Raspunsul la Frecventa al Sistemelor

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Raspunsul la Frecventa al Sistemelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor: Constantin Oprea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Automatica

Extras din document

3.1. Raspunsul la frecventa al sistemelor

Legatura între domeniul timp si cel frecvential se realizeaza prin transfor-marea Fourier, care se obtine prin înlocuirea variabilei complexe s = Ã + jÉ cu variabila pur imaginara s = jÉ în transformarea Laplace. Transformata astfel obtinuta poarta numele de functie de transfer frecventiala sau caracteristica amplitudine – faza si poate fi usor reprezentata în coordonate polare sau în coordonate logaritmice.

3.1.1. Locul de transfer. Caracteristici de frecventa

Prin reprezentarea grafica a functiei de transfer frecventiale se obtine locul geometric de transfer, sau pe scurt, locul de transfer. Acesta rezulta din reprezentarea functiei de transfer a elementului sau sitemului Y(jÉ) prin separarea partii reale P(É) de partea imaginara Q(É), adica:

(3.1)

unde M(É) este modulul Y(jÉ) : (3.2)

iar Æ(É) este argumentul (faza):

(3.3)

Vectorul complex exprimat de (3.1) se poate reprezenta în planul complex pentru va-lori ale lui É de la 0 la + , obtinându-se lo-cul de transfer din figura 3.1., cu precizarea ca pentru É variind de la 0 la - locul de transfer este practic simetric fata de axa reala, dar nu are sens fizic în studiul sistemelor.

Luând în considerare relatia (3.1) se pot deduce patru caracteristici de frecventa (cu abscisa É): caracteristica amplitudine – pulsatie M(É); carac-teristica faza – pulsatie Æ(É); caracteristica reala P(É) si cea imaginara Q(É).

In teoria sistemelor se utilizeaza mai mult caracteristicile amplitudine- frecventa (în automatica se foloseste curent termenul de frecventa în locul pulsatiei) si caracteristica reala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Raspunsul la Frecventa al Sistemelor.doc

Alte informatii

Se prezinta determinarea "locului de transfer", caracteristicile de frecventa si unele aplicatii prin metoda clasica si in Labview.