Curs HTML

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Curs HTML.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor: Atanasiu Gheorghe

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

GESTIONAREA FISIERELOR CU AJUTORUL

PROGRAMULUI EXPLORER

Informatiile cu care lucrati sunt stocate pe calculatorul dumneavoastra în fisiere. Programele pe care le folositi la rezolvarea lucrarilor si la crearea documentelor sunt, de asemenea, fisiere. Din aceasta cauza, este important sa stiti cum sa gestionati fisierele si cum sa lucrati cu ele. Trebuie sa stiti cum sa le denumiti si sa le salvati si cum sa le organizati pe calculator, astfel încât sa le puteti localiza atunci când aveti nevoie de ele. Windows Explorer este un program cuprins în sistemul Windows si care dispune de toate instrumentele necesare la gestionarrea fisierelor.

- Sa întelegem fisierele si dosarele

Sistemul de operare Windows organizeaza fisierele în dosare.

Daca sunteti familiarizat cu sistemul MS-DOS de organizare a fisierelor, un dosar este analogul unui director, iar un dosar dintr-un alt dosar este analog unui subdirector dintr-un director. Daca va place sa le luati în consideratie ierarhic, puteti continua vizualizarea organizarii fisierelor dumneavoastra, în acelasi mod în care ati facut-o în sistemul de operare DOS si în versiunile anterioare ale sistemului Windows. Singura diferenta este faptul ca în loc sa aveti directoare si subdirectoare, dispuneti de dosare si de dosare în cadrul altora. Si, asa cum veti constata în sectiunea urmatoare, utilizând Exploratorul puteti trece în revista aranjarea ierarhica a dosarelor.

4Utilizarea programului Explorer pentru afisarea fisierelor si a dosarelor

Windows contine un instrument nou, programul Windows Explorer, pe care îl puteti utiliza pentru a vedea cum sunt organizate fisierele si dosarele de pe calculatorul dumneavoastra. Puteti trece în revista aranjarea ierarhica a dosarelor si puteti privi în fiecare, pentru a vedea fisierele stocate în ele. De asemenea, puteti utiliza Exploratorul la reorganizarea si gestionarea fisierelor si a dosarelor. Puteti crea noi dosare; puteti copia si muta fisierele dintr-un dosar în altul, pe un floppy disc sau pe un alt calculator (daca sunteti într-o retea); puteti redenumi si sterge fisierele si dosarele; puteti executa alte activitati de gestionare a fisierelor.

Pentru a deschide Exploratorul, executati pasii urmatori:

1. Deschideti meniul Start si alegeti Programs.

2. Alegeti Windows Explorer pentru a-i deschide fereastra (vezi Fig. 9)

Observatie

O data ce ati deschis fereastra Exploratorului, o puteti reduce la minim, în loc sa o închideti. Dupa reducerea la minim a Exploratorului, îl puteti redeschide instantaneu executând clic pe butonul sau de pe bara de taskuri.

Fig. 9

Fereastra Explorer este împartita în 2 panouri (ochiuri de fereastra).

Panoul din stânga prezinta o imagine ierarhizata a organizarii dosarelor de pe calculatorul dumneavoastra. În partea de sus a acestei structuri ierarhice se gaseste pictograma Desktop (suprafata de lucru). Imediat sub pictograma Desktop se gaseste dosarul My Computer. Sub dosarul My Computer se gasesc însirate toate resursele calculatorului dumneavoastra. Acestea include unitatile de floppy (reprezentate de pictograma unei unitati de floppy disc) si hard discurile locale (reprezentate de pictograma unei unitati de hard disc).

În functie de resursele calculatorului dumneavoastra, s-ar putea sa vedeti alte dosare afisate imediat sub dosarul My Computer. De exemplu, daca aveti instalata pe calculator o unitate CD-ROM, îl veti vedea pictograma sub dosarul My Computer.

Fisiere in arhiva (1):

  • Curs HTML.doc