoarelor sociale, economice,...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Te-ar putea interesa și

Calitatea unui serviciu de cazare în cadrul Hotelului Traian din Căciulata

Cap 1.Determinarea și cuantificarea noncalității 1.1 Determinarea lipsei de calitate Serviciul de cazare și alimentație oferit de Hotelul Traian...

Ai nevoie de altceva?