Sistemul de Echipamente - Procesorul

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Sistemul de Echipamente - Procesorul.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 46 de pagini .

Profesor: Bogdan Ionescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Birotica

Extras din document

Un sistem electronic de calcul - un calculator - este o masina automata de prelucrare a informatiei capabila sa execute secvente complexe de operatii cu ajutorul unui program înregistrat în memoria principala

- Utilizatorii, reprezinta componenta umana a unui SIPAD, ratiunea de a fi a tehnologiei informatiei.

Procedurile reprezinta conventii si reguli care ghideaza utilizatorii în prelucrarea automata a datelor cu ajutorul sistemului de echipamente si sistemului de programe. În general, procedurile sunt documentate prin manuale de utilizare hardware si software.

Software-ul este o componenta a S.I.P.A.D. ce desemneaza sistemul de programe. Un program reprezinta o succesiune logica de instructiuni, prin care sistemul de echipamente transforma datele de intrare în informatii (date prelucrate).

Hardware-ul reprezinta sistemul de echipamente, care are rolul de a primi datele, de a le memora, de a le prelucra si de a le reda într-o forma comprehensibila utilizatorului. Hardware-ul este controlat de software în procesul transformarii datelor în informatii.

Datele de prelucrat reprezinta materia prima a unui sistem de prelucrare a datelor. Datele brute, neprelucrate, odata introduse în sistem si procesate devin informatii, adica date prelucrate.

functia de introducere a datelor în sistem (functia de intrare);

functia de memorare si regasire a datelor;

functia de prelucrare a datelor (functia aritmetica si logica);

functia de comanda si control a sistemului;

functia de iesire a informatiei prelucrate din sistem (functia de iesire).

- Unitatile functionale se concretizeaza în componente materiale sub forma sistemului de echipamente pe care se cladeste arhitectura unui calculator. Deci functiile unui sistem electronic de calcul se transforma din punct de vedere material în unitati. Toate aceste componente materiale, fizice sunt regrupate în sistemul de echipamente sau hardware

Un sistem electronic de calcul este compus pe de-o parte dintr-o unitate centrala care regrupeaza componente de prelucrare, memorare si de comanda - fiind creierul si inima masinii-, iar pe de alta parte, unitati sau echipamente periferice care asigura comunicarea om-masina (la intrarea si la iesirea informatiilor în si din sistem) si stocarea unui volum de date/informatii ce poate fi reutilizat

- Într-un calculator, informatia este stocata, prelucrata si vehiculata sub forma electrica, ceea ce permite atingerea unor viteze considerabile de transfer si prelucrare a datelor.

Legaturile dintre unitati sunt asigurate de conductori electrici care vehiculeaza informatii sub forma de impulsuri.

Exista doua categorii de legaturi între unitati:

- legaturi ce reprezinta schimburi de informatii;

- legaturi ce reprezinta ordine sau comenzi .

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de Echipamente - Procesorul.ppt