Setul 1 - Operatii Simple de Citire-Scriere a Datelor - Operatori si Expresii

Curs
8/10 (1 vot)
Domeniu: Automatică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 4984
Mărime: 19.32KB (arhivat)
Cost: Gratis

Extras din document

SETUL 1. Operatii simple de citire/scriere a datelor. Operatori si expresii

1. Scrieti un program care citeste de la tastatura doua numere întregi si afiseaza “adevarat” daca primul numar este un multiplu al celui de-al doilea si “fals” în caz contrar.

2. Scrieti un program care citeste de la tastatura doua numere întregi reprezentând o data calendaristica (luna si zi) si afiseaza “adevarat” daca ea coincide cu data Craciunului si “fals” în caz contrar.

3. Scrieti un program care sa testeze daca un an este sau nu bisect. Daca da, afiseaza “adevarat”, daca nu, afiseaza “fals”. Precizare: anii bisecti sunt, în general, multipli de 4, dar anii multipli de 100 care nu sunt si multipli de 400 nu sunt bisecti. De exemplu, anul 2000 este an bisect, în timp ce anii 1700, 1800, 1900 nu sunt ani bisecti.

4. Sa se scrie un program care sa citeasca de la tastatura trei valori întregi, pozitive, strict mai mici decât 1000 pe care apoi sa le tipareasca împreuna cu media lor aritmetica sub forma:

(S-a notat prin * o pozitie în care se va afisa un caracter ce face parte din reprezentarea valorii numerice respective)

5. Considerând R - raza unui cerc, LungCerc - lungimea cercului si Aria - suprafata acestuia (valori numerice de tip real), sa se scrie secventa de instructiuni necesara pentru afisarea urmatoarelor informatii:

Raza cercului

Lungimea cercului

Aria cercului

6. Scrieti un program care citeste de la tastatura un numar si afiseaza sub forma de tabel numarul respectiv, numarul2, numarul3, numarul4.

7. O data calendaristica introdusa de la tastatura sub forma a trei valori întregi (zi, luna, an) trebuie afisata pe ecran sub forma zi/luna/an, pastrând din valoarea anului doar ultimele doua cifre. Scrieti fragmentul de program care implementeaza aceasta functie.

8. Doua intervale de timp sunt exprimate în ore, minute si secunde. Sa se calculeze suma lor exprimata în acelasi mod.

SETUL 2. Instructiuni ale limbajului C

1. Fiind dat un numar întreg pozitiv n, scrieti un program care sa calculeze numarul de cifre zecimale necesare pentru a scrie valoarea lui n. De exemplu, pentru numarul 27 sunt necesare 2 cifre zecimale iar pentru numarul 5, una singura.

2. De la tastatura se introduce o lista de numere întregi pozitive. Se cere sa se afiseze valoarea maxima depistata în lista.

3. Cunoscând valoarea n, numar întreg pozitiv introdus de la tastatura, sa se calculeze si sa se afiseze suma

4. Citindu-se de la tastatura numarul natural n, sa se calculeze si sa se afiseze lista puterilor pozitive ale lui 2 a caror valoare este cel mult egala cu n.

5. De la tastatura se introduce o data calendaristica sub forma a trei întregi (zi, luna, an). Se cere sa se afiseze data sub forma zi-luna-an, în care luna sa apara cu numele ei si nu ca numar întreg.

6. Scrieti un fragment de program cu ajutorul caruia sa se determine daca un caracter dat este litera, cifra, spatiu, semn de punctuatie sau “alt caracter”.

7. Sa se calculeze coeficientii binomiali Cn1, Cn2, ... Cnp, în care n si p sunt valori întregi pozitive citite de la tastatura (p <= n), stiind ca exista urmatoarea relatie de recurenta:

8. Pentru n cunoscut, sa se calculeze fn, termenul de rangul n din sirul lui Fibonacci, stiind ca:

f0 = 1 ; f1 = 1 ; fp = fp-1 = fp-2 pentru orice valoare p >= 2.

9. Dându-se numarul întreg n, sa se calculeze numarul întreg x format din n cifre citite pe rând de la tastatura într-o aceeasi variabila c, în ipoteza ca:

a) prima cifra citita de la tastatura este cea mai semnificativa cifra a lui x;

b) prima cifra citita de la tastatura este cea mai putin semnificativa cifra a lui x.

SETUL 3. Tipul tablou (masiv de date)

1. Scrieti un program care afiseaza în ordine inversa componentele unui tablou a format din 10 elemente (numere întregi).

2. Scrieti secventa de instructiuni necesara pentru înmultirea aT * b, unde a si b sunt doi vectori de aceeasi dimensiune.

3. Scrieti un program care normalizeaza un vector dat, v, de dimensiune data, n, adica împarte fiecare componenta a vectorului prin valoarea absoluta maxima depistata prin explorarea valorilor absolute ale tuturor componentelor.

4. De la tastatura se introduc valorile componentelor a doua matrice numerice, a si b. Sa se calculeze si sa se afiseze elementele matricei s ce reprezinta suma matricelor a si b.

5. Sa se afiseze un vector v având n componente, scriind câte p componente pe un rând.

6. Fiind cunoscuta matricea numerica patrata m de dimensiune n*n precizata, scrieti un program care stabileste daca:

Preview document

Setul 1 - Operatii Simple de Citire-Scriere a Datelor - Operatori si Expresii - Pagina 1
Setul 1 - Operatii Simple de Citire-Scriere a Datelor - Operatori si Expresii - Pagina 2
Setul 1 - Operatii Simple de Citire-Scriere a Datelor - Operatori si Expresii - Pagina 3
Setul 1 - Operatii Simple de Citire-Scriere a Datelor - Operatori si Expresii - Pagina 4
Setul 1 - Operatii Simple de Citire-Scriere a Datelor - Operatori si Expresii - Pagina 5
Setul 1 - Operatii Simple de Citire-Scriere a Datelor - Operatori si Expresii - Pagina 6
Setul 1 - Operatii Simple de Citire-Scriere a Datelor - Operatori si Expresii - Pagina 7
Setul 1 - Operatii Simple de Citire-Scriere a Datelor - Operatori si Expresii - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Setul 1 - Operatii Simple de Citire-Scriere a Datelor - Operatori si Expresii.doc

Alții au mai descărcat și

Drumuri Minime de Sursa Unica intr-un Graf

Drumuri minime intr-un graf Fiind dat un graf G=(V,E) orientat se considera o functie asociata w:E->X numita functie de cost. Costul unui drum...

Java

Java este o tehnologie inovatoare lansata de compania Sun Microsystems 1n 1995, care a avut un impact remarcabil asupra a1ntregii comunitatsi a...

Tranzistorul cu Efect de Camp (TEC)- Field Effect Transistor - FET

TRANZISTORUL CU EFECT DE CÂMP ("TEC")-"Field Effect Transistor" ("FET") E un tranzistor uni-polar (cu purtatori de sarcina de un singur tip, n sau...

Dispozitive si Circuite Electronice - Teoria Reactiei Negative - Amplificatoare TRN

Amplificatoare cu reactie negativa Schema bloc generala - prezentata alaturat - contine elemente idealizate, unilaterale, cu sensurile de...

UML

Caz Orasul Lincoln din statul Nebraska era acum o suta de ani, primul oras din vest care a trecut în proprietatea municipalitatii serviciile...

Modelarea Datelor

2. MODELAREA DATELOR Posibilitatea de a obtine informatii utile dintr-o colectie de date (deci dintr-o baza de date) depinde de modul de...

Limbaje Formale - Curs 1

1. Introducere in limbaje formale. Definitii 2. Operatii pe limbaje 3. Expresii regulate 1. Introducere in limbaje formale. Definitii....

Arhitectura Calculatoarelor

I Introducere Arhitectura calculatoarelor trateaza comportarea functionala a unui calculator asa cum este vazut acesta de catre programator....

Ai nevoie de altceva?