Curs Access

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest curs prezinta Curs Access.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

1. Formulare asociate tabelelor Access

Formularele sunt ferestre folosite în scopul interogarii si actualizarii datelor din tabelele bazei de date. Înregistrarea ale carei date sunt afisate în cadrul formularului la un moment dat se numeste înregistrare curenta. Valorile afisate pot fi modificate de catre utilizator, iar aceste schimbari se vor reflecta direct în cadrul tabelei pe baza careia a fost realizat formularul. Folosind butoanele de navigare putem trece la prima înregistrare a tabelului, la cea anterioara/urmatoare sau la ultima înregistrare. Ultimul buton din lista ne da posibilitatea adaugarii unei noi înregsitrari. Stergerea se poate face direct din formular folosind tasta Del, dupa ce în prealabil s-a selectat înregistrarea dorita.

1.1 Exemple si exercitii

1.1.1 Se va proiecta, de data aceasta în modul Design, un formular care sa permita consultarea tabelei Infoclienti din baza de date Clienti, precum si actualizarea continutului acesteia  adaugarea, modificarea si stergerea de înregistrari.

- Noul formular va fi deschis în Design View si alaturi de acesta se va afisa si o fereastra ce contine câmpurile tabelei Infoclienti.

- Se selecteaza toate câmpurile acesteia, dupa care se trag cu mouse-ul toate aceste câmpuri în cadrul formularului.

- Se comuta în modul Form View iar formularul ce va fi afisat va arata ca cel prezentat în figura urmatoare.

- Formularul va afisa valorile ce se afla în câmpurile tabelei pentru înregistrarea curenta. Numarul acesteia este indicat în partea inferioara a ferestrei, alaturi de butoanele ce pot fi folosite pentru trecerea la o noua înregistrare. Butonul aflat în extrema dreapta poate fi utilizat pentru adaugarea unei noi înregistrari.

Valorile afisate în cadrul formularului pot fi modificate de catre utilizator iar aceste schimbari se vor salva automat în baza de date.

Zona din partea stânga a formularului este folosita pentru selectarea înregistrarii curente. Apasarea tastei Del va avea ca efect stergerea respectivei înregistrari. Tot pentru stergerea înregistrarii curente se mai pot folosi optiunile Delete si Delete Record ale meniului Edit.

Utilizatorul poate reveni în Design View pentru a schimba proprietatile formularului si ale obiectelor afisate în cadrul acestuia. Text Box-urile pot fi redimensionate si repozitionate, textul ce apare în bara ferestrei poate fi schimbat, etc.

Dupa efectuarea tuturor modificarilor si validarea rezultatelor folosind modul de vizualizare Form View, formularul va fi salvat astfel încât sa poata fi folosit ulterior.

- Proiectarea formularului cu varianta Form Wizard a fost prezentata anterior în cadrul temei III.

- Proiectarea prin alegerea uneia dintre optiunile AutoForm: Columnar, AutoForm: Tabular sau AutoForm: Datasheet, formularul va fi creat în mod direct, fara a mai fi necesara parcurgerea unor pasi suplimentari.

Astfel, daca se opteaza pentru varianta AutoForm: Tabular, formularul obtinut va fi asemanator cu cel din figura urmatoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Curs Access.doc