Asigurarea si Consultanta

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Asigurarea si Consultanta.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Profesor: ungureanu george

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Un concept foarte important in viata si evolutia omului, inca din cele mai vechi timpuri l-a constituit grija fata de viitor, teama combinata cu precautie si intelepciunea cu siguranta unui lucru implinit.

Astfel, acest concept poarta denumirea de asigurare. Pornind de la definitia asigurarii, aceasta se refera la: „Asigurarea exprima in principal o protectie financiara pentru pierderile suferite de oameni sau companii datorate unor diverse riscuri.”

Foarte important este acordul de vointa , care permite realizarea unui contract intre asigurat si asigurator, prin care asiguratul beneficiaza de protectie pentru riscurile pe care si le-a asumat asiguratorul. Asiguratorul printr-un contract de asigurare se obliga sa plateasca contravaloarea daunelor in cazul producerii unuia din riscurile asumate.

Contractul incheiat intre un asigurat si asigurator este denumit contract de asigurare sau polita de asigurare. Asigurarea transfera riscurile si totodata daunele unei persoane catre o societate de asigurari oferind securitate financiara.

Transferul riscului prin distributie a fost determinat in antichitate de catre navigatori si transportatori ai bunurilor pe apa prin impartirea marfurilor pe mai multe nave, acesta fiind un mod de protectie.

Metodele de asigurare s-au dezvoltat o data cu nevoile de protectie existente la un moment dat pentru oameni si afacerile acestora. Astfel oamenii de afaceri au inteles sa foloseasca asigurarea pentru a micsora riscurile ce pot aparea in tranzactiile comerciale si cele legate de protectia patrimoniului.

Principalele functii ale asigurarii sunt:

• distribuirea daunelor intre mai multi detinatori de polite, lucru ce nu poate fi realizat sub alta forma;

• reducerea efectelor si a preocuparilor asiguratului, prin securitatea financiara oferita de asigurare.

Tipuri de asigurari:

• asigurarea RCA

• asigurari privind echipamentul electronic

• asigurari casco

• asigurari medicale pentru calatorii in strainatate

• asigurari privind bunurile (cladiri si/sau continut) apartinand persoanelor juridice

• asigurari privind cladirile apartinand persoanelor fizice

• carte verde

• conditii generale privind asigurarea de raspundere civila legala

• asigurari de viata

Elementele tehnice ale asigurarii

Asiguratorul

• este o persoana juridica care in schimbul primelor de asigurare incasate de la asigurati isi asuma raspunderea de a acoperi pagubele produse bunurilor asigurate, prin plata sumei asigurate la producerea unui eveniment asigurat sau de a plati o despagubire pentru prejudiciul de care asiguratul raspunde fata de terte persoane.

Asiguratul

• este persoana fizica sau persoana juridica care in schimbul primei de asigurare platite asiguratorului, isi asigura bunurile impotriva anumitor riscuri, sau pentru prejudiciul pe care il poate produce unor terte pesoane.

Beneficiarul asigurarii reprezinta persoana care are dreptul sa incaseze despagubirea sau suma asigurata fara insa ca aceasta sa fie parte la contractul de asigurare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea si Consultanta.doc