Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi

Seminar
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 7127
Mărime: 733.72KB (arhivat)
Publicat de: Aura Dinu
Puncte necesare: 0
Academia de Studii Economice Facultatea de Management şi Administraţie Publică

Cuprins

  1. Capitolul 1. Prezentarea serviciului public de amenajare şi întreţinerea spaţiilor verzi din sectorul 1 din Bucureşti
  2. 1.1. Denumirea organizaţiei care furnizează serviciul public de amenajare şi întreţinerea spaţiilor verzi
  3. 1.2. Obiectul de activitate
  4. 1.3. Cadrul legal
  5. 1.4. Cadrul instituţional
  6. 1.5. Infrastructură
  7. 1.6. Modalitatea de gestiune
  8. 1.7. Modalitatea de finanţare
  9. 1.8. Managementul calităţii
  10. 1.9. Strategii, investiţii, proiecte
  11. Capitolul 2. Analiza serviciului public de amenajare şi întreţinerea spaţiilor verzi din sectorul 1, Bucureşti (Six Thinking Hats)
  12. Bibliografie

Extras din seminar

Capitolul 1. Prezentarea serviciului de amenajare şi întreţinerea spaţiilor verzi din sectorul 1 din Bucureşti

Sectorul 1 al Bucureștiului este una din cele mai importante şi dinamice zone ale capitalei. Acoperind o mare parte din nordul capitalei, acest sector are o întindere de 67,5 kmp şi o populaţie de cca 240.000 oameni. Pornind din centrul capitalei ca şi celelalte sectoare, se învecinează în vest cu sectorul VI şi în est cu sectorul II. La rândul său, sectorul 1 este împărţit în următoarele cartiere: Aviatorilor, Aviaţiei, Băneasa, Bucureştii Noi, Dămăroaia, Domenii, Dorobanţi, Gara de Nord, Griviţa, Victoriei, Pajura, Pipera, Primăverii, Chitila şi o mică parte din Giuleşti.

Sectorul I are cea mai mare suprafață de spații verzi din București și cele mai bine întreținute parcuri din Capitală (conform primului recensământ de spații verzi din 2011).

Funcţiunile caracteristice ale unei zone din cadrul perimetrului construibil al unei localităţi, pot fi fundamentale (de producţie, de locuit) sau de complementare (de circulaţie şi transport, de dotări, spaţii verzi, etc).

Zona centrală – este reprezentată de servicii specifice de interes naţional, o parte a zonei rezidenţiale de lux, zonele culturale, turistice şi istorice. Începând cu mijlocul celor două războaie mondiale şi ajungând până în zilele noastre, centrul este o parte importantă a sectorului I, cunoaşte o foarte mare dezvoltare urbanistică. Astfel s-a accentuat de-a lungul timpului un contrast între centrul, zonele de lux şi zona periferică cvasirurală (cu rezonanţă mai mult industrială şi ocupată în mare parte de case).

O parte din principalele strazi ale centrului sunt: Kiseleff, b-dul Aviatorilor, b-dul Nicolae Bălcescu, b-dul Gheorghe Magheru, Calea Victoriei, Kogălniceanu etc, o parte dintre ele făcând parte din axele prin care este împărţit sectorul, respectiv: axa nord-sud şi axa est-vest.

Zona rezidenţială internă- reprezintă zona mai nouă, atât a cartierelor, cât şi a străzilor (exemplu: Cartierul Floreasca). Fiind în imediata apropiere a zonei centrale, majoritatea construcţiilor fiind noi, majoritatea ansamblurilor sunt locuinţe rezidenţiale de lux, cu excepţia cartierului rezidenţial Pipera ce se află în zona periferică a sectorului.

Zona industrială internă- este compusă atât din zone rezidenţiale, cât şi din puţine zone industriale. Aceasta parte a sectorului cuprinde intersectarea celor două axe stradale principale, fiind dezvoltată zona transporturilor, influenţând astfel fluxul populaţiei din zona periferică în zona centrală.

Marea zonă rezidenţială - este distribuită aproape de partea rezidenţială internă, cât şi de partea periferică a oraşului. Aceasta este de fapt a doua zonă cel mai intens populată, prima fiind zona periferică, dar aici întâlnindu-se cea mai multă populaţie activă. În aceast areal întâlnim numeroase şcoli, parcuri.

Zona periferică complexă- cuprinde în primul rând cea mai populată zonă, fiind reprezentată atât de cele mai multe ansambluri de locuinţe colective, cât şi individuale. Industria este în minoritate în această zonă, majoritatea clădirilor industriale transformându-se în clădiri de birouri. Una din cele mai semnificative părţi industriale acestui sector sunt: Platforma industrială Laromet şi Platforma Romaero. O parte din marile hangare ale Romaero, ce se regăsesc în partea nordică a sectorului, găzduiesc avioane şi elicoptere. Importanţa majoră a acestei zone din punct de vedere economic şi comercial o reprezintă, Aeroportul Aurel Vlaicu. Acesta reprezintă un nod important de transport, comunicaţie şi flux al populaţiei, atât cu localităţile din ţară, cât şi cu celelalte ţări.

Spaţiile verzi- Sectorul I are suprafaţa cu cele mai multe spaţii verzi, numit "zona verde" a capitalei. Aici întâlnim cele mai multe parcuri. Casele, blocurile, instituţiile publice, fiecare au printre cele mai mari suprafeţe verzi din tot Bucureștiul. 10 parcuri se întind în această zonă printre care: Parcul Herăstrau, Parcul Cişmigiu, Parcul Kiseleff, Parcul Bazilescu şi Parcul Plevnei, etc. Cel mai mare parc al Bucureştiului este Parcul Herăstrau, cu o varietate floristică mare: plante ornamentale, tei, castani, stejari, plopi, salcâmi, brazi argintii, brazi Tuia etc. Pe de altă parte, parcul Cișmigiu are o suprafaţă considerabil mai mică, însă este cea mai veche şi mai frumoasă grădină publică a oraşului, fiind proiectată după modelul grădinilor englezeşti de arhitectul vienez Carl Friederich Wilhelm Mayer.

