Fotografie

Curs
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Artă
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4957
Mărime: 23.39KB (arhivat)
Cost: Gratis

Extras din document

Imaginile sunt create pe 2 cai:

1. optica

2. electronica.

Singurul criteriu valabil: exigenta abordarii varietatii de imag. Prin descifrarea limbjului specific al fotografiei ( ca ramura distincta a artelor plastice ).

Interpretarea imaginii depinde de : intentia realizatorului

intentia privitorului

1.Fotografia – limbaj pictural

FOTOGRAFIA – reprez. vizuala directa a unui subiect sau eveniment..

Astazi FOTOGRAFIA – cons. universala,cu cat limbajul ei e mai general,cu atat e mai folositoare.

- limbaj pictural(care devine folositor cand cineva are ceva de comunicat)

Citirea unei imagini: imp e privirea in de taiu a imaginii: ce e caracteristic unui portret,ce trebuie eliminat,care e partea cea mai interesanta a unui om,ce reflecta expresia fetei,ce intelesuri ascund luniile fetei,care este cauza lor,… .

Privitorul –persoana interesata de subiect.

-ii da crezare imaginii,crede ca even a avut loc si ii este prezentat partial sau in intregima.

Fotografiile se constituie in dovezi evidente si incontestabile ale faptului ca even. s-au petrecut in realitate.

Fotografia – se poate realiza doar prin prezenta fotoreporterului si a aparatului,trebuie sa surprinda mom de maxima intensitate.

- poate fi indelung studiata, se redescopera planuri noi.

ANDREAS FEIMINGER – “Pt a retine atentia cuiva tb sa aiba ceva de communicat,sa aiba continut,sa fie informativa,educativa,interesanta,amuzanta sau mobilizatoare. Continutul poate fi incorporat in foto intr-o varietate aproape nelimitata. Refuzul de a privi fotografiile care socheaza este ca si teama de a privi realitatea in fata. Unele lucruri trebuie sa fie infruntate fie ca plac sau nu. O foto de continut e ca unul dintre cele mai puternice instr. pt a trezi reactia publica.

Fotografia de presa – forta imensa ce actioneaza si modeleaza multe opinii.

Caracteristici de baza

AUTENTICITATE – caliatate unica a foto in comp cu celelalte forme de reprez vizuala.Aparatul foto – martor ocular.Desi se spune ca “aparatul nu minte”, foto pot induce in eroare,datorita modalitetilor de surprindere ale fotoreporterilor.

PUTEREA DE SOC – insusire a imag care il forteaza pe pruvitor sa observe in mod constient o foto ( aceasta trebuie sa fie cu totul neobisnuita pt a atrage privirile ); reprez una dintre calit. esentiale ale unei foto bune,dar nu e suficient pt a fi o foto buna,trebuie sa aiba:

PUTERE EMOTIONALA – interesul si sent. fata de imag sunt imp,o pers lipsita de sensibilitate nu va observa; de asemenea,interesul fata de subiect e de baza pt a crea foto bune.

CONTINUTUL – calit care poate fi incorporata in foto intr-o varietate aproape nelimitata; poate trezi reactia publica; nr subiectelor interesante e infinit, in fct de fotoreporteri.

2.Aparatul fotografic.Caracteristici

SUBANSAMBLURI DE BAZA: camera etansa la lumina

obiectivul

obturatorul

vizorul

sist de punere a punct – reglare a claritatii.

CAMERA ETANSA:

- La lumina a aparatului foto e constr dintr-o cutie pe al carei perete anterior e montat obiectivul,iar pe peretele opus se deruleaza materialul sensibil(filmul).

- Impiedica patrunderea luminii din exterior spre film.

- Peretele pe care se fixeaz obiectivul: placa port obiectiv

- Obiective : fixe sau interschimbabile

- Pe peretele din spate al cutiei aparatului – filmul .

- Peretele fotografic

1. demontabil

2. rabatabil pe o articulatie

3. solidar cu corpul aparatului foto

- Filmele se introduc in aparat incarcate in casete,si se asaza in cutia casetelor; casetele cu filme se introd in locasurile prevazute in spatiul din spate al aparatului.

- Filmul se deruleaza din caseta pe o bobina receptoare,simultan cu armarea obturatorului si in lungimi egale cu marimea unei imag (film tip leca 24 x 36)

BOIECTIVUL FOTOGRAFIC:

- Cea mai imp parte e aparatului.

- Cu ajut lui se creeaza imaginea subiectului pe materialul sensibil din int aparatului

- Obiectivele moderne: sist optice convergentecomplexe,formate din lentile situate intr-o montura metalica sau din bachelita

- Princ caracteristica: distanta focala,a carei marime e inscriptonata pe montura obiectivului. DISTANTA FOCALA : depinde de constr obiectivului si e determinata de distanta de la planul optic princ. Posterior al obiectivului pana la focarul princ al lui.

- Focarul princ: imag unui pct indepartat la infinit situat pe axa optica princ. a obiectivului.

Preview document

Fotografie - Pagina 1
Fotografie - Pagina 2
Fotografie - Pagina 3
Fotografie - Pagina 4
Fotografie - Pagina 5
Fotografie - Pagina 6
Fotografie - Pagina 7
Fotografie - Pagina 8
Fotografie - Pagina 9
Fotografie - Pagina 10
Fotografie - Pagina 11
Fotografie - Pagina 12
Fotografie - Pagina 13
Fotografie - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Fotografie.doc

Alții au mai descărcat și

Estetica in Fotografie

1 - Introducere Cand Michael Reichman m-a rugat sa scriu o serie de eseuri despre "estetica", prima reactie a fost "Ce intelegi prin estetica?"....

Art Nouveau

Art Nouveau -- (termen provenit din limba franceza însemnând Arta noua) este un stil artistic manifestat plenar în artele vizuale, design si...

Graffiti

Graffiti este un tip de însemnare facut în mod deliberat de oameni pe suprafete atât publice cât si private. Poate aparea ca arta, desene sau...

Evolutia Gandirii Peisagiste

EVOLUTIA GANDIRII PEISAGISTE Evolutia artei gradinilor – o dezvoltare care ia in calcul 2 tipuri de compunere : geometrica(a dominat pana in...

Fotografie Film

Exprima valori estetice. Arta vizuala cuprinde toate artele care se exprima prin imagine. Ca orice arta, foloseste mijloace de exprimare cu...

Reabilitare Urbana

Strada Lapusneanu a reprezentat un nod de circulatie cu semnificatie speciala in configuratia orasului Iasi , in zona limitrofa existand...

Ai nevoie de altceva?