Filtre Biologice in Acvacultura

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Filtre Biologice in Acvacultura.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 22 de pagini .

Profesor: cristea victor

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Biologie

Extras din document

Generalităţi

Filtrarea biologică, în sensul cel mai larg, include orice tehnică de filtrare care utilizează organisme vii pentru a îndepărta o serie de compuşi toxici din apă.

Pentru sistemele recirculante din acvacultură prezintă un interes aparte sistemele de filtrare nitrificante/denitrificare ce permit controlul compuşilor azotului şi, în primul rând, îndepărtarea amoniului.

Ciclul azotului reprezintă un ciclu biogeochimic complex ce implică două procese majore de conversie a azotului anume nitrificarea şi denitrificarea .

Descompunerea compuşilor cu azot are o importanţă deosebită în acvacultură deoarece o parte din produşii de descompunere, în principal amoniacul-NH3 şi azotiţii-NO2-, sunt toxici; într-o măsură mai mică şi azotaţii-NO3- sunt toxici atunci când, prin acumulare, ating concentraţii mari:

într-o primă fază, amoniul este oxidat de bacteriile autotrofe (Nitrosomonas) în nitriţi (NO2-).

în a doua fază, sub acţiunea altor tipuri de bacterii autotrofe (Nitrobacter), nitriţii se transformă prin oxidare în nitraţi (NO3-)

deoarece şi nitraţii devin toxici când se acumulează într-o cantitate prea mare, este indicat să se limiteze conversia bacteriană NH4+NO3-.

Fisiere in arhiva (1):

  • Filtre Biologice in Acvacultura.ppt