Asigurari

Imagine preview
(6/10 din 7 voturi)

Acest curs prezinta Asigurari.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Asigurarile de viata

Asigurarile de viata este deci aceea asigurare prin care sociatatea de asigurare se angajeza sa platesca asiguratului sau unui beneficiar suma asigurata (indemnizatia de asigurare) în situatia decesului asiguratului pe parcursul duratei asigurarii sau în cazul supravietuirii acestuia dupa expirarea asigurarii.

În functie de riscul acoperit: asigurarile traditionale de viata se grupeza în:

- asigurarea de supravietuire;

- asigurarea de deces;

- asigurarile mixte de viata

De semenea alaturi de asigurarile de viata individuale pot fi întâlnite si asigurarile de grup de viata.

1. Asigurarile de supravietuire

Au în vedere plata sumei asigurate la expirarea contractului daca asiguratul este în viata. În caz contrar, a decesului, asiguratorul nu are nici o raspundere fata de beneficiar ( mostenitorii asiguratului), iar suma asigurata acumulata treptat din primele platite si din fructicarea acestora ramâne societatii de asigurare.

O varianta a acestei asigurari de supravietuire este asigurarea de supravietuire cu titlul de renta în care suma asigurata total datorata se plateste treptat sub forma de renta (pensie timp de un nr de luni sau de ani).

Plata primelor se face fie ca prima anticipata unica, fie în rate în perioada de valabilitate a asigurarii.

Plata rentei catre asigurat poate începe imediat dupa încheiarea contractului, caz in care prima este platita oblogatoriu , anticipat si integral la incheiarea contractului, fie dupa expirarea contractului, imediat sau dupa o perioada stabilita (ex dupa iesirea la pensie).

Asigurarea de supravietuire nu prezinta interes pt o mare parte din masa asigurabila datorita caracteristicilor mentionate, populatia preferând asigurarea mixta de viata.

2. Asigurarile de deces

Ofera protectie asiguratilor contra riscului de deces, fenemen sigur, dar incert ca moment al manifestarii sale la fiecare asigurat.

Aceste contracte sunt oferite în diferite conditii de asigurare si anume:

- plata primelor pe durata întregii vieti,

- plata primelor pe o anumita durata de timp (adica pe durata contractului sau mai putin),

- plata primelor pe un nr mai mare de ani pâna la un moment precizat în contract (ex: in momentul iesirii la pensie)

La asigurarea de deces pe timp limitat suma asigurata se plateste la decesul asiguratului intervenit în cadrul duratei asigurarei.

Daca însa la expirarea contractului, asiguratul este în viata, asiguratorul nu are nici o obligatie fata de acesta sau fata de beneficiari.

Asigurarea de deces este deci o asigurare de protectie (contra unui risc) si nu o asigurare de fructificare.

Asigurarile de supravietuire, respectiv cele de deces implica de fapt riscuri cu caracter alternativ care nu se pot produce simultan ceea ce influienteaza negative interesul pt asigurat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari.doc

Alte informatii

cursurile 8-13