Bazele Tehnologiei Tricoturilor

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest curs prezinta Bazele Tehnologiei Tricoturilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 43 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Procesul de productie este un proces in cadrul caruia oamenii intra in relatii reciproc determinate si actioneaza cu ajutorul mijloacelor de productie asupra obiectului, numai pentru a crea diverse bunuri materiale. Elemente specific productiei industrial:

- Procesul de fabricatie reprezinta o succesiune,evolutie de etape de transformare a materialelor in produse finale.El cuprinde totalitatea procedeelor pentru transformarea materialelor in bunuri.

- Procesul tehnologic reprezinta o succesiune de operatii,de stare sau fenomene prin care se efectueaza o lucrare sau prin care se produce o transformare a materialelor prelucrate.Succesiunea de etape a unui process de fabricatie sunt definite ca faze ale procesului.

- Operatie tehnologica reprezinta o activitate desfasurata de unul sau mai multe muncitori cu o anumita calificare in atingerea unui scop.Se numeste operatie tehnologica facuta de masina,utilaj in cadrul unei munci specific.

- Faza sau manuirea reprezinta fiecare din etapele distinate de evolutie a unui proces de fabricatie sau fiecare din starile successive ale unei transformari.

Conform acestor definitii,procesul de fabricatie din confectiile textile se poate reprezenta graphic sub forma unui flux de fabricatie.

Fluxul de fabricatie reprezinta un circuit ( o evolutie de faze si operatii) al materialului si semifabricatului ce sunt transformate in produse finite.

- depozitare; - - control cantitativ; - - control calitativ

- pregatirea materialului pentru croit

- sablonare

- spanuit - sectionare span - decupare repere- sortat- numerotat

- termolipirea reperelor - pregatirea reperelor - asamblare - finalizarea

- tratament umidotermic - coaserea nasturilor - finalizarea finisajului

- ambalare - depozitare - formare loturi

- expedierea

Produsul se realizeaza pe baza documentatiei tehnice ce contine:un produs etalon,realizarea tiparelor,realizarea sabloanelor,incadrari,consumuri ,indici,procese tehnologice.

SUBIECT 2.) CLASIFICAREA MATERIALELOR PENTRU CONFECTII

Se clasifica in patru grupe principale:

A.) In functie de tehnologia de fabricare

a.) Materiale obtinute prin tehnologie mecanic textile.

Acestea sunt obtinute prin procedee specific de fibre, tesere, tricotare, neconventionala si au caracteristica comuna, prelucrarea mecanica. Componenta de baza este fibra textila. Denumirea materialelor se face in functie de procedeul de obtinere: - -fire textile obtinute prin procedeu de filare; - -tesaturi,obtinut prin tesere;

- -tricoturi, obtinut prin tricotare; - -netesute, obtinute prin procedee neconventionale

In cadrul acestei grupe se disting trei etape tehnologice bine determinate:

I.) Obtinerea fibrelor-reprezinta baza de materie prima pentru realizarea firelor textile

II.) Obtinerea firelor prin tehnologie de filare specific fibrei si a tipului de fir obtinut.Materia prima a firului este fibra,iar firul este materie prima pentru a se obtine fire cablate sau rasucite ce pot fi produse finite.

III.) Obtinerea textilelor plane prin procedee specific de tricotare,tesere,neconventional,materia prima sunt firele,Textilele plane reprezinta ponderea materiilor prelucrate in industria de confectii textile.

Conform celor prezentate aceste materii sunt cunoscute ca material textile si fac parte din familia materialelor fibroase.

b.) Materiale obtinute prin tehnologie chimico textile:

-pielea si blanurile natural

Latura chimica a tehnologiei de tabacire fiind preponderata si axata pe prelucrarea aminoacizilor. Principalul constituent o reprezinta proteinele.Baza de materie prima pentru aceste materii o constituie pielea cruda si invelisul paros obtinut prin jupuire.

c.) Materiale obtinute prin tehnologie chimica :

- inlocuitori de pilele si blana - burette - cauciuc - artic-plastice - hartie,adeziv

Tehnologia este specific chimica de sinteza adecvata fiecarui tip de material.

d.) Materiale obtinute prin tehnologie mecanica : -butoni, nasturi, agrafe, catarame.

Se obtine prin tehnologia mecanica de aschiere, turnare, specific fiecarui produs.

Fisiere in arhiva (2):

  • Bazele Tehnologiei Tricoturilor
    • B.T.C.SEM 1.doc
    • B.T.C.SEM 2.doc