Ingineria Sistemelor

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Ingineria Sistemelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 37 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Structura si caracterul sistemelor si proceselor de productie in Constructia de Masini

Notiunea de Productie este definita ca o suma de părocese de munca prin care forta de munca transfoma obiectul muncii in produse sau actioneaza asupra obiectului muncii sub forma prestarilor de servicii, ambele folosind diverse mijloace de munca. Conceptul sistemic actual aplicat Functiei de Productie a intreprinderii industriale are urmatoarea reprezentare:

Forta de munca

materiale

energie produs finit

informatie

Conectiunile sub sistemul de productie cu celelalte subsisteme sau activitati ale intreprinderii se asigura si se realizeaza prin activitatea de pregatire a productiei. Scopul principal al activitatii de pregatire a productiei este elaborarea programului de lansare in executie a produselor.

Sistemul de productie influienteaza:

caracterul si amploarea pregatirii tehnice a productiei

nivelul de specializare si structura de productie

formele de organizare si pregatire a productiei

calitatea productiei

economicitatea

Procesul de productie reprezinta totalitatea activitatilor desfasurate in mod organizat sub conducerea unor organe de decizie, de catre forta de munca constienta cu ajutorul mijloacelor de munca in vederea obtinerii produselor finite si de calitate inalta. Produsul finit obtinut ca rezultat al desfasurarii procesului de productie intr-o intreprindere constructoare de masini poate fi constituita ca o masina completa asamblata sau de un ansamblu component care va fi utilizat in cadrul legaturilor de cooperare cu diverse intreprinderi

Stuructura generala poate fi reprezentata:

Procesele de baza cuprind:

Ansamblu actiunilor si activitatilor prin care nemijlocit se realizeaza fabricarea produselor folosind procese tehnologice si procese de control tehnic

Procesele de pregatire con si tehnologica a productie asigura consecutivitatea desfasurarii in conditii cit mai bune a proceslor de baza si anexe

Procese auxiliare sunt activitati dirijate care se desfasoara in paralel cu procesele de baza insa nu iau parte direct la transformarea obiectului muncii (Intretinerea si repararea utilajului)

Procesele de deservire sunt constituite din ansamblul activitatilor coordonate din intreprindere care asigura functii in deservire a proceselor de baza (transportul intern a energie, mater. Si produselor) .

Fisiere in arhiva (1):

  • Ingineria Sistemelor.docx