Educatie Antreprenoriala

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest curs prezinta Educatie Antreprenoriala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

1.Forme de organizare a activitatii economice din Romania!

- P.F.- persona fizica;

- A.F.- asociatia familiar;

- S.R.L.-societate cu raspundere limitata;

- S.A.-societate pe actiuni;

- S.C.S.-societate in comandita simpla;

- S.N.C.-societate in nume colectiv.

- societatea cu raspundere limitata (S.R.L.) – este o societate de capitaluri, in care raspunderea fiecarui asociat se realizeaza doar in raport cu suma de bani, ce reprezinta participarea sa sau cu alte cuvinte obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul, iar asociatii raspund numai pana la limita capitalului social subscris.

- Societatea pe actiuni (S.A.) - este forma de societate, care se utilizeaza mai ales atunci cand este vorba de acumularea unor capitaluri mari, pentru participarea la constituirea capitalului societatii, eliberandu-se titluri de valoare, numite actiuni.

2.Caracteristicile unui contract de societatate.

- caracter consensual – un contract de societate se incheie prin simplul acord de vointa al partilor;

- caracter patrimonial – asociatii determina structura de organizare, cantitatea, calitatea si componenta bunurilor din patrimoniu; ei precizeaza durata si modul de functionare al firmei si adopta criterii de repartizare a beneficiilor;

- caracter oneros – scopul constituirii societatii comerciale respective este acela al obtinerii de foloase, respectiv de profit;

- caracter comutativ – in sensul ca obligatiile asumate de fiecare asociat sunt precis determinate din momentul constituirii societatii;

- caracter comercial – scopul incheierii contractului de societate este acela de desfasurare a unor acte de comert (vanzare de bunuri sau servicii catre populatie).

3.Ce este patrimoniul unei firme?

Patrimoniul – ansamblul tuturor bunurilor mobile si imobile de care dispune o intreprinderile sau o firma.

4.Ce inseamna C.A.E.N. ; C.I.F. ; C.U.I. ? · C.A.E.N. – clasificarea actiunilor din economia nationala; C.I.F. – cod unic de inregistrare fiscala; C.U.I. – cod unic de inregistrare.

5.Elementele componente ale unui plan de afaceri!

Fisiere in arhiva (1):

  • Educatie Antreprenoriala.pdf