Managementul Personalului Bancii

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Managementul Personalului Bancii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor: Covaliu Marg.

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Banci

Cuprins

1. Esenţa managementului personalului BC
2. Organele de conducere ale bancii:functiile,scopurile, principiile organizării.
3. Politica de cadre ale BC
4. Riscul de fraudă . Securitatea bancară.

Extras din document

1. Esenţa managementului personalului BC

Scopul managementului personalului in instituţia bancara se rezumeaza la organizarea, instruirea si gestiunea resurselor umane in asa mod, ca ele sa realizeze strategia băncii in plin si cu cele mai mici posibile cheltuieli. Pentru atingerea acestui scop managemenul personalului utilizează cel putin patru atribuţii.

1. Organizarea procesului de lucru in mod optimal pentru banca. In acest scop este necesara analiza unei structuri organizatorice optimale pentru implimentarea strategiei bancii,atat din punct de vedere a numărului necesar de angajaţi, cat si din punct de vedere a calităţii cunoştinţelor sale. Se stabileşte numărul posturilor si structura ierarhica , determinandu-se gradul de responsabilitate pentru fiecare angajat.

2. Optimizarea calităţii posturilor si asigurarea minimului necesar de cunoştinţe si abilitaţi la posturile date. Problema esenţiala pentru fiecare banca este asigurarea posturildr, iii special a celor cu drept de decizie cu oameni inallcalificaţi, care posedaabilitati necesare in domeniu. Si ,deoarece ,piata serviciilor bancare se dezvolta vertiginos, nivelul minim de calităţi nesecare unui lucrator bancar este in permanenta modificare,orientindu-se spre complicarea lor.

3. Formarea abilitaţilor angajărilor in domeniul pfirii h^nrirp Aceste abilitaţi tin atât de relaţiile intracolectivc, cat si de cele cu clienţii, calitatea acestor relaţii influiantand direct proporţional profitabilitatea băncii.

4. Gestiunea cadrelor atât pe verticala cat si pe orizontala. Cu cat instituţia bancara devine mai complicata in dometiun structurii sale organizatorice, cu ata este mai dificil urmărirea fiecărui individ in parte, si deci, cu-atat este mai probabila apariţia unor erori sau fraude, cauzatede (jieatentia s^i intenţia proasta a personalului. Totodată gestiunea resurselor umailc nu înseamnă doar,urmărirea lor. Scopul managerului este crearea unor astfel de condiţii de lucru, a unui sistem de pioritati, indretpate spre stimularea procesului de producţie.

Este importaţii de menţionat, ca o astfel de viziune a managementului in domeniul personalului este unilaterala. Stabilind cerinţele fata de personal, banca trebuie sa asigure angajaţilor condiţii de munca , satisfăcând interesele lor atan in domeniul formarii carierei, cat si in domeniul material. Nerespectind caracterul relaţiilor reciproce intre personal si instituţia bancara, cea din urma risca sa piardă lucratorii cei mai calificaţi, fapt rezultat din concurenta pe piaţa de munca.

Atribuţiile in domeniul managementului personalului trebuie sa fie exercitatc de toate organele de conducere a băncii, conducătorii de direcţii si secţii precum si de conducătorii secţiei de cadre sau a direcţiilor specializate in lucrul cu personalul. Sub incidenţa managemenului personalului astfel organizat cad absolut toti angajaţii băncii.

2 Organele de conducere ale bancii:functiile,scopurile, principiile organizării.

Structura aparatului de conducere a unei banei variaza in dependenta de insasi structura organizatorica a ei. Cu cat banca este mai mare. dispunând de filiale si

reprezentante, cu atât schema ierarhica este mai complicata, accentuind necesităţile de personal calificat, plasat la nivel de conducere a diviziunilor si subdiviziunilor.

Indeferent de specificul băncii, tipul si dimensiunile sale, structura organelor de gestiune include următoarele blocuri obligatorii:

1. Consiliul de administrare a băncii (consiliul băncii)

2. Condurerea băncii (consiliul de directori)

3. Blocur general de management (de conducere)

4. Activitatea comerciala

5. Finanţele

6. Automatizarea

7. Administararea

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Personalului Bancii.doc