Evolutia locurilor de munca

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Evolutia locurilor de munca.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

“În perioada actuală, pentru reprezentanții salariaților/ sindicatelor este mai important să susțină activitățile de pregătire pentru găsirea unui loc e muncă, decât să mențină locurile de muncă într-o anumită firmă.”

Așa cum spune și afirmația de mai sus, dar și daca ar fi să ne indreptăm atenția spre schimbările ce au loc în industrie se pare că trendul spre care ne îndreptăm în ultima perioadă stă sub semnul schimbării, a-l retehnologizării locurilor actuale de muncă. Este cunoscut faptul că tehnologia avansează tot mai mult în ultimul timp ceea ce va duce la modificare multor locuri de muncă, ba chiar la dispariția unora.

În prmul rând, problema poate apărea la conflictul dintre generații, adică este posibil ca o fabrică veche pe piață să dorească să obțină o retehnologizare, o reactualizare a modului de fabricație/muncă însă este posibil să nu reușească acest lucru deoarece personalul nu este competent în ceea ce privește utilizarea noilor tehnologii. Reprezentanții sindicatelor/ angajaților trebuie să gasească soluția corectă pentru a face demersul posibil.

Părerea mea este că un personal îmbătrânit deși are o experiență vastă nu este neapărat un impediment în realizarea unei schimbări însă poate da dificultăți în ceea ce privește procesul de reînvățare a noilor tehnologii ce se vor a fi implementate. Pe de altă parte, un personal tânăr fără atât de multă experiență poate fi modelat, învățat mult mai repede însă totodată, datorită lipsei de experiență poate întâmpina dificultăți.

În al doilea rând, atât autoritățile competente dar și reprezentanții salariaților ar trebui să își indrepte atenția spre pregătirea tinerilor pentru viitorul post de muncă în așa fel încât la angajare să nu mai întâmpine problema “lipsei de experiență”, adică să se axeze mult mai mult pe lucrul practic, pe învățarea la fața locului decât pe citirea sutelor de rânduri din cărți și pe memorarea lucrurilor pe care alții le-au făcut. În opinia mea acest lucru nu duce la dezvoltare ci la crearea unui obicei de a te uita mereu la ce au făcut alții, obicei care ti-ar putea obtura viziunea despre ce ai putea tu ca individ să crezi, să aduci nou.

De asemenea, consider că reinstruirea periodică a angajaților deja existenți ar trebui să fie o prioritate, prezentarea noilor tehnologii apărute, conștientizarea de către aceștia a faptului că lucrurile se pot schimba și că trebuie să țină pasul cu noile tehnologii. Participarea la târguri de inovație, prezentarea/ înțelegerea funcționării noii tehnologii înainte ca aceasta să fie implementată etc, ar face ca procesul de integrare al acesteia să fie mult mai ușor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia locurilor de munca.docx

Bibliografie

https://www.youtube.com/watch?v=agy4G-iPOEo&ab_channel=TVR