Curs Excel

Curs
5.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 11161
Mărime: 80.88KB (arhivat)
Cost: Gratis
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Daniel Popescu

Extras din document

Lansarea programului

Presupunem că aţi instalat deja Microsoft Excel în calculatorul dumneavoastră şi că aţi lasat programul Setup să pună toate componentele la locul lor pe unitatea C. (Dacă Excel a fost instalat în calculatorul dumneavoastră de administratorul de reţea, trebuie neapărat să citiţi sfatul de mai jos). De asemenea, presupunem că aţi mai lucrat în Microsoft Windows şi că ştiţi cum să lansaţi programele, să mutaţi ferestre, să selectaţi comenzi din meniuri, să selectaţi text şi aşa mai departe.

Selectaţi Programs şi apoi Microsoft Excel din meniul Start al programului Windows.

Dacă este cazul, executaţi clic pe opţiunea Start Using Microsoft Excel din Office Assistant. Pe parcursul acestui capitol, Office Assistant - un obiect cu denumirea Clippit reprezentat sub forma unei agrafe de birou animate - vă poate oferi câteva figuri trăznite şi poate afişa ocazional un mesaj sau un bec pentru a indica faptul că poate oferi un comentariu cu privire la operaţia curentă. Puteţi să admiraţi animaţiile prezentate, dar în rest puteţi sa-l ignoraţi, deocamdată.)

Extinderea ferestei de lucru

În caseta de dialog Taskbar Properties, executaţi clic pe caseta de validare AutoHide pentru a o selecta, apoi executaţi clic pe OK. Dacă. este cazul, executaţi clic pe bara de titlu a ferestrei programului pentru a o activa. Bara de operaţii va dispărea, iar fereastra programului se va extinde pentru a acoperi spaţiul eliberat în acest feI.

Plasaţi în directorul mouse-ului în partea inferioară a ecranului pentru a reafişa temporar bara de operaţii, apoi mutaţi indicatorul pentru a o face să dispară din nou.

Cea mai mare parte a ecranului este ocupată de o foaie de calcul vidiă. După cum vedeţi, este împărţită în coloane şi în ii şi seamană cu foile de calcul folosite în contabilitate. Sunt 256 de coloane, notate cu litere şi combinaţii de litere de la A la IV, şi 65536 de linii, numerotate de la 1 la 65536. Dreptunghiul format la intersecţia unei coloane cu o linie reprezintă o celulă a foii de calcuI. Pentru identificarea fiecăreia din cele peste 16 milioane de celule, Excel foloseşte o adresă, sau referinţă, formată prin alăturarea literei care desemnează coloana la numărul care contorizează linia. De exemplu, adresa celulei din colţul din stânga-sus al foii de calcul este A1. Celula activă - cea cu care tocmai lucraţi - este marcată printr-un contur îngroşat. Adresa celulei active este afişată în caseta cu numele celulei, care se află la stânga barei de formule.

Registre de calcul

Foaia de calcul de pe ecranul dumneavoastră este doar una dintre cele pe care Ie conţine fişierul curent, numit registru de calcul. În mod implicit, fiecare registru nou conţine trei foi. Un registru poate avea până la 255 de foi care sunt identificate cu nume de la Sheet 1 până la Sheet 255. EI poate conţine mai multe tipuri de foi: foi de calcul, foi pentru diagrame (în care creaţi grafice cu datele din foile de calcul) şi foi de tip macro (în care sunt memorate proceduri automate de prelucrare a datelor). Această structură a registrului permite stocarea datelor în foi diferite, dar în acelaşi fişier.

Pentru fiecare foaie a registrului, programul Excel afişează o etichetă deasupra barei de stare din partea de jos a ecranului.

Introducerea datelor Majoritatea foilor de calcul conţin valori în terminologia programelor de calcul tabelar. Puteţi efectua diferite calcule cu aceste valori folosind ecuaţii, numite şi formule. De asemenea, puteţi introduce şi date calendaristice, ore ale zilei şi texte (datele calendaristice şi orele zilei sunt considerate valori, deoarece le putem folosi ca variabile în calcule).

