Auditul Financiar sub Raport Juridic

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Auditul Financiar sub Raport Juridic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Banci

Extras din document

1. Auditul legal

2. Auditul contractual

1. Auditul legal reprezinta indeplinirea obligatiilor cu rivire la supravegherea gestiunii inteprinderii patrimoniale, verificarea si certificarea bilantului contabil. Aceasta activitate este realizata de cenzori potrivit dispozitiilor legale,pe baza mandatului acceptat si confirmat de AGA sau a Asociatilor Inteprinderii.

Activitatea de audit legal este realizata de cenzori experti contabili carora le revine obligatia sa supravegheze gestiunea societatii comerciale, se realizeze verificari si interventii ori de cate ori situatia o impune,sa verifice casa si sa verifice bilantul contabil.

Cenzorul trebuie sa contribuie esential la pastrarea integritatii patrimoniale, sa urmareasca daca tranzactiile economico-financiare sunt tinute la zi,daca operatiunile au fost corect inregistrate, sunt reale si vizeaza perioada curenta.

2. Auditul contractual reprezinta relatia contractuala privind executarea lucrarilor specifice de audit cu privire la atestarea informatiei contabile cuprinse in situatii financiare.

Auditul contractual are la baza Ordonanta Guvernului nr.65/1994.Aceasta activitate are ca obiective:

Certificarea unor elemente din bilant

Certificare unor situatii financiare destinate tertilor

Evaluarea privind achizitiile sau restructurarile de inteprinderi.

Proiecte financiare,planuri,bugete,date sau informatii care necesita confirmarea credibilitatii acestora

Auditul bliantului contabil.

Auditul contractual este realizat de experti, membrii ai Camerei Auditorilor.Auditul contractual nu trebuie confundat cu lucrari executate de profesionisti contabili pe baza de contract privind tinerea contabilitatii, intocmirea bilantului contabil,asistenta contabila,financiara sau fiscala si alte lucruri cu caracter de analize economice si evaluari patrimoniale.

Misiunea pe care o are auditorul,impune o categorie de responsabilitati profesionale ce trebuie sa fie conforme cu “codul privind conduita etica si profsionala in domeniul auditului financiar” .

Fisiere in arhiva (1):

  • Auditul Financiar sub Raport Juridic.pptx