Asigurari

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Asigurari.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 24 de pagini .

Profesor: Vaduva Maria

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Managem in asig urmareste crearea unor conditii optime pt desfasurarea activitatii si obtinerea unei eficiente economice sporite. Conditiile specifice in care se desfasoara activitatea de asigurari si anume crearea de fonduri menite sa acopere piata vizand plata unor daune cu un mare caracter aleatoriu genereaza anumite particularitati.

Aceste particullaritati se refera la faptul ca sc-tile de asigurare isi asuma prin inkeierea asigurarii si a incasarii primelor de asigurare raspunderi pt acoperirea unor daune care se produc ulterior si al caror volum si frecventa nu se cunoaste.

Pt estimarea acestora este necesar ca cei care conduc sc de asigurare sasi faca o serie de calcule pe baza unor studii si a prelucrarii datelor obtinute cu ajutorul notiunilor corespunzatoare din teoria probabilitatilor.

Pt ca aceste calcule sa poata fi efectuate in mod stiintific este necesara existenta unui sistem informational complet care sa cuprinda frecventa si intensitatea riscurilor pe perioade de timp cat mai mare indelungate.

Sistemul informational prezinta inportanta pt efectuarea unor calcule privind evolutia in perspectiva a ch cu plata despagubirilor si a sumelor asigurate. Determinare nivelului primelor de asigurare si realizarea ekilibrului financiar al activitatii de asigurare.

Sistemul informational prezinta importanta si in ceea ce priveste fundamentarea temeinica a deciziilor care se adopta de consiliiile de administratie ale societatilor de asigurare in problemele de baza privind dezvoltarea organizarea conducerea activitatii de asigurare.

Avem in vedere unele decizii cum sunt cele privind introducerea unor noi forme de asigurari facultative legate de normele de functionare, structura organizatorica a societatii de asig si a unitatilor teritoriale ale acestuia.

Conducerea soc de asig este exercitata prin AGA, CA si comitetul de directie.

AGA este organul de conducere al societatii care decide asupra activitatii acesteia si asigura politica economica si comerciala.

Adunarile generale ale actionarilor au urmatoarele atributii:

-alege membrii CA si al comisiei de cenzori, directorul general care e si presedintele CA.

-stabileste nivelul de salarizare al personalului angajat

-aproba bugetul de venit sh ch si dupa caz programul de activitate pe exercitil urmator

-examineaza,aproba ori modifica bilantul pe care il vizeaza programul de activitate pe exercitiul urmator

-aproba repartizarea profitului

-hotaraste cu privire la contractarea de imprumuturi bancare pe termen lung infiintarea de sucursale, filiale sau agentii.

Soc de asig este administrata de CA compus dintr-un nr de administratori alesi de AGA pe o perioada de 4 ani care pot sa aiba si calitatea de actionari.

CA are in principal urm atributii:

- angajeaza si cocediaza personalul si stabileste drepturile si obligatiile acestuia.

- stabileste indatoririle si responsabilitatile personalului societatii pe compartimente.

- stabileste tactica si strategia de marketing

- rezolva orice alte probleme stabilite de AGA

Cenzorii se obliga de AGA pt a putea executa dreptul de control, actionarilor li se vor prezenta la cerere date cu privire la activitatea soc, situatia patrimoniului, a profitului si pierderii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari.docx