Scrierea numerelor sub formă de texte

De obicei, dorim ca programul să trateze diverse date – de exemplu numerele documentelor personale, numerele de telefon şi alte numere care sunt folosite pentru identificare - ca texte, şi nu ca valori cu care să putem efectua calcule. Dacă ,,numărul" include pe lângă cifre între 0 şi 9 şi litere sau alte caractere (precum cratima), programul îl consideră text. Dacă numărul este compus doar din cifre şi vrem ca programul să îl trateze drept text, trebuie să îi comunicăm în mod explicit acest lucru.

Cum îi comunicăm programului să trateze drept text o înregistrare alcătuită doar din cifre? începem scrierea înregistrării cu un apostrof (').

Introducerea valorilor

După cum aţi văzut, scrierea valorilor numerice este o operaţie la fel de simplă ca şi scrierea textelor.

.

Introducerea datelor calendaristice şi a orelor

Pentru ca datele calendaristice şi orele să fie afişate corect, trebuie scrise într-un format pe care Excel să-l identifice ca atare. Programul va afişa înregistrarea aşa cum dorim, dar o va memora ca o valoare cu care putem efectua operaţii aritmetice. Sunt recunoscute următoarele formate:

3/14 14-Mar Mar-98 M

3/14/98 14-Mar-98 March-98 M-98

o3/14/98 14-Mar-98 March 14, 1998

3/14/1998 14-Mar-1998

Există două formate suplimentare care combină data şi ora sub forma:

3/14/98 1:3o PM 3/14/98 13:3o

Navigare

Cel mai rapid mod de navigare este cu ajutorul mouse-lui. După cum aţi văzut, executarea unui clic în oricare dintre celule mută indicatorul de celulă în aceasta şi afişează noua adresă în caseta de nume (cea din stânga barei de formule). Pentru a afişa părţi ale foii de calcul care nu sunt vizibile în fereastra de lucru, puteţi folosi barele de derulare, care au aceleaşi funcţii în orice aplicaţii Windows.

Preview document

Curs Excel - Pagina 1
Curs Excel - Pagina 2
Curs Excel - Pagina 3
Curs Excel - Pagina 4
Curs Excel - Pagina 5
Curs Excel - Pagina 6
Curs Excel - Pagina 7
Curs Excel - Pagina 8
Curs Excel - Pagina 9
Curs Excel - Pagina 10
Curs Excel - Pagina 11
Curs Excel - Pagina 12
Curs Excel - Pagina 13
Curs Excel - Pagina 14
Curs Excel - Pagina 15
Curs Excel - Pagina 16
Curs Excel - Pagina 17
Curs Excel - Pagina 18
Curs Excel - Pagina 19
Curs Excel - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Curs Excel.doc

Alții au mai descărcat și

Arhitectura Calculatoarelor - Configuratia Hardware a unui P.C. Compatibil I.B.M.

CAPITOLUL I CONFIGURATIA HARDWARE A UNUI P.C. COMPATIBIL I.B.M. Configuratia unui PC compatibil IBM Introducere Au trecut mai bine de doua...

Microsoft Excel

Dupa ce programul Excel a fost instalat, pentru a deschide programul Excel se vor efectua urmatorii pasi: - se face clic pe Start, iar pe ecran va...

Curs Excel

1. Noţiuni de bază 1.1. Lansarea în execuţie a programului Programul Excel, la fel ca şi programul Word, face parte din pachetul Microsoft...

Baze de Date Access

Capitolul 1. Utilizarea aplicaţiei Access Concepte generale privind bazele de date Evoluţia diferitelor metode şi tehnici de organizare a...

Autocad pentru Incepatori

C1.1.CONCEPTUL DE CAD TERMINOLOGIE - COMPUTER AIDED ENGINEERING -CAE-vizeazăetapeledecercetare,inovaresiconcepţie; - COMPUTER AIDED DRAWING/...

Power Point

1 Introducere Aplicaţia PowerPoint crează prezentări. Lansarea aplicaţiei PowerPoint se face astfel: - se execută clic pe butonul Start, - se...

Microsoft Office Excel - O Introducere în Calculul Tabelar

Un program de calcul tabelar (Spreadsheets), numit şi "foaie electronică de calcul" este un produs ce cuprinde facilităţi de lucru cu tabele,...

Curs Excel '97

I. Configurarea unei foi de calcul I.1 Configurarea unui nou dosar de calcul. Deschideti un nou dosar de calcul • In bara cu instrumente...

Ai nevoie de altceva?