Curs Access

Curs
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 1726
Mărime: 1.78MB (arhivat)
Cost: Gratis

Extras din document

1. Formulare asociate tabelelor Access

Formularele sunt ferestre folosite în scopul interogarii si actualizarii datelor din tabelele bazei de date. Înregistrarea ale carei date sunt afisate în cadrul formularului la un moment dat se numeste înregistrare curenta. Valorile afisate pot fi modificate de catre utilizator, iar aceste schimbari se vor reflecta direct în cadrul tabelei pe baza careia a fost realizat formularul. Folosind butoanele de navigare putem trece la prima înregistrare a tabelului, la cea anterioara/urmatoare sau la ultima înregistrare. Ultimul buton din lista ne da posibilitatea adaugarii unei noi înregsitrari. Stergerea se poate face direct din formular folosind tasta Del, dupa ce în prealabil s-a selectat înregistrarea dorita.

1.1 Exemple si exercitii

1.1.1 Se va proiecta, de data aceasta în modul Design, un formular care sa permita consultarea tabelei Infoclienti din baza de date Clienti, precum si actualizarea continutului acesteia  adaugarea, modificarea si stergerea de înregistrari.

- Noul formular va fi deschis în Design View si alaturi de acesta se va afisa si o fereastra ce contine câmpurile tabelei Infoclienti.

- Se selecteaza toate câmpurile acesteia, dupa care se trag cu mouse-ul toate aceste câmpuri în cadrul formularului.

- Se comuta în modul Form View iar formularul ce va fi afisat va arata ca cel prezentat în figura urmatoare.

- Formularul va afisa valorile ce se afla în câmpurile tabelei pentru înregistrarea curenta. Numarul acesteia este indicat în partea inferioara a ferestrei, alaturi de butoanele ce pot fi folosite pentru trecerea la o noua înregistrare. Butonul aflat în extrema dreapta poate fi utilizat pentru adaugarea unei noi înregistrari.

Valorile afisate în cadrul formularului pot fi modificate de catre utilizator iar aceste schimbari se vor salva automat în baza de date.

Zona din partea stânga a formularului este folosita pentru selectarea înregistrarii curente. Apasarea tastei Del va avea ca efect stergerea respectivei înregistrari. Tot pentru stergerea înregistrarii curente se mai pot folosi optiunile Delete si Delete Record ale meniului Edit.

Utilizatorul poate reveni în Design View pentru a schimba proprietatile formularului si ale obiectelor afisate în cadrul acestuia. Text Box-urile pot fi redimensionate si repozitionate, textul ce apare în bara ferestrei poate fi schimbat, etc.

Dupa efectuarea tuturor modificarilor si validarea rezultatelor folosind modul de vizualizare Form View, formularul va fi salvat astfel încât sa poata fi folosit ulterior.

- Proiectarea formularului cu varianta Form Wizard a fost prezentata anterior în cadrul temei III.

- Proiectarea prin alegerea uneia dintre optiunile AutoForm: Columnar, AutoForm: Tabular sau AutoForm: Datasheet, formularul va fi creat în mod direct, fara a mai fi necesara parcurgerea unor pasi suplimentari.

Astfel, daca se opteaza pentru varianta AutoForm: Tabular, formularul obtinut va fi asemanator cu cel din figura urmatoare.

Conținut arhivă zip

  • Curs Access.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect Baze de Date - Microsoft Access - Evidenta Salariatilor unei Firme

Am ales ca tema pt acest proiect “Evidenta Salariatilor Unei Firme “. Pt aceasta am creat 4 tabele dupa cum urmeaza : 1. Salariati : IDSalariat,...

Baza de Date Access - Gestiune Farmacie

Notiuni introductive Bazele de date reprezinta colectii de date organizate într-un mod riguros, bine stabilit. Ele nu contin date care nu sunt...

Evidenta Salariatilor - Access

1. INTRODUCERE. 1.1 Scurta descriere a institutiei sau ariei vizate. Programul reprezinta un sistem de informatizare pentru „Evidenta...

Casa de Schimb Valutar - Raiffeisen Roman - Access

1. INTRODUCERE. 1.1 Scurta descriere a institutiei sau ariei vizate. Scurt istoric Prezenta Raiffeisen Zentralbank Oesterreich (RZB) în România...

Bază de Date pentru un Colegiu

Introducere Introducerea manuala a datelor este un lucru plictisitor si exista riscul introducerii unor date gresite. Datele pastrate în arhiva...

Microsoft Office

INTRODUCERE INFORMATII DESPRE MICROSOFT OFFICE Microsoft Office 2000 este un pachet de programe dedicat tuturor utilizatorilor ce au nevoie de...

Ai nevoie de altceva?