Proiectarea unui Mic Sistem de Alarmare la Efractie

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest curs prezinta Proiectarea unui Mic Sistem de Alarmare la Efractie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Automatica

Extras din document

PROIECTAREA UNUI MIC SISTEM DE ALARMARE LA EFRACTIE

Inainte de a va concepe sistemul dumneavoastra de securitate, trebuie sa luati in considerare urmatoarele:

1. Estimati suprafata resedintei sau birourilor dumneavoastra (in metrii patrati).

2. Numarati deschiderile accesibile din intreaga zona pe care doriti sa o protejati (usi, ferestre, luminatoare, porti, sparturi in gard, etc)

3. Determinati punctele normale de intrare in viitoarea zona protejata (usi de intrare, usi de garaj si orice usa pe care intrati in mod normal in perimetru).

4. Faceti un plan pe hartie si insemnati TOATE punctele posibile  in mod rezonabil - de patrundere. (inclusiv peste garduri, etc)

5. Alegeti un loc ferit in care sa montati centrala antiefractie ( fie in pivinita, camari sau alt loc inaccesibil in mod normal).

6. Sistemul il veti putea concepe in sistem muti-treapta. Astfel, in cazul in care spargatorul trece printr-un mijloc de protectie , sa-l intampine alt echipament .

7. Incepeti prin a va proteja intrarile comune si naturale  in principal porti si/sau usi de intrare. Pentru acestea puteti utiliza contactele magentice.

8. Totusi, nu e bine sa va incredeti intr-un singur mijloc de protectie ( pe langa faptul ca se poate defecta, el poate fi scos din uz in mod intentionat.) Dublati contactele magnetice cu detectoare de miscare, acolo unde stiti sau va asteptati sa aveti un trafic mai mare ( ex: holul care duce spre sufragerie sau dormitor)

9. Urmatorul nivel de securitate va trebui sa abordeze deschiderile accesibile cum ar fi usile si geamurile de la nivelul cel mai de jos.

10. Daca aveti zone usor de escaladat luati in considerare si zonele de la etaj, inclusiv deschiderile din acoperis ( mai ales daca locuinta este alipita de alte case vecine )

11. Un nivel bun de securitate presupune o anuntare cat mai timpurie  chiar anticipata  a evenimentului de efractie. De aceea, pentru zonele de la parter puteti monta detectoare de geam spart, astfel incat sa puteti fi anuntat inca din faza in care cineva ar incerca sa patrunda prin geam.

12. Barierele cu infrarosu constituie cel mai simplu mijloc de protejare a gardurilor, curtilor si chiar a peretilor, impotriva escaladarii acestora catre deschiderile din casa.

13. Dupa ce v-ati amplasat echipamentele antiefractie, verificati inca o data daca acestea acopera zonele in vederea unei protectii fara puncte slabe

Componentele de baza ale unui sistme de securitate antiefractie:

Panoul de control si comanda (centrala antiefractie): este creierul sistemului dumneavoastra de securitate. Acest panou inteligent determina starea detectoarelor, senzorior si contactelor conectate la el. Mai mult, panoul poate activa diverse contacte in vederea declansarii sirenelor, aprinderii luminilor sau controlului altor echipamente din locuinta ( aer conditionat, etc)

Panoul de control este prevazut cu transformator de alimetare a sistemului de securitate si cu baterie de rezerva in cazul in care tensiunea de alimentare este intrerupta ( accidental sau intentionat)

Unele panouri sunt prevazute cu asa numitul comunicator  circuit care permite conectarea panoului de alarama la liniile telefonice, in vederea anuntarii la distanta a alarmelor.

Tastatura: Acest echipament constituie interfata intre utilizator is sistemul antiefractie. De obicei tastaturile, prevazute cu LED-uri sau afisaje cu cristale lichide, arata starea sistemului, indicand zona aflata in alarma, istoricul alarmelor aparute, diverse eventuale conditii de defect in sistem. Totodata, tastatura permita controlul sistemul antiefractie: introducerea codului de activare /dezactivare a sistemului de alarma ( armare/dezarmare) si a programarii sistemului. De obicei la un panou de alarmare se pot cupla mai multe tastaturi ce pot fi instalate prin casa in scopul unei mai usoare utilizari ( ex: una doua tastaturi instala te la intrarea/intrarile in casa pentru o activare/dezactivare a sistemului, atunci cand veniti/parsiti cladirea si una in dormitor pentru activarea sistemului atunci cand va culcati.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unui Mic Sistem de Alarmare la Efractie.doc

Alte informatii

Inainte de a va concepe sistemul dumneavoastra de securitate, trebuie sa luati in considerare urmatoarele: