Sistemele Informatice

Imagine preview
(7/10 din 5 voturi)

Acest curs prezinta Sistemele Informatice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere pdf de 187 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Automatica

Extras din document

1.1. Contextul actual La sfârsitul secolului al XX-lea si începutul secolului al XXI-lea, clientii, concurenta si schimbarea au creat o noua lume a afacerilor si devine din ce în ce mai evident ca organizatiile proiectate pentru a functiona într-un anumit mediu nu pot fi doar acordate pentru a lucra mai bine într-un mediu nou, impus de globalizare. Problematica lumii la începutul secolului al XXI-lea consta în faptul ca se intra în acest secol cu întreprinderi proiectate în secolul al XIX-lea pentru a lucra bine în secolul al XX-lea. Acum este nevoie însa de cu totul altceva, contextul economic si social fiind cu totul altul. Introducerea informaticii în activitatile industriale permite controlul proceselor, asigurând sistematic calitatea produselor, concomitent cu reducerea termenelor si a costurilor. Obligativitatea coerentei legata de realizarea prin utilizarea mijloacelor informatice ridica nivelul de calitate suprimând în interfete informatiile duplicate si impunând o gestiune unica a datelor, accesibila pentru toti actorii (agentii) în timp real sub controlul unui supervizor. Tehnologia informatiei joaca astazi un rol tot mai important, ea sfarâmând pe zi ce trece regulile care limiteaza modul cum ne desfasuram activitatea, ceea ce îi confera un caracter hotarâtor pentru firmele care vor sa se impuna. Accelerarea ritmului de aparitie a noilor tehnologii si importanta crescânda a informaticii impune inginerilor cunoasterea principalelor echipamente si tehnici din acest domeniu. Astazi, niveluri superioare de eficienta se pot atinge numai prin conectarea activitatilor din cadrul întreprinderii (proiectare, fabricatie, control, planificare/organizare, activitati economice, conducere etc.), pe baza utilizarii extinse si eficiente a tehnicii de calcul. Granitele dintre categoriile componente sunt însa imprecise, existând totusi tendinta generala de a fi definite ca sisteme deschise, care sa acopere nevoile utilizatorului si sa fie compatibile cu utilizarea calculatorului si în alte activitati, deci integrare de sisteme deschise, cu posibilitati ulterioare de dezvoltare. Dezvoltarea rapida a noilor tehnologii, marile eforturi umane si materiale pe care le implica, conduc la stabilirea unor strategii nationale, regionale si mondiale, concretizate prin numeroase programe de cercetare–dezvoltare Standardizarea a devenit un element esential al strategiei industriale, iar în contextul dezvoltarii si difuzarii noilor tehnologii rolul sau anticipativ este uneori determinant. Este posibila crearea unui limbaj de referinta

FUNDAMENTELE INFORMATICII 4

comun, tehnic si juridic, pentru întreprinderi, permitând consolidarea cuceririlor tehnologice prin codificarea stadiului acestora la un moment dat, si se constituie o baza de plecare sigura pentru cercetare si dezvoltare. În contextul actual, trebuie gasite acele reguli de mult împamântenite pe care, cu ajutorul evolutiei tehnologiei, întreprinderea le poate schimba, urmarind oportunitatile create pentru activitatea organizatiei. Pentru a cunoaste puterea inerenta a tehnologiei informatice moderne si pentru a-si putea imagina aplicatiile posibile, întreprinderile trebuie sa foloseasca un nou mod de a gândi, pe care de obicei, oamenii de afaceri nu îl învata si pe care ar putea sa-l perceapa ca fiind incomod. Cei mai multi manageri sunt înca obisnuiti sa gândeasca deductiv, adica ei definesc una sau mai multe probleme dupa care gasesc si evalueaza diferitele solutii. A aplica astazi tehnologia informatiei implica însa o gândire inductiva, abilitatea de a întrezari ca poate exista o solutie cu un impact radical si identificarea problemelor pe care aceasta le-ar putea rezolva, probleme pe care nici macar întreprinderea nu a stiut ca le are. Iata prezentate în tabelul 1.1, numai câteva dintre profundele schimbari din ultimii 20 de ani, care au eliminat reguli vechi, presupuse intangibile la un moment dat, tocmai prin utilizarea noilor tehnologii informatice, care au fost valorificate prin crearea de noi reguli, care au condus la schimbari radicale în întreprindere si în modul sau de a gândi.

Fisiere in arhiva (3):

  • Sistemele Informatice
    • FI_CAP1_ok.pdf
    • FI_CAP2_OK.pdf
    • FI_CAP3.pdf