Criteriul de Stabilitate Routh-Hurwitz

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Criteriul de Stabilitate Routh-Hurwitz.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier rtf de 5 pagini .

Profesor: Constantin Oprea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Automatica

Extras din document

Criteriul de stabilitate Routh-Hurwitz (algebric)

Se mai numeste si criteriul coeficientilor, fiind un criteriu algebric pentru evaluarea stabilitatii unui sistem automat, fara a rezolva ecuatia caracteristica a ecuatiei diferentiale ce exprima dinamica acestuia. Se are în vedere o metoda de detectare a existentei radacinilor reale pozitive sau complex-conjugate cu parte reala pozitiva ale unui polinom care, în ultima analiza reprezinta ecuatia caracteristica a functiei echivalente de transfer Y0(s).

Cu toate ca, cei doi autori si-au publicat lucrarile la date când nu se punea problema stabilitatii sistemelor automate (Routh – 1877, Hurwitz – 1895) ci numai o interpretare pur matematica a conditiilor în care un polinom de gradul n are numai radacini negative sau complex-conjugate cu parte reala negativa. Cum aceasta conditie reprezinta tocmai conditia de stabilitate, daca polinomul este chiar ecuatia caracteristica a sistemului, metoda Routh-Hurwitz poate fi interpretata ca un criteriu de stabilitate.

Consideram ca ecuatia caracteristica a sistemului este un polinom de forma:

(1)

Daca în acest polinom unul sau mai multi coeficienti sunt nuli, sau daca nu toti coeficientii au acelasi semn, atunci în mod sigur exista radacini pozitive si criteriul nu prezinta interes. In cazul în care an =1 atunci restul termenilor

trebuie sa fie pozitivi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Criteriul de Stabilitate Routh-Hurwitz.rtf

Alte informatii

Se prezinta teoretic criteriul de stabilitate algebric cu unele aplicatii prin metoda clasica si facqnd uz de mediul de programare Labview.