Mutatii ale Oncogenei PIK3CA in Cancerele Umane

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Mutatii ale Oncogenei PIK3CA in Cancerele Umane.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Biologie, Medicina

Extras din document

PIK3 sunt lipide heterodimere kinaze compuse dintr-o subunitate catalitica si o subunitate adaptor, variante codificate de gene separate si scindari alternative.

PIK3 sunt importanti reglatori ai cresterii celulare , transformarii , adeziunii, apoptozei, supravietuirii si motilitatii.

Familia de enzime PIK3 este organizata in trei clase principale(I, II, III) si numeroase subgrupe au fost clasificate pe baza structurii lor primare, specificitatii de substrat si reglare. (Vivanco and Sawyers, 2002).

Activarea PIK3 apare in generatia mesagerului secundar, phosphatidylinositol 3,4,5 trisphosphate (PIP3) din from phosphatidylinositol 4,5 biphosphate (PIP2) fig1.

Activarea PI3K de catre receptorul factorului de crestere legat (activat) tyrozin kinaza (RTK) si producerea de PIP3 duce la numeroase cai in aval care regleaza un numar de functii celulare inclusiv cele implicate in dezvoltarea si progresia tumorala.(fig1B)

Figura1 .(A) reacţie catalizată de PI3K principale: fosfatidilinozitol (PI) bifosfat 4,5 (PIP2) la fosfatidilinozitol (PI), 3,4,5-trifosfat (PIP3). (B) PI3K este activat pe ligand obligatorii la un receptor tirozin kinaza (RTK), care activează apoi subunitatea de reglementare (P85) pentru a lega catalitică P110 subunitate. Acest lucru declanşează în cele din urmă diverse cascade din aval de semnalizare care rezultă în supravietuirea celulara, apoptoza, transformare, metastaze, şi migrarea celulelor. (C) o reprezentare schematică a PIK3CA (P110 subunitatea catalitică a PI3K), precum şi domeniile sale funcţionale cu cele mai frecvente mutaţii somatice, E542K, E545K şi H1047R în cadrul elicoidale şi domeniile kinazei indicate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mutatii ale Oncogenei PIK3CA in Cancerele Umane.pptx