Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu

Seminar
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4292
Mărime: 173.67KB (arhivat)
Publicat de: Florina Pop
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: munteabu V

Extras din seminar

Firma ECOPOWER SA, metoda practica de integrare a cunostiintelor de la diverse discipline determina dobandirea de abilitati antreprenoriale, perfectionarea comportamentelor personale si totodata identificarea potentialului propriu al elevilor.

Instruirea in firma ECOPOWER SA ofera elevului competente in ceea ce inseamna comportamentul profesional, respectiv: "Sa stie ce sa faca si sa stie cum sa faca".

Instruirea in firma ECOPOWER SA determina o probare practica si o aprofundare a cunostintelor deja dobandite, fiind astfel continuarea fireasca si necesara a instruirii de baza.

In firma ECOPOWER SA se realizeaza sinergia interdisciplinaritatii continuturilor de la diverse discipline: economie, contabilitate, corespondenta comerciala, limbi straine, informatica, drept si legislatie, marketing etc.

,,Firma ECOPOWER SA'' reprezinta un model al unei intreprinderi reale, fiind o metoda de abordare practica a integrarii continuturilor, metoda conceputa pentru formarea aptitudinilor personale si comportamentelor aplicabile in toate domeniile economice, pornind de la functiile de baza si pana la cele de conducere din intreprindere.

In firmele ECOPOWER SA elevii se comporta ca sefi sau angajati responsabili si isi educa si formeaza spiritul de intreprinzator.

In firma ECOPOWER SA sunt exersate tranzactile economice existente in firmele reale, fiecare firma ECOPOWER SA fiind structurata in conformitate cu situatia din practica, in departamente: resurse umane, secretariat, marketing, desfacere, financiar-contabilitate etc.

Activitatea firmelor ECOPOWER SA se desfasoara conform legislatiei in vigoare pentru firmele reale.

Toate documentele emise la centrala firmelor ECOPOWER SA si la firmele ECOPOWER SA care reproduc documente ale institutiilor statului, vor avea un insemn distinctiv: UZ DIDACTIC / FORMULAR DE LUCRU .

Metoda "firma ECOPOWER SA" se caracterizeaza prin doua aspecte definitorii:

• Virtual: nu exista bani si nu exista bunuri

• Real: se respecta uzantele comerciale, fluxul informational, documentele si circuitul documentelor

Simularea situatiilor de esec ca si a celor de succes reprezinta pentru experienta elevilor o componenta esentiala si necesara a procesului de invatare. Deciziile gresite, care in viata reala ar putea duce pana la punerea in pericol a existentei intreprinderii, in firma ECOPOWER SA nu au urmari economice negative datorita caracterului virtual al situatiilor exersate.

Formarea de priceperi, deprinderi si abilitati se realizeaza prin exersarea situatiilor dintr-o firma reala, fiind indicat ca aceasta exersare sa fie multipla ca structura si consistenta.

Insusirea competentelor-cheie (ex. capacitatea de a lucra in echipa, gandire interdisciplinara, competente de comunicare, capacitatea de a lua decizii) le permite elevilor obtinerea unor abilitati profesionale si a unei flexibilitati indicate pe piata de munca precum si totodata descoperirea afinitatii fata de un anumit loc de munca. Competentele obtinute pot determina reducerea perioadei de acomodare la locul de munca, aspect deosebit de benefic pentru viitorii angajati cat si pentru angajator.

Puterea firmei ECOPOWER SA sta in relationarea determinata de derularea de tranzactii pe piata firmelor ECOPOWER SA (nationala si internationala) precum si de comunicarea cu mediul extern al firmei ECOPOWER SA, respectiv: colaborarea cu firma "mama"/ firma mentor, cu alti agenti economici, cu institutii ale statului, etc.

Firma ECOPOWER SA - complexa ca metoda, motivata ca efecte - este o provocare atractiva atat pentru elevi cat si pentru profesori.

Cum înfiinţăm o firmă de exerciţiu?

Pentru a înregistra o firmă de exerciţiu, profesorii şi elevii trebuie să ţină cont de următoarele aspecte:

• Culegerea de informaţii de către elevi de la instituţiile abilitate cu privire la înfiinţarea unei firme. Instituţiile ce pot oferi informaţii utile în acest domeniu sunt:

- Oficiul Registrul Comerţului;

- Bănci;

- Birouri Notariale.

• Dezbateri în cadrul clasei pe baza informaţiilor colectate. Aceste dezbateri au în vedere următoarele obiective:

- Constituirea unei firme de exerciţiu;

- Alegerea obiectului de activitate;

- Stabilirea capitalului social;

- Nominalizarea asociaţiilor.

• Întocmirea documentaţiei de constituire conform cerinţelor ROCT.

PAŞII DE URMAT PENTRU ÎNFIINŢAREA UNEI FIRME DE EXERCIŢIU:

1. Solicitarea de rezervare a denumirii firmei de exerciţiu

Denumirea unei firme de exerciţiu poate conţine cuvinte sau expresii ce denumesc alte firme de exerciţiu. În acest sens este necesar completarea unei cereri privind acordul acestora de a utiliza respectivele cuvinte.

Pentru alegerea unei denumiri se consultă baza de date 2007-2008 pentru a verifica disponibilitatea denumirii firmei de exerciţiu.

