Automate Programabile

Imagine preview
(7/10 din 8 voturi)

Acest curs prezinta Automate Programabile.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 4 fisiere doc de 24 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Automatica

Extras din document

De-a lungul jumatatii secolului 20, avansarea in tehnologia automatizarii si pneumatica au progresat mult sau mai putin in paralel cu realizarile similare in electrotehnica.

Totusi, in anii 1960 cand sistemele electromecanice cu relee complicate si regulatoare conectoare, au devenit mai inflexibile, o batalie intrasigenta pentru suprematie a aparut intre regulatoarele electronice si pneumatice rezultand cu victoria totala in favoarea regulatoarelor electronice. Pe partea electronica, utilizarea elementelor din algebra Booleana a devenit prima oara populara in Europa, sistemul controlat a facut initial utilizarea directa a elementelor logice SI, SAU si NU, interconectate prin instalatie electrica.

Desi, un regulator logic programabil care a aparut prima oara in 1968 in S.U.A, i-a convins imediat pe toti ca procesul programat poate fii realizat in forme mai usoare folosind un dispozitiv de programare (programator) echipat cu o memorie electronica mai degraba ca recurgerea la cleste si surubelnita. Regulatorul programabil a inlocuit rapid toate celelalte alternative in tehnologia automatica pentru ca ea era relativ mica, foarte ieftina si o unealta mult mai flexibila.

In acelasi timp, s-au stabilit noi standarde in procesul tehnologiei de control. In afara de programatoare speciale si limbaje de programare, computerele personale (PC-urile) si limbaje de programare universale in mare masura disponibile au inceput sa fie folosite. Aceste PC-uri chiar au inceput sa fie cunoscute ca regulatoare logice programabile (PLC-uri). Ca in alte zone ale electronicii, in curand dimensiunea sistemelor programabile automate au devenit mai mici. Tehnologia PLC-urilor a devenit mai compacta, s-au dezvoltat mini si micro-PLC-uri pe cand computerele tehnologice de proces-control au intrat in stadiul de microcomputere. PLC-urile si PC-urile au facut posibila realizarea controalelor complicate, sisteme de testare si monitorizare, la fel de bine ca sistemele informationale, incluzand tipurile ierarhice.

In ultimii 25 de ani, PLC-ul a dominat in aria tehnologiei sistemelor mecanice, automate si de control. PC-ul a fost folosit mai ales in mediul birotic. Conceptul de dezvoltare al PC-ului si compozitia sa structurala a facut o masina clasica universala in tehnologia computerelor, cu astfel de experienta, PC-ul este o unealta potrivita nu numai pentru birou. Interactiunea dintre lumea din industria proceselor mecanice si lumea computerelor birotice devenind vitala nu numai pentru proiecte mari. O necesitate aparuta pentru reteaua computerului care ar include amandoua PC-uri si PLC-uri.

Ca un rezultat, cu aproximativ 20 de ani in urma, ideea de dezvoltare a PC-urilor adecvate pentru aplicatiile industriale PC industrial (IPC). Fig.9.1 arata designul IPC-ului prin doua surse : tehnologia industriala a proceselor automate si tehnologia fabricarii computerelor.

Fig.9.1

PLC-urile in miniatura aduc aceeasi eficienta ca „dinozaurii gigantici” cu 15-20 de ani in urma, in timp ce costa mai putin de 1000 $. Computerele personale ofera aceleasi capacitati ca si cele vechi universale la un pret sub 2000 $.

Patru elemente principale pot fi distinse intr-un PLC (fig.9.2) :

- intrari;

- iesiri;

- memorie care stocheaza instructiile programului si datele;

- un procesor care citeste datele de intrare si controalele de iesire conform cu instructiunile programului;

O programare terminala este o unealta folosita pentru :

- productia programului si incarcarea ei intr-o memorie PLC;

- devirusarea programului si imputernicirea sistemului de control;

- diagnosticarea instalatiei.

Fisiere in arhiva (4):

  • Automate Programabile
    • automate programabile.doc
    • Reglarea automata a nivelului(curs).doc
    • reglarea presiunii(curs).doc
    • REGLAREA TEMPERATURII.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “OVIDIUS” CONSTANTA FACULTATEA DE INGINERIE MECANICA, INDUSTRIALA SI MARITIMA