Tratarea apelor

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Tratarea apelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Profesor: Pode

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Ce este OI?

Osmoza inversă este o tehnica utilizată pentru a îndepărta o mare parte a contaminanților din apă prin împingerea apei sub presiune printr-o membrană semipermeabilă.

De ce OI?

Creșterea cererii de alimentare cu apă, creșterea populației și dezvoltarea economica - > epuizarea și deteriorarea resurselor de apă dulce existente și a stării apei în multe părți ale lumii.

In 2050, 5 miliarde din populația globală proiectată din 9,7 miliarde de oameni vor locui în zone cu stres de apă, în timp ce 1 miliard vor locui în zone cu deficit de apă (Schlosser et al., 2014).

Cu mai mult de 2/3 din capacitatea globală de desalinizare instalată (DesalData, 2014) OI a devenit tehnologia dominanta pentru productia de apa proaspata din apa de mare.

Cum funcționează osmoza inversă?

OI funcționează utilizând o pompă de înaltă presiune pentru a mări presiunea pe partea salina și a forța apa sa treaca prin membrana semi-permeabilă, lăsând aproape toate (aproximativ 95% până la 99%) săruri dizolvate în spatele curentului.

OI este capabilă să elimine din apa de alimentare până la 99% + din sărurile dizolvate (ioni), particule, coloizi, organici, bacterii și pirogeni.

Pre-tratarea apei in cazul OI

- Principalul dezavantaj pentru aplicarea eficientă a IO este uzura embranelor.

- Acumularea de particule și materiale organice din apa de mare si cresterea activitatii biologice in modulele membranelor cauzeaza frecvent probleme de funcționare în instalațiile de OI.

- Pentru a reduce încărcătura (an) organică a materiilor coloidale și a particulelor care ajung la membranele OI și pentru a minimiza sau întârzia problemele operaționale asociate, sistemele de pretratare sunt în general instalate înaintea membranelor OI.

-

Cele mai multe instalații de tratarea apei prin OI, în special în Orientul Mijlociu, utilizează:

- coagularea urmată de

- filtrarea media granulară (FMG)

pentru a pre-trata apa de mare.

- filtrarea prin presiune scăzută prin membrană este din ce în ce mai folosită ca pre-tratament in ultimii ani.

Incidentul algelor biologice din Golful Oman, s-a bazat pe o pre-tratare gen FMG. Rezolvarea problemei concentrației mari de alge din FMG, opțiuni:

Pre-tratarea prin UltraFiltrare/MicroFiltrare poate garanta o alimentare cu apa OI cu Silt Density Index scăzut chiar și în timpul înfloririi puternice a algelor.

Optiunea 1: Filtrare medie granulara

Medii granulare monobloc sau în două etape se utilizează în mod tipic filtre formate din nisip și antracit, în configurație gravitațională sau presurizată. Paturile de filtrare din nisip și antracit (0,8-1,2 mm / 2-3 mm) sunt superioare filtrării cu un singur mediu, prin faptul că acestea oferă o mai mare valoare vitezei de filtrare și necesită mai puțină apă de spălare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tratarea apelor.docx