Crearea Paginilor Web

Imagine preview
(9/10 din 9 voturi)

Acest curs prezinta Crearea Paginilor Web.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 11 fisiere doc de 49 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Deschide un Notepad (NEW ,Text Document) si incepe cu acestea ...

<HTML>

</HTML>

Fiecare dintre acestea sunt numite tag-uri. Exista un tag pentru inceput si un tag pentru final(incheiere). Pentru a face un tag final doar adauga / la tagul de inceput. Majoritatea, dar nu toate tagurile au un tag final. Ganditi-va la tag-uri ca si cum ati vorbi cu browserul, sau mai bine ca si cum i-ati da instructiuni. Ceea ce tocmai i-ati spus pana acum browserului (mai mult sau mai putin) : acesta este inceputul unui document HTML (<HTML>) si acesta este sfarsitul unui document HTML (</HTML>). Acum trebuie sa punem ceva intre tag-urile de inceput si de sfarsit.

Fiecare document HTML are nevoie de o pereche de tag-uri de tip : HEAD.

<HTML>

<HEAD>

</HEAD>

</HTML>

Fiecare pereche de tag-uri de tip HEAD are nevoie de o pereche de tag-uri de tip TITLE ( reprezinta titlu sub care va aparea pagina denumita).

<HTML>

<HEAD>

<TITLE></TITLE>

</HEAD>

</HTML>

La fel ca si tag-urile de tip HEAD fiecare document HTML are nevoie de o pereche de tag-uri de tip BODY ( textul in pagina sub forma de titlu).

<HTML>

<HEAD>

<TITLE></TITLE>

</HEAD>

<BODY>

</BODY>

</HTML>

Dati-i documentului dumneavoastra un titlu si puneti ceva in body.

<HTML>

<HEAD>

<TITLE>My big ole bad page!</TITLE>

</HEAD>

<BODY>

Salut Bojo!

</BODY>

</HTML>

Acum salveaza-l, nu ca si un fisier text, ci ca si un fisier html. Salveaza-l ca si pagina1.html intr-un director nou undeva. Daca esti putin derutat cum sa faci asta atunci urmeaza instructiunile... In Notepad-ul tau click File apoi Save As.

Denumeste-l cum vrei. Apoi dublu click pe el pentru a-l deschide. Unde scrie File name scrie: page1.html Unde scrie Save as type: fii sigur ca scrie All Files(*.*).

Felicitari! Esti parintele fericit al unei pagini de web! Poti sa-i faci upload pe un server si toata lumea poate sa-ti vada creatia!

Pentru a vedea ceea ce ai realizat pana acum deschide un browser de web, apoi in browserul pe care tocmai l-ai deschis click File / Open / Browse, selecteaza fisierul page1.html din noul director creat.

In continuare ne propunem sa dezvoltam aceasta pagina elementara.

Dupa fiecare modificare pe care o vei face nu uita sa salvezi, pentru ca altfel nu vei observa schimbarile. Dupa ce ai salvat intra in browserul de web si click Refresh.

Inca doua lucruri inainte sa trecem la lectia a doua. 1) Ceea ce ai realizat se numeste scheletul unui document HTML; orice document HTML are nevoie de aceste tag-uri de baza. 2) Ceea ce ai scris intre tag-urile <TITLE>...</TITLE> va aparea in extremitatea de sus a ferestrei browserului.

** FAQ: Ce este Notepad si unde il gasesc?

A: Notepad este un text editor pentru Windows. Pe majoritatea sistemelor Win9X : click Start button si alege Programs apoi Accessories. Trebuie sa arate ca un mic carnetel albastru. Poti merge la un site shareware/freeware si-ti poti alege un text editor, majoritatea fiind gratuite. "For the time being though, Notepad will do quite nicely.

Fisiere in arhiva (11):

 • Crearea Paginilor Web
  • Lectia 01.doc
  • Lectia 02.doc
  • Lectia 03.doc
  • Lectia 04.doc
  • Lectia 05.doc
  • Lectia 06.doc
  • Lectia 07.doc
  • Lectia 08.doc
  • Lectia 10.doc
  • Programe afiliate.doc
  • Realizarea paginilor web.doc