Se completează “Cererea de rezervare denumire” – document disponibil pe pagina web a ROCT www.roct.ro, pe care se înscriu 3 (trei) denumiri agreate de către dvs. în ordinea preferinţelor. Se trimite pe email la adresa roct.fe@gmail.com sau prin posta la adresa ROCT - Strada Corbului nr 7C Timisoara.

După ce se primeşte acceptul de la ROCT pentru denumire, se poate trece la următoarea etapă.

2. Întocmirea documentaţiei necesare pentru deschiderea contului provizoriu

Aceste documente se găsesc pe pagina de web a ROCT www.roct.ro:

v Cerere de deschidere de cont;

v Fişa cu specimene de semnătură;

v Foaia de vărsământ pentru capital social;

v Împuternicire pentru depunere capital social.

3. Întocmirea documentaţiei în vederea constituirii:

Aceste documente se găsesc pe pagina web a ROCT www.roct.ro:

v Cerere de înregistrare şi autorizare a funcţionării;

v Act constitutiv al firmei de exerciţiu;

v Declaraţii proprii;

v Declaraţia privind autorizarea funcţionării;

v Dovada sediu – contract de închiriere;

v Cerere de eliberare a cazierului fiscal.

Profesorul de drept verifică documentaţia – corectitudinea completării şi aspectul îngrijit.

După ce documentaţia a fost întocmită de către elevi şi verificată de către profesorul coordonator, se transmite la ROCT prin poştă.

4. Luarea în primire a documentelor eliberate de către ROCT:

Pe baza documentelor transmise de către firma de exerciţiu, ROCT, după ce verifică documentaţia, eliberează documente ce vor fi transmise firmei de exerciţiu. Din acest moment firma începe să funcţioneze alături de celelalte firme, având posibilitatea să realizeze tranzacţii virtuale şi să participe la târguri naţionale şi internaţionale desfăşurate în România sau în alte ţări.

Documentele eliberate de către ROCT sunt:

v Certificat de înregistrare (document opozabil terţilor);

v Explicaţii simbolizare: Certificat de înregistrare;

v Certificat constatator;

v Atribuirea numerelor de cont şi Confirmarea disponibilului din cont curent;

v Chitanţa pentru taxa rezervare denumire;

v Chitanţa pentru cheltuieli de constituire;

v Cazier fiscal.

Preview document

Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 1
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 2
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 3
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 4
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 5
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 6
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 7
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 8
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 9
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 10
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 11
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 12
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 13
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 14
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 15
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 16
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 17
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 18
Cum Înființăm o Firmă de Exercițiu - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Cum Infiintam o Firma de Exercitiu.doc

Alții au mai descărcat și

Lucrare de practică - SC Ana Info Serv SRL

I.Obiective, principii si factori de organizare a sistemului de contabilitate a întreprinderii: 1.Cunoasterea concretă a întreprinderii:...

Lucrare 1 Contabilitate Anul I

Structuri de activ si de pasiv în bilant Sa se întocmeasca, la libera alegere, cinci bilanturi cu cel putin 20 posturi în activ si cu cel putin...

Lucrare 2 Contabilitate Anul I

Reprezentarea cifrica a miscarilor de valori ca un bilant mobil Situatia initiala a unei întreprinderi se prezinta într-un bilant cu 15 posturi...

Lucrare 3 Contabilitate Anul I

Sistemul de calcul contabil digrafic. Balantele de verificare Situatia initiala a unei întreprinderi se prezinta într-un bilant cu 14 posturi în...

Lucrare 4 Contabilitate Anul I

Conturi sintetice si conturi analitice Întreprinderea are în stoc, la începutul perioadei, cinci tipuri de materii prime a caror reflectare se...

Lucrare 5 Contabilitate Anul I

Clasificarea conturilor Situatia unei întreprinderi se prezinta într-un bilant cu 15 posturi în activ si 14 postrui în pasiv. În cursul...

Bazele contabilității

Utilizatorii informatiei contabile Principali utilizatori ai informatiei contabile sunt: a. investitori actuali si potentiali sunt interesati...

Te-ar putea interesa și

Managementul Relațiilor Publice la Firma Conted

I. INTRODUCERE În întreprinderile industriale şi comerciale, în doar câţiva ani, comunicarea a devenit, dacă nu o prioritate, cel puţin o...

Plan de afaceri florărie

1. INFORMAŢII GENERALE PRIVIND FIRMA DE EXERCIŢIU • Denumire: Happy Flower S.R.L • Sediu: judeţul Buzău, strada Tudor Vladimirescu, nr.15,...

Evaziunea Fiscală

1. Conceptul de evaziune fiscală Evaziunea fiscală constituie la momentul prezent un fenomen economic și social complex. Este imperios necesar,...

Guvernanță Corporativă

I. Scandalul financiar ANDERSEN Înfiinţată în 1913 la Chicago, de profesorul universitar cu acelaşi nume, societatea de expertiză contabilă...

Drept Civil al Republicii Moldova

I.1.1. Notiunea de drept Cuvîntul “Drept” este folosit în mai multe sensuri. El deriva de la latinescul “ directus”, luat sens metaforic (...

Ai nevoie de altceva?