În nordul sectorului, mai exact în partea de nord-est, limita traversează Pădurea Tunari. Întâlnim de asemenea pe această suprafaţă Pădurea Mogoşoaia şi Pădurea Băneasa. Relieful plat de câmpie al sectorului este străbătut de râul Colentina, cu meandre largi ce au favorizat amenajarea lacurilor: Străuleşti, Griviţa, Herăstrau, Floreasca .

Bibliografie

1. Regulament de organizare şi funcţionare a Administraţiei Domeniului Public Sector I

2. Raport privind activitatea desfăşurată de Administraţia Domeniului Public în anul 2010

3. Raport privind activitatea desfăşurată de Administraţia Domeniului Public în anul 2009

4. Legea 24 2007 actualizată şi republicată. Legea privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, republicată în Monitorul Oficial nr. 764 din 10.11.2009

Site-uri online:

1. Structura funcţională a municipiului Bucureşti Sector I, disponibil online la adresa: https://www.google.ro/search?q=structura-functionala-a-municipiului-bucurestiului-sector-1&oq=structura-functionala-a-municipiului-bucurestiului-sector-1&aqs=chrome..69i57.2463j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-, accesat în data de 10.11.2016.

2. Strategia 2012 Sector 1, disponibil la adresa: http://www.2012sector1.ro/?id2=00010009, accesat în data de 10.11.2016

3. Alege verde! - o campanie pentru salvarea spaţiilor verzi, disponibil la adresa: http://www.primariasector1.ro/articole/citeste/comunicate-presa/575/Alege-verde--o-campanie-publica-pentru-salvarea-spatiilor-verzi, accesat în data de 10.11.2016

4. Sectorul 1 de Verde, disponibil la adresa: http://www.chiliman.ro/sectorul-1-de-verde , accesat în data de 10.11.2016.

Preview document

Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 1
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 2
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 3
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 4
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 5
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 6
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 7
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 8
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 9
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 10
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 11
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 12
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 13
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 14
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 15
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 16
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 17
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 18
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 19
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 20
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 21
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 22
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 23
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 24
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 25
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 26
Serviciul public de amenajare și întreținerea spațiilor verzi - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Serviciul public de amenajare si intretinerea spatiilor verzi.docx

Alții au mai descărcat și

Administrația domeniului public al Sectorului 2

I. Prezentarea organizatiei care furnizeaza serviciile publice: Administratia Domeniului Public, Sector 2 1.1 Denumire si obiectul de activitate:...

Calitatea și managementul calității în serviciile publice

Introducere. Prin intermediul acestui eseu am încercat o definire cât mai exactă și cât ma uzuală a termenului de calitate și modalitățile prin...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Servicii Publice

1.NOTIUNEA DE SERVICIU PUBLIC „Un serviciu este orice acţiune sau execuţie pe care un subiect o poate efectua, pentru un altul, care este...

Ordonanțarea Producției

Introducere Sub denumirea de mezeluri,în sens larg al cuvântului,se înţeleg preparate din carne,fabricate din carne tocată şi condimentată...

Coordonatele managementului calității în domeniul medical

PROCEDURA DE COLECTARE, SORTARE SI ELIMINARE A DESEURILOR SCOP Procedura prezinta modalitatea de sortare, colectare, depozitare si eliminare a...

Metode și modele utilizate în activitatea managerială a societății naționale de radiocomunicații Radiocom

SCOPUL PROIECTULUI Cunoașterea organizației, a elementelor esențiale (legi, principii – management) și a tehnologiei manageriale. Cap. 1 –...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Fundamentarea și finanțarea cheltuielilor bugetare la Primăria Orașului Târgu Neamț

Capitolul 1 – Organizarea şi funcţionarea Primăriei oraşului Tîrgu Neamţ 1.1. Scurt istoric - Data înfiinţării: odată cu apariţia Legii nr....

Plan județean pentru gestionarea deșeurilor - Județul Neamț

INTRODUCERE La solicitarea Ministerului Apelor si Protecţiei Mediului, Inspectoratul de Protectie a Mediului (IPM) Piatra Neamt a elaborat Planul...

Proiect de finanțare europeană - realizarea sistemului centralizat de apă în Comuna Cicârlău, Județul Maramureș

Introducerea şi motivaţia temei Prezentul proiect prezintă ce este Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), ce cuprinde acesta, unde se...

Fundamentarea cheltuielilor la Primăria Târgu Neamț

1.1. Scurt istoric Primele date au apărut încă din anul 1864 când domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în baza Legii administrative pe care a...

Identificarea de Alternative de Dezvoltare a Economiei Locale

1.1 Date generale 1.1.1 Scurt istoric. Cercetările de pâna acum au scos la iveală cele mai vechi urme de viaţă omenească din zona Câmpulungului...

Proiecte economice - primăria orașului Roznov

Prezentarea generală a organizaţiei 1.1. Profil Primăriile reprezintă instituţiile administraţiei publice care asigură autonomia locală şi...

Comuna Valea Doftanei

Valea Doftanei Introducere Proiectul nostru prezintă comuna Valea Doftanei, situată în județul Prahova, din regiunea Muntenia. Cadrul natural...

Dezvoltarea durabilă a spațiului urban din Voluntari

Dezvoltarea durabila adduce nu atat o schimbare a patrimoniului theoretic si a metodologiilor de abordare a problemelor dezvoltarii teritoriului;...

Ai nevoie de altceva?