Criptografie

Imagine preview
(8/10 din 11 voturi)

Acest curs prezinta Criptografie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Calculatoare, Alte Domenii

Extras din document

Cifruri monoalfabetice- Cu numai 25 de chei posibile, cifrul lui Cezar este considerat slab la atacurile criptanalitice.- Numarul de chei poate creste foarte mult daca se realizeaza o substitutie arbitrara. În acest caz exista 26! chei posibile.- Aceasta înseamna ca exista de 10 ori mai multe chei decât în cazul cifrului DES (cifrul DES având 256 chei).- Literele cifrului se pot obtine astfel: se alege prima litera A si apoi, în ordine ciclica fiecare a treia litera, adica D,G,…,Y.- Dupa litera Y sirul cifrului se continua cu B, deoarece, în ordine ciclica, a treia litera dupa Y în alfabetul primar este B s.a.m.d. Astfel cifrul obtinut prin operatia de selectare este dat de relatia: C = 3p mod 26.

Introducere in Criptografie 3

Cifruri polialfabetice- Cifrurile polialfabetice constau din utilizarea periodica a unor substitutii simple diferite.- Fie d alfabete de cifrare C1, C2 ,…, Cd si d functii fi care realizeaza substitutia de forma: ƒ fi : A ’ Ci , 1 <= i <= d- unde A este alfabetul mesajelor în clar.- Un mesaj clar M = m1m2 … md md+1… m2d va fi cifrat prin repetarea secventelor de functii f1 ,…, fd la fiecare al d-lea caracter: ƒ E(M) = f1 (m1)… fd (md) f1 (md+1).- În acest caz numarul cheilor posibile se mareste de la 26! la (26!)n .

Introducere in Criptografie 4

Cifrul Vigenere- Functiile fi de substitutie se definesc astfel: fi (a) = (a+ ki)(mod n) unde n este lungimea alfabetului, ki este litera cheii k= k1 k2 … kd, iar a este litera din mesajul clar.- Se considera cheia de opt litere “academie” care va fi utilizata repetitiv pentru cifrarea mesajului “substitutie polialfabetica”.

Fisiere in arhiva (1):

  • Criptografie.pdf

Alte informatii

Modelarea matematica si informatica in economie Criptare - codarea unui mesaj Decriptare - decodarea unui mesaj criptat Criptologie - stiinta cu studierea criptarii si decriptarii Criptografie - cifrarea continutului unui mesaj cu ajutorul metodelor de criptare Criptoanaliza - studiaza metodele de descifrare a continutului mesajelor criptate