Ingineria Valorii

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Ingineria Valorii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Automatica

Extras din document

INGINERIA VALORII

Rezultatele deosebit de bune, obtinute în tara de origine, au stimulat managerii si specialistii din cercetare-proiectare de pe alte continente, care au preluat experienta deja acumulata si au aplicat metoda analizei valorii cu succese remarcabile. Mai întâi a fost

asimilata în tarile din Europa de Vest: Anglia, Franta, Italia, Germania, Suedia, Olanda

si apoi în continentul asiatic, mai ales în Japonia. Mai târziu a patruns si în tarile din

Europa centrala si de Est: Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, România, Rusia. În scurt timp metoda a devenit obiectul unor standarde prin care au fost reglementate: definitia, scopul, metodele si domeniile de aplicare. În Germania a fost elaborat primul standard de analiza valorii în anul 1973, în Austria în 1975, iar în România în 1979.

Analiza valorii nu are caracteristicile unei stiinte. Ea reprezinta o metoda de lucru, un ansamblu de tehnici si procedee, inspirate sau asimilate din alte discipline. Ea abordeaza produsele prin prisma functiilor pe care acestea le au si prin care dobândesc anumite utilitati necesare societatii. Valoarea, în sensul analizei valorii, este raportul dintre utilitatea produsului si costul producerii acestuia.

1.2. CONCEPTUL DE INGINERIA VALORII

1.2.1. Definirea conceptului

Modalitatile si tehnicile prin care L. D. Miles a stabilit valoarea de întrebuintare a unui produs existent în circuitul cerintelor sociale, în vederea îmbunatatirii acesteia, a fost denumita, de autor, analiza valorii (A.V.). Acelasi ansamblu de tehnici aplicate unui produs în faza de conceptie-proiectare, a fost denumit mai târziu ingineria valorii (I.V.). În lucrarile de specialitate se utilizeaza ambele denumiri, dar preponderent cea de analiza valorii.

Denumirea de I.V. a fost introdusa cu scopul de a se preciza ca analiza produsului trebuie sa se efectueze în faza de conceptie-proiectare a acestuia, când practic i se proiecteaza valoarea. Ea s-a impus si pentru a sublinia ca nu analiza în sine, în sensul strict al notiunii, constituie scopul metodei, ci gasirea de solutii tehnice, ingineresti, de a stabili si a realiza valoarea optima a produsului în faza de conceptie si proiectare.

INGINERIA VALORII

Indiferent de faza în care se efectueaza studiul produsului, desfasurarea si

finalizarea acestei activitati nu este posibila fara aportul substantial al tehnicilor de

cercetare-proiectare. Atât în cazul abordarii analizei unor produse existente, cât si

în cel al unora în faza de conceptie, studiile au doua parti [30]:

În fig. 1.1 se prezinta modelele, metodele si teoriile pe care se bazeaza tehnicile de lucru ale ingineriei valorii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ingineria Valorii.ppt